Reuniunea tinerilor ortodocsi

             În intervalul 3-6 septembrie 2014, municipiul Baia Mare a devenit capitala tinerilor, organizând prima Reuniune Naţională a Tinerilor Ortodocşi, proiect iniţiat de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului, cu sprijinul Mitropoliei Clujului. Aproximativ 3500 de tineri ortodocşi din România, alături de alţi tineri din 11 ţări ortodoxe, având vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, s-au întâlnit la Baia Mare, unde, pe parcursul acestor zile, au luat parte la diferite activităţi culturale şi programe religioase, cu scopul de a contribui la menţinerea unităţii şi identităţii poporului român.
               În aceste zile, participanţii la Reuniune au avut ocazia de a participa la dezbateri cu teme de actualitate precum Sfinţii Brâncoveni, modele ale Credinţei Mărturisitoare, sau Tinerii în lumina Anului Omagial Euharistic. Totodată, tinerii ortodocşi au luat parte la conferinţele susţinute de către actorul şi scriitorul Dan Puric, precum şi de către Dr. Ioan Marchiş şi Prof. Univ. Dr. Teodor Ardelean.                Întregul eveniment a fost încununat de procesiunea Bucuria Credinţei, când tinerii participanţi la Reuniune au defilat pe străzile municipiului Baia Mare in costumele nationale specifice zonei de provenientă, pornind din Centrul Vechi şi îndreptându-se către Catedrala Sf. Treime, unde au luat parte la rugăciunea de seară.
              Protopopiatul Gherla a fost reprezentat de un număr de aproximativ 50 de tineri, însoţiţi de Pr. Protopop Paul Isip . Astfel, tinerii din Protopopiat au avut ocazia de a se îmbogăţi atât cultural, prin vizitarea principalelor obiective ale oraşului, cât şi pe plan duhovnicesc, prin participarea la Sfintele Liturghii, la conferinţele Ortodoxia şi identitatea noastră şi Pintea Viteazul şi curajul de a sta împotrivă. Pentru tinerii gherleni și din imprejurimi, participarea la acest eveniment a fost un prilej de bucurie, de comuniune, de îmbogăţire reciprocă şi o aprofundare a credinţei, aceasta fiind prima activitate a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Gherla, asociaţie înfiinţată la iniţiativa Mitropoliei Clujului prin osteneala Părintelui Protopop Paul Isip.                 Aşa cum susţinea responsabilul proiectului, Pr. Milan Bălan, Reuniunea este o necesitate, pentru că s-a ajuns într-o stare de risipire colectivă şi îndeosebi interioară, fără precedent, improprie omului, creat ca fiinţă integră, unitară şi echilibrată. Asistăm la înăbuşirea sufletului românesc pe diferite căi, iar oamenilor le este jenă să-şi afirme identitatea şi există pericolul pierderii ei.

Prof. Alina Muresan

Dancers in Red


ARHIVĂ STIRI
Septembrie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10  
<<AUGUST 2014   OCTOMBRIE 2014>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Reuniunea tinerilor ortodocsi

Septembrie 2014

   În intervalul 3-6 septembrie 2014, municipiul Baia Mare a devenit capitala tinerilor, organizând prima Reuniune Naţională a Tinerilor Ortodocşi, proiect iniţiat de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului, cu sprijinul Mitropoliei Clujului. Aproximativ 3500 de tineri ortodocşi din România, alături de alţi tineri din 11 ţări ortodoxe, având vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, s-au întâlnit la Baia Mare, unde, pe parcursul acestor zile, au luat parte la diferite activităţi culturale şi programe religioase, cu scopul de a contribui la menţinerea unităţii şi identităţii poporului român.....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.