Zi de mare sarbatoare in Parohia Ortodoxa Dabaca inchinata Sfantului Ierarh Nectarie

           În data de 17 februarie, în Parohia Ortodoxa Dăbâca, din Protopopiatul Gherla, a avut loc un eveniment deosebit închinat Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina.
             Este al doilea an consecutiv în care marele sfânt și vindecător a prilejuit manifestări deosebite în această străveche comunitate românească.
            Timp de șase săptămâni, în fiecare zi de marți, în biserica parohială, s-a oficiat acatistul sfântului și s-au susținut cateheze pe diferite teme.
             La aceste manifestări a participat un număr mare de credincioși, iar această perioadă de post și rugăciune a culminat cu prezența, în ziua de 17.02.1015, a unei părticele din Sfintele Moaște ale Sfântului Nectarie, aduse de la Biserica studentilor din Cluj-Napoca.                Cu această ocazie, începând cu ora 9, în sobor de preoți, s-a oficiat Slujba Acatistului și Sfânta Liturghie.
                 Din sobor a făcut parte și P.C. Pr. Iulian Paul Isip, Protopopul de Gherla care a rostit și un cuvânt de învățătură în care a evidențiat virtuțile deosebite ale acestui sfânt părinte și a lansat îndemnul la o viață creștinească autentică într-o lume din ce în ce mai săracă duhovnicește.
                 Sfantul Ierarh Nectarie este unul dintre sfinții secolului trecut despre care avem o mulțime de mărturii ce dovedesc intervenția acestuia și ajutorul lui în viețile creștinilor care-l cheamă în rugăciune.

Pr. Ovidiu Feldiorean

ARHIVĂ STIRI
Februarie 2015
L M M J V S D
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7  
<<Ianuarie 2014   Martie 2015>>
SINAXAR
EVENIMENTE

Zi de mare sarbatoare in Parohia Ortodoxa Dabaca inchinata Sfantului Ierarh Nectarie

17 Februarie 2015

           În data de 17 februarie, în Parohia Ortodoxa Dăbâca, din Protopopiatul Gherla, a avut loc un eveniment deosebit închinat Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina. Este al doilea an consecutiv în care marele sfânt și vindecător a prilejuit manifestări deosebite în această străveche comunitate românească. ....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.