Participare din Gherla la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, Cluj-Napoca 4-7 septembrie 2015

   Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat, la Cluj, de Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, eveniment unic în spațiul ortodox European și nu numai.
    Au participat la lucrările acestei întâlniri 6110 tineri, reprezentanți ai Episcopiilor Ortodoxe din țară, ai Eparhiilor Ortodoxe din străinătate și ai Patriarhiilor Ortodoxe din Asia și Africa.
        Din Protopopiatul Gherla au participat 113 tineri și s-au bucurat alături de ceilalți de un program diversificat și atractiv. Amintim că reuniunea a debutat vineri 4 septembrie 2015 cu o impresionantă ceremonie de deschidere și cu un moment de rugăciune. Pomenim și faptul că seara a continuat cu un concert al formației Holograf. În ziua a doua au avut loc dezbateri la liceele din centrul Municipiului Cluj-Napoca, s-au desfășurat ateliere de creație în Piața Avram Iancu. Piața Unirii a fost destinată standurilor meșterilor populari, la Cercul Militar s-au pus în scenă piese de teatru iar la Seminarul Telogic Ortodox Român s-au ținut două conferințe având teme de interes pentru viața tinerilor. După-masa zilei a doua a fost marcată de o conferință duhovnicească, la Sala Polivalentă, susținută de Preacuviosul Arhimandrit Zaharia Zaharou, de la Mănăstirea Essex din Anglia.
          Duminică dimineața, de la ora 9, tinerii au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi avându-l în frunte pe P.F. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a și rostit tinerilor un cuvânt de învățătură. De la ora 15, în Parcul Mare a avut loc un concert folcloric și de acolo cei 6110 tineri au pornit în procesiune spre Catedrala Mitropolitană unde au participat la rugăciunea de seară.
          În Piața Unirii, pentru participanți au urcat pe scenă într-un concert de muzică folk, interpreții Florin Săsărman, Magda Puskaș și Ducu Bertzi. Ultima seară a întâlnirii a fost marcată și de lansarea, în Piața Unirii, a peste 300 de lampioane.
              Festivitatea de final s-a desfășurat la primele ore ale zilei de luni, 07 septembrie, la Sala Sporturilor unde în prezența P.F. Daniel, a I.P.S Andrei Andreicuț și a celorlalți ierarhi invitați s-a predat simbolic, din partea organizatorilor clujeni, flacăra întâlnirii celor de la București, care, în 2016, vor organiza în capitala României o întâlnire asemănătoare celei de la Cluj.
           Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa a fost un proiect demarat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și de Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj în contextul în care Clujul a fost declarat, în 2015, Capitala Europeană a Tineretului.

preot Paul Isip

 

 

 

ARHIVĂ STIRI
Septembrie 2015
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 0 1 2
3 4 5 6 7    
<<August 2015   Octombrie 2015>>
SINAXAR
EVENIMENTE

Participare din Gherla la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, Cluj-Napoca 4-7 septembrie 2015

4-7 Septembrie 2015

          Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat, la Cluj, de Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, eveniment unic în spațiul ortodox European și nu numai.
    Au participat la lucrările acestei întâlniri 6110 tineri, reprezentanți ai Episcopiilor Ortodoxe din țară, ai Eparhiilor Ortodoxe din străinătate și ai Patriarhiilor Ortodoxe din Asia și Africa.. .....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.