Sfintii Arhangheli praznuiti in Parohia Catina

  4 Noiembrie 2017

    Sâmbătă, 4 noiembrie, Parohia Cătina a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstind pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii bisericii. Cu această ocazie, s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către un impresionant sobor de preoți din care au făcut parte, printre alții: Pr. Alexandru Ciui, Protopop de Cluj I, Pr. Ioan Buftea, Protopop de Dej, Pr. Iulian-Paul Isip, Protopop de Gherla. În cuvântul de învățătură, Pr. Ioan Buftea, a evidențiat importanța adunării credincioșilor, în rugăciune, în locașul bisericii. .
....mai departe  

Conferinta preoteasca de toamna in Protopopiatul Gherla

  2 Noiembrie 2017

    Preoții din Protopopiatul ortodox Gherla s-au întrunit joi, 2 noiembrie 2017, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Ședința a fost prezidată de către ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Potrivit prevederilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, tema acestei conferințe a fost: „Mărturisitori ai Ortodoxiei în perioada comunistă.” Întâlnirea a debutat cu oficierea de către ÎPS Andrei, în Biserica parohiei Gherla III, a slujbei parastasului pentru vrednicul de pomenire patriarh Justinian, precum și pentru toți mărturisitorii și pătimitorii din temnițele comuniste.
....mai departe  

Zi de sărbătoare, închinată Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Geaca

  10 Septembrie 2017

    Parohia Ortodoxă Geaca a îmbrăcat Duminică, 10 septembrie haine de sărbătoare, comunitatea aducând cinstire Maicii Domnului, ocrotitoarea Bisericii. Cu acest prilej, credincioșii s-au bucurat de alese binecuvântări revărsate prin copia icoanei Maicii Domnului Prodromița, de la Mănăstirea Sf. Elisabeta din Cluj-Napoca, ce a poposit în biserica parohială, spre închinare. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un ales sobor de preoți, în frunte cu protos. Natanael Zamfirache, duhovnicul Mănăstirii Sf. Elisabeta..
....mai departe  

Intalnirea tinerilor ortodocsi

  1-4 Septembrie 2017

  În perioada 1-4 septembrie 2017 a avut loc, la Iași, cea de a 5-a ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși, manifestarea din acest an având tema "tânărul în căutarea libertății". Printre cei 7000 de participanți s-au numărat și 150 de tineri din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Din delegația Clujului au făcut parte si 25 de tineri ai Asociatiei Tinerilor Crestini Ortodocsi Gherla (ATCOR) care au trăit 4 zile de emoții și bucurii duhovnicești alături de ceilalți tineri atât din țară, cât și din afara ei. Ei au participat la dezbateri de grup pe tema libertății, la conferința duhovnicească susținută de Pr. Constantin Necula, la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de arhierei și
....mai departe  

Hramul Parohiei Gherla III, de Sfintii Martiri Brancoveni

  16 August 2017

  Marți, 16 august 2017, Parohia Gherla III, păstorită de către Pr. Drd. Iulian-Paul Isip, Protopop de Gherla și Pr. Alexandru Fărcaș, a fost în sărbătoare, cinstind în mod deosebit pe Sfinții Martiri Brâncoveni, al doilea hram al bisericii noi. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un frumos sobor de preoți, în frunte cu părintele Protos. Lect. Univ. Dr. Benedict Vesa, secretarul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
....mai departe  

Intalnirea cercului misionar pastoral în Parohia Sucutard

  6 August 2017

  Duminică, 6 august, de Praznicul Schimbării la Față a Domnului, în Parohia Sucutard, Protopopiatul Gherla, păstorită cu vrednicie de Pr. Grigore Moldovan, a avut loc întâlnirea cercului misionar-pastoral de pe raza comunelor Buza, Cătina, Geaca și Țaga. De la ora 16.00, preoții prezenți, în frunte cu Pr. Iulian-Paul Isip, Protopop de Gherla, au săvârșit Paraclisul Maicii Domnului. În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, părintele protopop a îndemnat pe credincioșii prezenți să-și acorde, din când în când, un timp de răgaz în care să cugete mai adânc la viața lor, pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu.
....mai departe  

Manifestări religioase în Municipiul Gherla cu ocazia praznicelor Pogorârii Duhului Sfânt și a Sfintei Treimi

  4 Iunie 2017

  Cu ocazia praznicului Pogorârii Duhului Sfânt ce va avea loc duminică, 4 iunie 2017, preoții ortodocși de la cele patru parohii din oraș invită pe toți credincioșii să participe la procesiunea de Rusalii. În procesiune se va porni imediat după oficierea, în bisericile parohiale, a Sfintei Liturghii în așa fel încât la ora 12:00 credincioșii de la toate cele patru parohii să se întâlnească în parc, la foișor, unde soborul de preoți va oficia Slujba Sfințirii apei. De asemenea, a doua zi de Rusalii, luni, 5 iunie 2017, de praznicul Sfintei Treimi, va fi sărbătorit hramul Bisericii Parohiei Gherla III (de lângă Unicarm).
....mai departe  

Conferinta -Gherla pe harta Gulagului romanesc

  18 Februarie 2017

  Anul 2017 a fost consacrat, de Patriarhia Română, omagierii apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. În acest context Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului, de la Nicula și Protopopiatul Ortodox Gherla, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla organizează, sâmbătă 18 februarie, de la ora 16, la Casa Municipală de Cultură o conferința cu tema: Vindecarea prin memorie. Închisoarea din Gherla pe harta Gulagului românesc. Conferința va fi susținută de conf. univ. dr. Radu Preda, directorul Institului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și va fi deschisă de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.
....mai departe  
ARHIVĂ STIRI
Septembrie 2017
L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4        
<<August 2017   Octombrie2017>>
SINAXAR
EVENIMENTE

Sfintii Arhangheli praznuiti in Parohia Catina

4 Noiembrie 2017

        Sâmbătă, 4 noiembrie, Parohia Cătina a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstind pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii bisericii. Cu această ocazie, s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către un impresionant sobor de preoți din care au făcut parte, printre alții: Pr. Alexandru Ciui, Protopop de Cluj I, Pr. Ioan Buftea, Protopop de Dej, Pr. Iulian-Paul Isip, Protopop de Gherla. În cuvântul de învățătură, Pr. Ioan Buftea, a evidențiat importanța adunării credincioșilor, în rugăciune, în locașul bisericii...

Conferinta preoteasca de toamna in Protopopiatul Gherla

2 Noiembrie 2017

           Parohia Ortodoxă Geaca a îmbrăcat Duminică, 10 septembrie haine de sărbătoare, comunitatea aducând cinstire Maicii Domnului, ocrotitoarea Bisericii. Cu acest prilej, credincioșii s-au bucurat de alese binecuvântări revărsate prin copia icoanei Maicii Domnului Prodromița, de la Mănăstirea Sf. Elisabeta din Cluj-Napoca, ce a poposit în biserica parohială, spre închinare. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un ales sobor de preoți, în frunte cu protos. Natanael Zamfirache, duhovnicul Mănăstirii Sf. Elisabeta,...

Intalnirea tinerilor ortodocsi

1-4 Septembrie 2017

           În perioada 1-4 septembrie 2017 a avut loc, la Iași, cea de a 5-a ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși, manifestarea din acest an având tema "tânărul în căutarea libertății". Printre cei 7000 de participanți s-au numărat și 150 de tineri din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Din delegația Clujului au făcut parte si 25 de tineri ai Asociatiei Tinerilor Crestini Ortodocsi Gherla (ATCOR) care au trăit 4 zile de emoții și bucurii duhovnicești alături de ceilalți .....

Hramul Parohiei Gherla III, de Sfintii Martiri Brancoveni

16 August 2017

           Marți, 16 august 2017, Parohia Gherla III, păstorită de către Pr. Drd. Iulian-Paul Isip, Protopop de Gherla și Pr. Alexandru Fărcaș, a fost în sărbătoare, cinstind în mod deosebit pe Sfinții Martiri Brâncoveni, al doilea hram al bisericii noi. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un frumos sobor de preoți, în frunte cu părintele Protos. Lect. Univ. Dr. Benedict Vesa, secretarul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.. .....

Intalnirea cercului misionar pastoral în Parohia Sucutard

6 August 2017

    Duminică, 6 august, de Praznicul Schimbării la Față a Domnului, în Parohia Sucutard, Protopopiatul Gherla, păstorită cu vrednicie de Pr. Grigore Moldovan, a avut loc întâlnirea cercului misionar-pastoral de pe raza comunelor Buza, Cătina, Geaca și Țaga. De la ora 16.00, preoții prezenți, în frunte cu Pr. Iulian-Paul Isip, Protopop de Gherla, au săvârșit Paraclisul Maicii Domnului. . .. ..

Manifestări religioase în Municipiul Gherla cu ocazia praznicelor Pogorârii Duhului Sfânt și a Sfintei Treimi

4 Iunie 2017

    Cu ocazia praznicului Pogorârii Duhului Sfânt ce va avea loc duminică, 4 iunie 2017, preoții ortodocși de la cele patru parohii din oraș invită pe toți credincioșii să participe la procesiunea de Rusalii. În procesiune se va porni imediat după oficierea, în bisericile parohiale, a Sfintei Liturghii în așa fel încât la ora 12:00 credincioșii de la toate cele patru parohii să se întâlnească în parc, la foișor, unde soborul de preoți va oficia Slujba Sfințirii apei. . .. ..

Conferinta -Gherla pe harta Gulagului romanesc

18 Februarie 2017

    Anul 2017 a fost consacrat, de Patriarhia Română, omagierii apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. În acest context Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului, de la Nicula și Protopopiatul Ortodox Gherla, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla organizează, sâmbătă 18 februarie, de la ora 16, la Casa Municipală de Cultură o conferința cu tema: Vindecarea prin memorie. Închisoarea din Gherla pe harta Gulagului românesc.. .. ..

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.