Intrunire pentru sustinerea lucrarilor noului sediu al Protopopiatului Ortodox Gherla

La iniţiativa preotului Iulian Paul Isip, protopopul ortodox al Gherlei, luni 25 februarie, a avut loc o întâlnire de loby a reprezentanţilor Protopopiatului Ortodox Gherla şi a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului cu primarii şi viceprimarii comunelor din cuprinsul Protopopiatului Gherla, în vederea solicitării sprijinului moral şi financiar al acestora pentru construirea noului sediu administrativ al Protopopiatului Gherla.
Întrunirea a fost deschisă de către ÎPS Mitropolit Andrei Andreicuţ, care a vorbit despre necesitatea construirii unui sediu potrivit pentru activităţile complexe ale  unui protopopiat, cel de la Gherla fiind singurul din cele nouă protopopiate din Arhiepiscopia Clujului care nu are un sediu propriu. Protopopul Iulian Paul Isip a prezentat situaţia actuală a Protopopiatului Gherla şi a evidenţiat faptul că eficienţa activităţilor  culturale şi social-filantropice ale Bisericii depinde în bună măsură şi de o organizare materială corespunzătoare, care la Gherla lipseşte.
Prezentarea tehnică a clădirii sediului a fost făcută de către inginerul proiectant Ştefan Mişca. Edificiul va avea patru niveluri, Demisol, Parter, Etaj, Mansarda, fiecare având o suprafaţă  construită de 88 metri pătraţi.
La finalul întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, prezent la întălnire alături de primarul Gherlei Marius Sabo,  a apreciat eforturile Protopopiatului Gherla de a construi o clădire valoroasă din punct de vedere architectonic şi reprezentativă pentru oraşul Gherla, care să răspundă nevoilor administrative ale protopopiatului şi a promis sprijinul  Consiliului Judeţean Cluj pentru construirea acesteia.
Protopopiatul Ortodox Gherla a fost înfiinţat în anul 1950 si a funcţionat până în anul 1968, când a fost desfiinţat de autorităţile politice de atunci. În anul 1997 a fost reactivat, de atunci, sediul său mutându-se în mai multe locaţii. În data de 29 mai 2012, ÎPS Mitropolit Andrei Andreicuţ a pus piatra de temelie a noului sediu în curtea bisericii Sf. Ioan Botezătorul de lângă spitalul oraşului, cu dorinţa de a începe lucrările de construcţie cât mai grabnic.

În prezent, Protopopiatul Ortodox Gherla numără 43 de parohii, dintre care două misionare, Sic şi Pădureni (Ţop). Cele 43 de parohii au 22 de unităţi filiale.  Patru parohii se află în oraşul Gherla, restul fiind în mediul rural.                                                                                     

prof. Ioan Moldovan

Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita
Hram Baita

ARHIVĂ STIRI
Februarie 2013
L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
<<IANUARIE 2013   MARTIE 2013>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Intrunire pentru sustinerea lucrarilor noului sediu al Protopopiatului Ortodox Gherla

Luni,25 Februarie 2013

La iniţiativa preotului Iulian Paul Isip, protopopul ortodox al Gherlei, luni 25 februarie, a avut loc o întâlnire de loby a reprezentanţilor Protopopiatului Ortodox Gherla şi a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului cu primarii şi viceprimarii comunelor din cuprinsul Protopopiatului Gherla ....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.