Post, rugăciune, vindecare și căință

            Ne aflăm în perioada Sfântului și Marelui Post, când mai mult ca niciodată suntem chemați să ne plecăm genunchii spre rugăciune, fruntea spre căință iar sufletul să-l înălțăm spre Dumnezeu.
          Trupul și sufletul se curăță de rănile păcatelor prin Taina Spovedaniei iar prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului ne unim cu Hristos cel înviat, sfințindu-ne viața. Creștinul își vindecă sufletul și trupul prin Taina Sfântului Maslu, fiind a șaptea Taină a Bisericii în care, prin rugăciunile preoților și ungerea cu untdelemn sfințit a părților însemnate ale trupului, credincioșii dobândesc vindecarea de bolile trupești și sufletești.
            Urmând apostolilor, episcopii si preoții au săvârșit și ei această Sfântă Taină, cum ne arată sfântul Iacob : «Este cineva bolnav între voi ? Să cheme preoții Bisericii și ei să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav si Domnul il va ridica, și de va fi făcut păcate se vor ierta lui (Iacob V 14—15).
           Și noi am urmat exemplul înaintașilor noștrii și am săvârșit în parohiile din Cercul preoțesc Iclod, Taina Sfântului Maslu în perioada acestui post, astfel:
             - La Aluniș, în data de 16 martie, la ceas de Vecernie, preoţii prezenţi au oficiat Taina Sfântului Maslu. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Pr. Vasile Mărginean din Iclozel, care le-a vorbit celor care erau de față despre puterea credinței celor mulți.
             -În data de 19 martie, la Vale, preoții din cercul nostru s-au întrunit și au săvârșit Taina Sfântului Maslu. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Pr. Vasile Mărginean din Iclozel.
             -La Iclod, în ziua de Bunavastire, după încheierea Sfintei Liturghii, cei aflați în biserică s-au putut bucura de darurile primite prin participarea la Taina Sfântului Maslu.
             -În Iclozel, în data de 28 martie, preoţii prezenţi au oficiat la ceas de seară Sfântul Maslu. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Pr. Boroș Ioan din Aluniș.
           -Duminică 6 aprilie 2014, la Silivaș după slujba Vecerniei, preoții din cercul nostru s-au rugat împreună cu credincioșii pentru sănătatea trupească și sufletească a lor și a celor dragi. Această Taină a fost instituită de însuși Mântuitorul când a trimis pe sfinții apostoli la propovăduire, zicându-le : «Celor ce vor crede, aceste semne vor urma: în numele Meu, demoni vor izgoni, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși» (Marcu XVI, 17-18). Sfinții apostoli au practicat Taina Sfântului Maslu chiar de la prima lor propovaduire : «Și scoteau mulți demoni și ungeau cu untdelemn pe mulți bolnavi și-i vindecau» (Marcu VI, 13).
            Sfântul Maslu este deci Taina care, prin rugăciunile preoților și prin ungerea trupului cu untdelemn sfințit, împărtășește credinciosului harul lui Dumnezeu pentru tămăduirea bolilor trupești și sufletești, pentru iertarea pacatelor și pentru întărirea sufletului.

preot Boros Ioan


ARHIVĂ STIRI
Aprilie 2014
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9  
<<IANUARIE 2014   MARTIE 2014>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Post, rugăciune, vindecare și căință

Martie 2014

   Ne aflăm în perioada Sfântului și Marelui Post, când mai mult ca niciodată suntem chemați să ne plecăm genunchii spre rugăciune, fruntea spre căință iar sufletul să-l înălțăm spre Dumnezeu. Trupul și sufletul se curăță de rănile păcatelor prin Taina Spovedaniei iar prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului ne unim cu Hristos cel înviat, sfințindu-ne viața. Creștinul își vindecă sufletul și trupul prin Taina Sfântului Maslu....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.