Zi de sărbătoare, închinată Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Geaca

   Parohia Ortodoxă Geaca a îmbrăcat Duminică, 10 septembrie haine de sărbătoare, comunitatea aducând cinstire Maicii Domnului, ocrotitoarea Bisericii.
      Cu acest prilej, credincioșii s-au bucurat de alese binecuvântări revărsate prin copia icoanei Maicii Domnului Prodromița, de la Mănăstirea Sf. Elisabeta din Cluj-Napoca, ce a poposit în biserica parohială, spre închinare.
      Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un ales sobor de preoți, în frunte cu protos. Natanael Zamfirache, duhovnicul Mănăstirii Sf. Elisabeta, care a și ținut cuvântul de învățătură, subliniind în aceasta că: „suntem datori să urmăm lui Hristos și să ne purtăm crucea personală cu demnitate, iar atunci când greutățile ne apasă mai tare să nu evităm să cerem ajutor Maicii Domnului, cea care ne ocrotește pe fiecare, ca o mamă bună”.
        În continuare, părintele paroh Horea-Niculae Baciu, a mulțumit pentru implicare tuturor celor prezenți, adăugând că: „bucuria noastră trebuie să fie cea a comuniunii depline, sub brațul protector al Fecioarei Preacurate, cea care se bucură astăzi, văzându-ne pe toți împreună, așa cum o mamă se bucură atunci când vede pe toți copiii ei, adunați la masă, în casa părintească, gustând din bunătățile sale”.
         La final, toți cei prezenți au fost miruiți, primind și o iconiță a Maicii Domnului Prodromița, după care, au luat parte la agapa frățească pregătită în curtea bisericii, de către neobositele enoriașe ale parohiei.

 

Pr. Horea-Niculae Baciu

 

 

 

ARHIVĂ STIRI
Septembrie 2017
L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4        
<<august 2017   Octombrie2017>>
SINAXAR
EVENIMENTE

Zi de sărbătoare, închinată Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Geaca

10 Septembrie 2017

           Parohia Ortodoxă Geaca a îmbrăcat Duminică, 10 septembrie haine de sărbătoare, comunitatea aducând cinstire Maicii Domnului, ocrotitoarea Bisericii. Cu acest prilej, credincioșii s-au bucurat de alese binecuvântări revărsate prin copia icoanei Maicii Domnului Prodromița, de la Mănăstirea Sf. Elisabeta din Cluj-Napoca, ce a poposit în biserica parohială, spre închinare. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un ales sobor de preoți, în frunte cu protos. Natanael Zamfirache, duhovnicul Mănăstirii Sf. Elisabeta,...

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.