Puterea credintei celor multi

     Cuvântul lui Dumnezeu este plin de nemărginite învățături. Evanghelia care se citește în Duminica a doua din Postul Mare ne vorbește despre puterea rugăciunii, făcută cu credință de mai mulți oameni, care au adus în fața Mântuitorului pe un slăbănog. 
             Căci, precum când se aprind mai multe lumânări într-o cameră întunecată, mai mare lumină se face și precum când se adună mai mulți cărbuni la un loc mai multă căldură dau, așa și credința mai multora, mai mare trecere are înaintea lui Dumnezeu.(Pr. Ilie Cleopa)

                    Acest adevăr reiese din multele minuni săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos, dar și din învățătura Sfintei Evanghelii ce s-a citit astăzi. Cu adevărat, dacă cei patru care purtau pe slăbănog nu ar fi avut mare credință, nu ar fi făcut atâta osteneală cu cel bolnav ca să-l aducă în fața Mântuitorului. Căci ei, văzând mulțimile de oameni care înconjurau pe Mântuitorul, și neputând să ajungă cu slăbănogul până în fața Domnului, au aflat alt chip de a-l apropia de Hristos. Au descoperit casa unde era Domnul și au coborât patul cu bolnavul, cu mare greutate și osteneală reușind să-l așeze în fața Mântuitorului, având convingerea că dacă-l va vedea Hristos, I se va face milă de el și-l va vindeca de boala lui. Prin credința lor  au dobândit cele ce așteptau. Căci văzând Mântuitorul nostru cel Preasfânt si Milostiv credința și osteneala lor, a zis slăbănogului: Fiule, iertate iți sunt păcatele tale! Apoi a zis: Scoală-te, ia-ți patul tău și mergi la casa ta. Și s-a sculat îndată sănătos, luându-și patul, a ieșit înaintea tuturor încât erau toți uimiți și slăveau pe Dumnezeu, zicând: Asemenea lucruri nu am văzut niciodată (Marcu 2, 5-12).
                 Dar oare numai atunci a făcut Mântuitorul minuni pentru credința celor mulți? Nu, cu adevarat nu.  Mântuitorul nostru Iisus Hristos este Același din veac și până la sfârșitul veacurilor. Căci vedem zilnic mii și mii de creștini, care aleargă la El cu credință și cu inimă zdrobită, fără îndoială, și îndată cunosc mila și ajutorul Lui în toate nevoile și necazurile lor. Și noi astăzi, preoți și credincioși,  ne-am împreunat rugăciunile în Taina Sfântului Maslu și ne-am rugat cu credință Bunului Dumnezeu, pentru a ne tămădui bolile cele sufletești și trupești.
                 La sfârșitul Tainei Sfântului Maslu, cuvântul de învățătură a fost rostit de  Pr. Mărginean Vasile din Iclozel, care   le-a vorbit credincioșilor prezenți despre puterea postului și a rugăciunii făcute cu credință.

 

 

preot Boros Ioan


ARHIVĂ STIRI
Martie 2014
L M M J V S D
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5  
<<Februarie 2014   Aprilie 2014>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Taina Sfantului Maslu la Alunis

Martie 2014

           Cuvântul lui Dumnezeu este plin de nemărginite învățături. Evanghelia care se citește în Duminica a doua din Postul Mare ne vorbește despre puterea rugăciunii, făcută cu credință de mai mulți oameni, care au adus în fața Mântuitorului pe un slăbănog ....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.