Tabără de vară la Mintiu Gherlii

Sub genericul" Să gustăm din nectarul credinţei ortodoxe", în perioada 30.07-3.08.2012, s-a  desfăşurat  la Mintiu Gherlii o deosebit de interesantă tabără de vară cu specific religios pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial, organizată de Şcoala cu clasele I-VIII din localitate în parteneriat cu Primăria Comunei Mintiu Gherlii, Protopopiatul Ortodox Gherla şi Parohiile Ortodoxe din  Mintiu şi Petreşti.
Programul a debutat luni, 30 iulie, cu organizerea de ateliere de lucru în care elevii au confecţionat diverse obiecte bisericeşti, au pictat icoane pe sticlă, s-au jucat şi au învăţat reguli de bună purtare.
Marţi a fost ziua dedicată drumeţiilor şi a focurilor de tabără iar miercuri, participanţii au făcut un pelerinaj la Mănăstirea Nicula, unde s-au închinat şi s-au rugat  Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi au luat masa. Ziua de miercuri s-a încheiat cu vizitarea Căminului pentru persoane vărstice din Gherla, locatarii acestuia primind pe lângă darurile oferite de copii şi cântările în cinstea Maicii Domnului executate de aceştia.
În ziua de joi, elevii au vizionat  filme cu tematică religioasă şi educativă iar părintele Marius Ormenişan de la Parohia Petreşti a întreţinut un deosebit de folositor dialog duhovnicesc cu tinerii.
Vineri, ultima zi a taberei a fost dedicată evaluării muncii elevilor din zilele precedente şi a premierii celor mai iscusiţi dintre ei. S-a organizat o expoziţie cu creaţiile lor în cadrul căreia primii zece elevi au primit premii consistente constând în obiecte bisericeşti şi dulciuri, la premiere asistând şi primarul Comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean.          
Tabăra s-a  bucurat  de un real succes, participând 75 de copii, sub îndrumarea prof. de Religie Alexandrina Sântejudean şi a prof. de Limba şi literatura română Maria Isip, având susţinerea deplină a directorului Şcolii din Mintiu Gherlii, prof. Doina Moldovan.(Prof.Ioan Moldovan)

 


ARHIVĂ STIRI
MAI 2012
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
IULIE>>   OCTOMBRIE>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Protopopiatului Gherla

Marţi,29 Mai 2012

Părintele Paul Isip de la parohia Băiţa a fost hirotesit întru Protopop al Gherlei în data de marţi 29 mai 2012 de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înainte de începerea lucrărilor conferinţei preoţeşti de primăvara a preoţilor din Protopopiat. Conferinţa a fost precedată de un Te-Deum săvârşit în Biserica Sfânta Treime din Gherla, potrivit mitropolia-clujului.ro....

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.