"Cum să ne scriem pagina personală a vieţii"

    Aceasta a fost tema prelegerii susţinute de Ieromonahul Benedict Vesa, secretar mitropolitan, în cadrul întâlnirii cu elevii de la Liceul "Ana Ipătescu" ce a avut loc marţi, 7 aprilie, în cadrul săptămânii "Şcola Altfel"        Activitatea se înscrie în proiectul "Implicarea preotului în viaţa liceenilor", proiect realizat de liceul "Ana Ipătescu", reprezentat de domnul director Radu Ielcean, în parteneriat cu protopopiatul Gherla, pe durata 10 martie-28 aprilie 2015, coordonatori fiind preotul protopop Paul Isip şi profesoara de religie Mihaela Bidian.
        La această intâlnire au fost prezenţi pr. protopop Paul Isip şi câţiva preoţi implicaţi în proiect: Marius Ormenişan, Cornel Baciu şi Mircea Bidian; au participat liceeni din clasele a XII-a, dar şi elevi însoţiţi de profesoarele Adriana Moldovan, Mirela Nicola, Hermina Birta, Adriana Pop, Cosmina Vădan, şi Mihaela Bidian precum şi elevi de la liceul "Petru Maior", însoţiţi de profesorul de religie Ioan Moldovan. Ieromonahul Benedict le-a dezvăluit elevilor care sunt semnele că ştim să ne "citim" viaţa, le-a vorbit despre cum să devenim arhitecţii propriei noastre vieţi, având la îndemână "ingredientele": creativitate, curaj, experienţă, chibzuinţă, permanenta legătură cu cerul şi acceptarea lui Dumnezeu de a intra în această ecuaţie. Pentru a vedea cum au modelat alţii sau, mai bine zis, cum au remodelat lumea, le-a recomandat lectura a două cărţi: "Don Quijote de la Mancha" şi "Idiotul".
           Constatarea finală: "Să fii creştin înseamnă să fii poet", a fost şi un îndemn tradus în faptul de a fi atent la detalii, sensibil cu cei din jur şi de a avea intuiţia că viaţa ta e un dar pentru ceilalţi. În săptămâna "Şcoala Altfel"- ce coincide cu Săptămâna Mare, cu Săptămâna Patimilor- în care fiecare zi e Mare, e unică, să nu uităm că Hristos ne-a dat în dar Viaţa Sam ca sub lumina Crucii să putem cânta "Hristos a înviat!"

 

prof. Mihaela Bidian

 

ARHIVĂ STIRI
Aprilie 2015
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
17 18 19 20 21 22 23
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2  
<<Martie 2015   Mai 2015>>
SINAXAR
EVENIMENTE

"Cum să ne scriem pagina personală a vieţii"

7 Aprilie 2015

        Aceasta a fost tema prelegerii susţinute de Ieromonahul Benedict Vesa, secretar mitropolitan, în cadrul întâlnirii cu elevii de la Liceul "Ana Ipătescu" ce a avut loc marţi, 7 aprilie, în cadrul săptămânii "Şcola Altfel" Activitatea se înscrie în proiectul "Implicarea preotului în viaţa liceenilor", proiect realizat de liceul "Ana Ipătescu", reprezentat de domnul director Radu Ielcean, ....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.