Liturghie arhiereasca in biserica ortodoxa "Sf. Treime"

          În după-amiaza zilei de vineri, 19 aprilie, credincioşii Parohiei Gherla III împreună cu păstorii lor sufleteşti au trăit momente deosebite de înălţare sufletească cu ocazia săvârşirii în biserica lor a Liturghiei Darurilor Mai Înainte Sfinţite de către Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.
           Credincioşii având lumânări aprinse au participat cu emoţie la această slujbă deosebit de frumoasă, specifică Postului Mare, în care abundă îndemnurile la pocăinţă, la schimbarea noastră în bine, pentru a putea gusta deplin apoi din bucuria Învierii Mântuitorului. Soborul sfinţiţilor slujitori a fost pe măsura evenimentului: Protosinghelul Nicolae Moldovan, stareţul mănăstirii Nicula, Protopopul de Gherla, Iulian Paul Isip, Arhidiaconul Claudiu Grama, consilier pe probleme de misiune şi protocol, preoţii Aurel Mureşan, Vasile Săsărman, Vasile Mihaşca, Adrian Drăgan, Iustinian Săvărăşan, Ilisie Mocean, Ionuţ Tabără, Marius Ormenişan şi gazdele, Ioan Morar şi Alexandru Farcaş.
                   În cuvântul său de învăţătura, Mitropolitul Andrei a vorbit despre foloasele postului, accentuând ideea conform căreia postul de bucate nu este de mare folos dacă nu e dublat şi de abţinerea de la păcate şi a urat credincioşilor un post binecuvântat în continuare şi Sărbători fericite.
                  La final, părintele paroh Ioan Morar a mulţumit Înaltpreasfinţitului Andrei pentru aceste clipe de fericite zboruri sufleteşti, pe care le-au trăit cei prezenţi la Sf. Liturghie şi i-a oferit o icoană cu Sf. Treime, hramul bisericii parohiale, biserică ce îşi aşteaptă momentul târnosirii.

prof. Ioan Moldovan

Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis

ARHIVĂ STIRI
Aprilie 2013
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7          
<<MARTIE2013   MAI 2013>>

SINAXAR

EVENIMENTE

SLiturghie arhiereasca in biserica ortodoxa "Sf. Treime"

Vineri,19 Aprilie 2013

În după-amiaza zilei de vineri, 19 aprilie, credincioşii Parohiei Gherla III împreună cu păstorii lor sufleteşti au trăit momente deosebite de înălţare sufletească cu ocazia săvârşirii în biserica lor a Liturghiei Darurilor Mai Înainte Sfinţite de către Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului......

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.