Ședința lunară a preoților din Protopopitul Gherla

Luni 13 noiembrie a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Gherla, care s-a desfășurat în incinta bisericii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” .

Data acestei ședințe a coincis cu prăznuirea Sfinților Mărturisitori Năsăudeni Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigorie din Zagra și Vasile din Telciu, care au fost cinstiți prin slujirea Sfintei Liturghii, fiindu-le evocate personalitatea și activitatea acestora.

Astfel că preoții din Protopopiatul Gherla înainte de lucrările ședinței au participat la Sfânta Liturghie, din sobor făcând parte părintele Nicolae Moldovan, starețul mănăstirii Nicula, părintele Paul Iulian Isip, Protopopul de Gherla și alți preoți, răspunsurile fiind date de un grup coral preoțesc.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Protopop Paul Isip  în cuvântul său a amintit importanța și necesitatea mărturisirii în activitatea și misiunea preoțească, referindu-se la persoana Sfântului Atanasie Todoran.

Sfinții Mărturisitori Năsăudeni au devenit patronii spirituali ai protopopiatului Gherla, mai ales în lucrarea de ridicare a unui imobil care deservească drept sediu al protopopiatului.

Au urmat după acea un referat susținut de părintele Koblicska Mihai de la Parohia Ceaba, precum și o serie de dezbateri referitoare la aspectele misiunii preoțești de pe aria parohiilor protopopiatului Gherla, amintindu-se astfel intensificarea activității liturgice în perioada postului Nașterii Domnului, inițierea unei colecte bănești la nivelul fiecărei parohii în vederea ridicării noului sediu al proopopiatului, susținerea de cateheze în parohii, etc.

Lucrările ședinței lunare au trasat noi direcții înspre o misiune și mai profundă, finalizându-se cu o agapă în cinstea Sfinților Năsăudeni și marcând în felul acesta și apropierea Postului Nașterii Domnului.

 

 


ARHIVĂ STIRI
Noiembrie 2012
L M M J V S D
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
<<OCTOMBRIE   DECEMBRIE>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Hramul Bisericii din Baita

Joi,8 Noiembrie 2012

Şi în acest an, în data de 8 noiembrie, Parohia ortodoxă din Băiţa şi-a sărbătorit cu mult fast patronii spirituali, Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. . ....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.