Intrunirea Cercului Pastoral Misionar al Preotilor din Gherla

Cercul pastoral misionar al preoților din Gherla și satele învecinate acestui oraș s-au întrunit Duminică 21 octombrie în biserica parohiei ortodoxe Bunești unde este paroh părintele Justinian Săvărășan.

            Biserica din Bunești a chemat preoți și credincioși la rugăciune, la comuniune săvârșindu-se taina Sfântului Maslu spre alinarea și tămăduirea suferințelor sufletești și trupești. Acest moment a fost și un bun prilej de a catehiza credincioșii, motiv pentru care părintele Aurel Mureșan a susținut un cuvânt de învățătură accentuând importanța unei relații profunde cu Dumnezeu care se manifestă în fapte și mai ales importanța Bisericii ce vine în ajutorul credinciosului pentru al menține mereu aproape de Dumnezeu.

La această manifestare duhovnicească au mai participat pe lângă paroh și părintele rânduit la predică și părintele protopop Paul Isip, părintele Morar Ioan din Gherla, părintele Băgăcian Petru din Gherla, părintele Mihașca Vasile de la Mintiu și părintele Marius Ormenișan de la Petrești.

Cercurile preoțești au ca scop impulsionarea credincioșilor spre o mai multă râvnă în cele duhovnicești, înspre relație mai profundă cu Hristos dar și o bună ocazie ca preoții să discute și să-și împărtășească unii altora din experiența pastorală pentru o mai bună misiune și lucrare misionară în comunitățile parohiale, arătând în același timp că Biserica poate fi o familie asemănătoare în frățietate și dragoste cu cea a Sfinților  Apostoli.

 


ARHIVĂ STIRI
MAI 2012
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
IULIE>>   OCTOMBRIE>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Protopopiatului Gherla

Marţi,29 Mai 2012

Părintele Paul Isip de la parohia Băiţa a fost hirotesit întru Protopop al Gherlei în data de marţi 29 mai 2012 de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înainte de începerea lucrărilor conferinţei preoţeşti de primăvara a preoţilor din Protopopiat. Conferinţa a fost precedată de un Te-Deum săvârşit în Biserica Sfânta Treime din Gherla, potrivit mitropolia-clujului.ro....

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.