Sfântul Siluan cinstit în Protopopiatul Gherla

În seara zilei de 23 septembrie în Protopopiatul Gherla au fost consemnate două evenimente importante pentru viața duhovnicească a credincioșilor din această zonă.
Este vorba despre întrunirea cercului pastoral-misioanar Gherla ce cuprinde preoții din municipiul Gherla și satele învecinate în ajunul prăznuirii Sfântului Siluan.
Astfel că biserica din Mintiu Gherlii unde  paroh este părintele Mihașca Vasile a adunat credincioșii parohiei și preoții cercului pastoral în frunte cu protopopul de Gherla, părintele Paul Isip care au săvâșit slujba Vecerniei în cinstea sfinților Tecla și Siluan Atonitul.
La sfârșitul vecerniei, părintele protopop a rostit cuvântul de învățătură, încercând să impulsioneze credincioșii înspre o mai multă trezvie și râvnă în cele duhovnicești.
Întrunirile preoțești de acest gen au ca rol sudarea relațiilor dintre preoți înspre o colaborare mai folositoare pe teren pastoral, discutarea și aflarea unor soluții la provocările misiunii pastorale cu care se confruntă, dar și un moment de rugăciune spre folosul credincioșilor.
Un al doilea eveniment important a fost săvârșirea vecerniei cu Litia și a Utreniei în cinstea Sfântului Siluan în biserica din localitatea Petrești unde paroh este părintele Marius Ormenișan.
Slujba a început la orele 20.00 și sa desfășurat într-un cadru duhovnicesc, plin de liniște unde toți cei prezenți au mărturisit că Sfântul Siluan este aducător de pace în suflet și de mângâiere.
Această manifestare, mai neobișnuită pentru viața parohială, find proprie mediului monahal, a venit ca o necesitate pastorală, deoarece viața și învățătura Sfântului Siluan reușesc să aducă cuvântul lui Hristos într-o formă palpabilă, directă fapt care a reușit să-i mobilizeze pe credincioși înspre o viață trăită după voia lui Dumnezeu.
Sfântul Siluan a adunat credincioșii acestei parohii la rugăciune și anul trecut când afost săvârșită și Sfânta Liturghie noaptea, participând un număr impresionant de credincioși.
La evenimentul din acest an a participat și părintele protopop de Gherla Paul Isip care a îndemnat pe credincioși să privească spre înălțimile spirituală, lansând îndemnul ca alături de sfinții Arhangheli ar fi potrivit ca ocrotitor și sfântul Siluan. La această seară de rugăciune a fost prezenți părintele Cășvean Emanuel din Cluj, precum și doi tineri studenți teologi.

La final parohul a mulțumit tuturor celor care au înțeles chemare  Sfântului Siluan la rugăciune: "încercând să aducem o tradiție și o trăire vie și dinamică a lui Hristos în viața credincioșilor noștri nădăjduim să putem și noi să devenim ca și Sfântul Siluan propoveduitori ai iubirii lui Hristos"

 

 

 


ARHIVĂ STIRI
MAI 2012
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
IULIE>>   OCTOMBRIE>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Protopopiatului Gherla

Marţi,29 Mai 2012

Părintele Paul Isip de la parohia Băiţa a fost hirotesit întru Protopop al Gherlei în data de marţi 29 mai 2012 de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înainte de începerea lucrărilor conferinţei preoţeşti de primăvara a preoţilor din Protopopiat. Conferinţa a fost precedată de un Te-Deum săvârşit în Biserica Sfânta Treime din Gherla, potrivit mitropolia-clujului.ro....

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.