Sfintii Arhangheli praznuiti in Parohia Catina

   Sâmbătă, 4 noiembrie, Parohia Cătina a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstind pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii bisericii.
    Cu această ocazie, s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către un impresionant sobor de preoți din care au făcut parte, printre alții: Pr. Alexandru Ciui, Protopop de Cluj I, Pr. Ioan Buftea, Protopop de Dej, Pr. Iulian-Paul Isip, Protopop de Gherla.
    În cuvântul de învățătură, Pr. Ioan Buftea, a evidențiat importanța adunării credincioșilor, în rugăciune, în locașul bisericii.
       După cuvântul de învățătură, Pr. Paroh Gheorghe-Aurelian Ilovan a mulțumit tuturor celor prezenți, preoților pentru împreuna slujire, credincioșilor pentru prezență și implicare, iar sprijinitorilor pentru efortul depus.        Sărbătoarea a continuat în curtea bisericii, unde vrednicii membri ai parohiei au pregătit bucate alese pentru toți participanții.
     De asemenea, pe scena amplasată în apropiere, artiști și ansambluri populare au prezentat un deosebit spectacol tradițional. Ziua s-a încheiat, în buna tradiție a satului românesc, cu jocul la șură.
    Biserica parohiei Cătina, edificiu impunător prin arhitectură și amplasare geografică, a fost ridicată în anul 1976, prin truda credincioșilor și sub îndrumarea duhovnicească a fostului preot paroh Eugen Șerban, fiind sfințită de către vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil al Clujului.

 

Pr. Horea-Niculae Baciu
Corespondent Radio Renașterea
Protopopiatul Gherla

ARHIVĂ STIRI
Septembrie 2017
L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4        
<<august 2017   Octombrie2017>>
SINAXAR
EVENIMENTE

Sfintii Arhangheli praznuiti in Parohia Catina

4 Noiembrie 2017

        Preoții din Protopopiatul ortodox Gherla s-au întrunit joi, 2 noiembrie 2017, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Ședința a fost prezidată de către ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Potrivit prevederilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, tema acestei conferințe a fost: „Mărturisitori ai Ortodoxiei în perioada comunistă.” Întâlnirea a debutat cu oficierea de către ÎPS Andrei, în Biserica parohiei Gherla III, a slujbei parastasului pentru vrednicul de pomenire patriarh Justinian, precum și pentru toți mărturisitorii și pătimitorii din temnițele comuniste..

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.