Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Protopopiatului Gherla

Părintele Paul Isip de la parohia Băiţa a fost hirotesit întru Protopop al Gherlei în data de marţi 29 mai 2012 de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înainte de începerea lucrărilor conferinţei preoţeşti de primăvara a preoţilor din Protopopiat. Conferinţa a fost precedată de un Te-Deum săvârşit în Biserica Sfânta Treime din Gherla, potrivit mitropolia-clujului.ro.

ÎPS Părinte Andrei a fost însoţit de exarhul mănăstirilor, Arhim. Dumitru Cobzaru, care a relatat următoarele despre desfăşurarea evenimentului: „Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a prezidat astăzi (29 mai 2012) Conferinţa de primăvară cu tema «Anul Sfântului Maslu şi îngrijirea bolnavilor» la Protopopiatul Gherla. Înainte de Conferinţa propriu-zisă, imediat după slujba de Te-Deum, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei l-a hirotesit protopop al Protopopiatului Gherla pe pr. Paul Isip de la parohia Băiţa. De asemenea, părintele Protopop a fost hirotesit şi iconom stavrofor”.

Conform celor declarate de pr. protopop Paul Isip, „în cadrul Conferinţei au fost susţinute două lucrări, una întocmită de părintele Marius Ormenişan de la parohia Petreşti şi cealaltă de pr. Marcel Ghebertea de la Nicula… Cei doi referenţi au subliniat evoluţia rânduielii Sfântului Maslu în istoria Bisericii Ortodoxe şi au subliniat necesitatea Tainei într-o lume plină de suferinţe şi necazuri. Părintele Mitropolit a încheiat conferinţa îndemnându-i pe slujitorii altarelor să restabilească legătura între Sfântul Maslu, Taina Spovedaniei şi Sfânta Liturghie, în cadrul căreia credincioşii, pregătiţi de Maslu şi Spovedanie, să se şi împărtăşească. Părintele Mitropolit Andrei şi cei 50 de preoţi ai Protopopiatului Gherla am mers în procesiune la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, în curtea căreia s-a pus piatra de temelie pentru noul sediu al Protopopiatului. Curtea Bisericii a fost neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor care au ţinut să ia parte la acest moment solemn. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să ne dea putere de muncă să ridicăm noul sediu al Protopopiatului Gherla, iar activitatea sa să fie de folos pentru sfânta noastră biserică”.

După conferinţă, toţi preoţii au participat la punerea pietrei de temelie a noului sediu al Protopopiatului Gherla. Referitor la dorinţa de a avea un sediu al Protopopiatului, părintele Protopop nou instalat a afirmat că „încă din anul 1997, din momentul reînfiinţării Protopopiatului, s-a născut această idee a construirii unui sediu permanent al Protopopiatului. Din nefericire, însă, timp de 15 ani ideea aceasta nu a putut fi concretizată datorită faptului că Protopopiatul nostru este cel mai mic din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului iar situaţia materială precară a parohiilor a îngreunat mult punerea în practică a acestei idei. Totuşi, cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Andrei, nădăjduim că punerea pietrei de temelie la noul sediu va aduce şi soluţiile de care avem nevoie pentru a începe această lucrare necesară pentru comunitatea noastră şi pentru Protopopiatul nostru”.

După punerea pietrei de temelie a sediului Protopopiatului, Înaltpreasfinţitul Andrei a făcut o vizită de lucru la Mănăstirea Nicula unde s-a închinat Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului făurită de preotul Luca din Iclod şi apoi a fost prezent pe şantierul noii biserici a mănăstirii pentru a vedea care este stadiul lucrărilor efectuate până în prezent.

(Material video realizat de Adrian Cimpan)

   

 


ARHIVĂ STIRI
MAI 2012
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
IULIE>>   OCTOMBRIE>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Protopopiatului Gherla

Marţi,29 Mai 2012

Părintele Paul Isip de la parohia Băiţa a fost hirotesit întru Protopop al Gherlei în data de marţi 29 mai 2012 de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înainte de începerea lucrărilor conferinţei preoţeşti de primăvara a preoţilor din Protopopiat. Conferinţa a fost precedată de un Te-Deum săvârşit în Biserica Sfânta Treime din Gherla, potrivit mitropolia-clujului.ro....

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.