Hramul Bisericii din Baita

Şi în acest an, în data de 8 noiembrie, Parohia ortodoxă din Băiţa şi-a sărbătorit cu mult fast patronii spirituali, Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil, printr-un program liturgic bogat, care a început cu Vecernia praznicului în ajunul sărbătorii, a continuat cu săvârşirea Sf. Liturghii dimineaţa, şi s-a încheiat la ceas de seară, cu oficierea Vecerniei arhiereşti. Credincioşii din Băiţa şi invitaţii lor s-au bucurat

la Vecernie de prezenţa Întâistătătorului Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, ÎPS Andrei Andreicuţ, care a binecuvântat pe cei prezenţi şi a rostit un cuvânt de învăţatură, arătând rolul sfinţilor îngeri de mesageri ai lui Dumnezeu şi păzitori ai oamenilor în faţa puterilor demonice. 
Printre invitaţii de onoare la hramul de la Băiţa, s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, primarul municipiului Gherla, Marius Sabo, viceprimarul municipiului, Ioan Neselean, primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, consilierul judeţean Mihai Szeplekan, profesorul universitar Pompiliu Manea, domnii   Radu  Zlati, Mihai Rus, Petru Fulea, consilieri locali, comandantul Poliţiei Gherla, comisar şef Valentin Souca, directori de şcoli din oraş şi împrejurimi şi alţii.  

La sfârşitul slujbei, preotul paroh Iulian Paul Isip a mulţumit Înaltpreasfinţitului Andrei pentru onoarea pe care a făcut-o băiţenilor de a fi în mijlocul lor şi i-a oferit în dar icoana Sfinţilor Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni.  De asemenea a mulţumit credincioşilor din Băiţa, în frunte cu prim epitropul Ioan Diţ, pentru susţinerea de care se bucură din partea acestora la  construirea casei parohiale şi   celor care s-au implicat în buna desfăşurare a hramului, Ioan Neselean, Corneliu Bădică, Beniamin Rus, Mihai Rus, Grigore Zegrean şi alţii.

Sărbătoarea de la Băiţa s-a încheiat  printr-o agapă frăţească la care au luat parte toţi cei prezenţi.     

prof. Ioan Moldovan

Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita

ARHIVĂ STIRI
Noiembrie 2012
L M M J V S D
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
<<OCTOMBRIE   DECEMBRIE>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Hramul Bisericii din Baita

Joi,8 Noiembrie 2012

Şi în acest an, în data de 8 noiembrie, Parohia ortodoxă din Băiţa şi-a sărbătorit cu mult fast patronii spirituali, Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. . ....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.