Particica din Moastele Sfantului Ierarh Nectarie la hramurile Parohiilor Petresti si Baita

     Marți, 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.
      Cu această ocazie multe Biserici din Protopopiatul Ortodox Gherla își vor prăznui ocrotitorii.
       Între locașurile de închinare ce sunt ocrotite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil se numără și cele din Băița și Petrești, ambele localități în apropierea Municipiului Gherla.
         Pentru a marca acest eveniment, în comunitățile pomenite, vor fi organizate ceremonii deosebite la care vor participa numeroși preoți și credincioși.
           Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului la ceremoniile ce vor avea loc și în Băița, și în Petrești credincioșii se vor putea închina la o părticică din Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aduse de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj.
      Programul manifestărilor religioase este următorul:
     Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ora 17: Sosirea delegației cu Sfintele Moaște în Parohia Petrești și slujba Privegherii în biserica parohială.
       Duminică, 6 noiembrie 2016, ora 10: Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți în Parohia Petrești        Luni, 7 noiembrie 2016, ora 16: Sosirea delegației cu Sfintele Moaște în Parohia Băița, procesiunea Calea Sfinților, de la șoseaua națională până la Biserica Parohială și slujba Vecerniei Mari cu Litie.
        Marți, 8 noiembrie, 2016, ora 10: Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți în Parohia Băița. Cuvântul de învățătură va fi rostit de P.C. Pr. Bogdan Chiorean, de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj-Napoca.

Vă așteptăm cu drag!

preot Marcel Gheberta

ARHIVĂ STIRI
Noiembrie 2016
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8      
<<Octombrie 2016   Decembrie 2016>>
SINAXAR
EVENIMENTE
Particica din Moastele Sfantului Ierarh Nectarie la hramurile Parohiilor Petresti si Baita

8 Noiembrie 2016

        Marți, 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu această ocazie multe Biserici din Protopopiatul Ortodox Gherla își vor prăznui ocrotitorii. Între locașurile de închinare ce sunt ocrotite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil se numără și cele din Băița și Petrești, ambele localități în apropierea Municipiului Gherla. Pentru a marca acest eveniment, în comunitățile pomenite, vor fi organizate ceremonii deosebite la care vor participa numeroși preoți și credincioși. ..

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.