Conferinta preoteasca de toamna in Protopopiatul Gherla

      Cu ocazia Conferinţei Preoţeşti de toamnă, în dimineaţa zilei de 10 octombrie 2016, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Gherla, l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpresfiţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care a venit însoțit de PC Părinte Consilier Bogdan Ivanov și Pr. Lect. Cosmin Cosmuța Evenimentul a debutat cu oficierea Te Deum-ului de mulţumire în biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” a parohiei Gherla III, iar ulterior participanții s-au deplasat la noului sediu protopopesc unde s-au desfășurat lucrările întâlnirii.
        Întrucât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2016, drept Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu, subiectul conferinței a abordat viața și activitatea Marelui Ierarh.
        După cuvântul de deschidere, rostit de PC Pr. Protopop Iulian Paul Isip, Părintele Mitropolit a vorbit preoților despre importanța subiectului abordat, amintind de strălucirea cetei mucenicilor lângă tronul Presfintei Treimi (conf. Apocalipsa cap. 6), iar în contextul martiriului creștinilor din lumea contemporană găsim motive în plus de a ne uita la strălucirea și importanța Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu.
           Conferențiarul întâlnirii, părintele profesor Cosmin Cosmuța a susținut o amplă prelegere despre viața, activitatea și opera Sfântului în contextul istoric din acea vreme, reîmprospătând prin aceasta dragostea față de Marele Ierarh.

preot Marcel Gheberta

 

 

 

ARHIVĂ STIRI
Octombrie 2016
L M M J V S D
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
<<Septembrie2016   Noiembrie 2016>>
SINAXAR
EVENIMENTE
Conferinta preoteasca de toamna in Protopopiatul Gherla

10 Octombrie 2016

          Cu ocazia Conferinţei Preoţeşti de toamnă, în dimineaţa zilei de 10 octombrie 2016, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Gherla, l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpresfiţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care a venit însoțit de PC Părinte Consilier Bogdan Ivanov și Pr. Lect. Cosmin Cosmuța Evenimentul a debutat cu oficierea Te Deum-ului de mulţumire în biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” a parohiei Gherla III, iar ulterior participanții s-au deplasat la noului sedoiu protopopesc unde s-au desfășurat lucrările întâlnirii. ..

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.