Concursul "Bucuria de a fi crestin" etapa Eparhiala si Patriarhala

 A devenit deja o tradiţie ca de sărbătoarea închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, la Patriarhia Română, să se desfăşoare premierea naţională a tinerilor care au participat la diferitele concursuri demarate de Biserică. Anul acesta, pe lângă concursurile deja tradiţionale Hristos Împărtăşit copiilor şi Alege Şcoala, a fost organizat în mai multe faze concursul-spectacol "Bucuria de a fi creştin". Concursul s-a adresat elevilor cu vârsta cuprinsă între 9 - 15 ani şi a avut trei secţiuni: interpretarea unui cântec religios sau popular, recitarea unei poezii şi interpretarea unui text literar în proză. El s-a desfăşurat în trei etape: etapa pe protopopiat, etapa eparhială, la cluj şi etapa patriarhală, la Bucureşti, unde premianţii I de la fiecare secţiune, a celor 29 de eparhii, au fost premiaţi de Patriarhul României, P.F. Părinte Daniel.
              În Protopopiatul Gherla concursul-spectacol s-a desfăşurat în data de 15 mai 2013, la Casa Municipală de Cultură Gherla, şi în cadrul lui s-au înscris peste cincizeci de tineri din cuprinsul a unsprezece parohii: Gherla I, Gherla II, Gherla III, Gherla IV, Aluniş, Băiţa, Buneşti, Mintiu-Gherlii, Iclod, Livada, Ţaga. Premianţii etapei pe protopopiat au fost următorii tineri:

                            Secţiunea A: interpretarea unui cântec religios sau popular


                     Premiul I:
         Balla Narcisa, Liceul Teoretic Ana Ipătescu
         Tomşea Andreea, Liceul Teoretic Ana Ipătescu
                     Premiul al II-lea:
         Rusu Denisa, Şc. Gimnazială nr. 1 Gherla
         Roman Ioana, Liceul Teoretic Ana Ipătescu
                       Premiul al III-lea:
          Bal Larisa, Şcoala Gimnazială Mintiu Gherlii
          Varodi Ştefania, Liceul Teoretic Ana Ipătescu
          Bujiţă Mariana Crina, Şcoala Gimnazială Iclod


Secţiunea B: Recitarea unei poezii


                     Premiul I:
         Andreea Cioabă, Liceul Teoretic Ana Ipătescu
         Cosma Roxana, Liceul Teoretic Petru Maior
                      Premiul al II-lea:
         Moiş Briggite, Liceul Teoretic Ana Ipătescu
         Pop Cătălina, Liceul Teoretic Ana Ipătescu
                      Premiul al III-lea:
         Pătac Mara, Liceul Teoretic Ana Ipătescu
         Rotar Romina, Şcoala Gimnazială Ţaga
         Gurzău Maria, Liceul Teoretic Petru Maior


Secţiunea C: interpretarea unui text literar în proză

                      Premiul I:
         Tomescu Marian, Liceul Teoretic Petru Maior
                      Premiul al II-lea:
         Deneş Ioana, Liceul Teoretic Petru Maior
                      Premiul al III-lea:
         Suărăşan Antonia, Şcoala Gimnazială Mintiu Gherlii
         Suărăşan Paula, Şcoala Gimnazială Mintiu Gherlii
         Neamţu Codruţ, Şcoala Gimnazială Mintiu Gherlii

                       Din partea Protopopiatului nostru, la faza eparhială, s-au calificat câte un premiant de la fiecare secţiune, astfel încât la secţiunea A, interpretarea unui cântec religios, am fost reprezentaţi la Cluj de tânăra Narcisa Balla, la secţiunea B, recitarea unei poezii, de tânăra Andreea Cioabă şi la secţiunea C: interpretarea unui text literar în proză de tânărul Marian Tomescu. În această a doua etapă am avut doi premianţii, Andreea Cioabă la secţiunea B, premiul I şi Marian Tomescu la secţiunea C, premiul al II-lea. Andreea Cioabă s-a calificat la ultima etapă a concursului, cea patriarhală.                       Din partea Arhiepiscopiei noastre alături de Andreea Cioabă, la Bucureşti au mers şi Ana Hoza din Cormaia, Jud. Bistriţa Năsăud, premianta de la secţiunea A şi Paul Bărbieru din Cluj-Napoca, premiantul secţiunii C la etapa eparhială.
                      La Bucureşti, îmbrăcaţi în straie populare, alături de ceilalţi premianţii din întreaga ţară, repezentanţii Arhiepisciopiei Vadului Feleacului şi Clujului, au participat în seara zilei de 20 mai 2013, la procesiunea organizată de Patriarhie din Piaţa Unirii până la Catedrala patriarhală, unde s-au închinat la Sfintele Moaşte ale Sfântului Dimitrie cel Nou din Basarabi, ocrotitorul Bucureştilor.
                      După aceea, în aula Teoctist Patriarhul, toţi cei 87 de premianţi din întreaga ţară au fost premiaţi de P.F. Părinte Patriarh Daniel şi au fost oaspeţii unui dineu. În ziua praznicului Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, pe o scenă amplasată în curtea reşedinţei patriarhale participanţii, îmbrăcaţi în costume populare, au asistat la Sfânta Liturghie şi la momentul potrivit au rostit Simbolul de Credinţă.
                      După Sfânta Liturghie au participat la agapa organizată tuturor oaspeţilor invitaţi, cu ocazia hramului istoric al Catedralei Patriarhale şi, cu binecuvântarea Întâi Stătătorului Bisericii noastre, fiecare s-a întors la casa sa. Mulţumim tuturor acelora care s-au implicat în buna organizare a tuturor etapelor acestui concurs şi mulţumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit să ajungem şi să trăim momente unice alături de tinerii noştri de a căror formare suntem cu toţii răspunzători.

Radio Renasterea emisiunea" Bucuria de a fi crestin"

preot Isip Paul

Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis

ARHIVĂ STIRI
Mai 2013
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4          
<<APRILIE 2013   IUNIE 2013>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Concursul "Bucuria de a fi crestin" etapa Eparhiala si Patriarhala

Luni,20 Mai 2013

    A devenit deja o tradiţie ca de sărbătoarea închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, la Patriarhia Română, să se desfăşoare premierea naţională a tinerilor care au participat la diferitele concursuri demarate de Biserică. Anul acesta, pe lângă concursurile deja tradiţionale Hristos Împărtăşit copiilor şi Alege Şcoala, a fost organizat în mai multe faze concursul-spectacol "Bucuria de a fi creştin"....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.