Sedinta lunara a Preotilor din Protopopiatul Gherla

          La Sfânta Mănăstire Nicula a avut loc astăzi 8 aprilie ședința lunară a preoților din Prototopopiatul Gherla care s-au bucurat să-l aibă ca oaspete pe părintele profesor Constantin Necula de la Sibiu.
Evenimentul a debutat prin slujirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai Înainte Sfințite într-un sobor impresionant de preoți unde protos a fost distinsul părinte profesor, răspunsurile au fost oferite de corala preoțească a acestui Protopopiat.
A  urmat apoi, în amfiteatrul "Sfântul Voievod Ștefan Cel Mare" al mănăstirii Nicula o conferință susținută de părintele profesor Constantin Necula în care a pus la sufletul celor prezenți o serie de îndemnuri desprinse atât din vasta experiența a dânsulului cât și din a persoanelor pe care le-a cunoscut.
Părintele a subliniat importanța frățietății preoților ce alcătuiesc un protopopiat, ca fiind o soluție în fața provocărilor lumii contemporane, aducându-se în discuție și importanța familiei preotului, a  duhovnicului în viața preotului precum și alte aspecte legate de viața și misiunea preotului.
Au urmat o serie de întrebări și discuții, care doresc a aduce mult folos în activitatea pastorală, urmând ca la final părintele protopop de Gherla, pr Iulian Paul Isip să amintească câteva probleme administrative printre care și prezentarea a doi noi preoți în Protopopiatul Gherla pentru parohiile Dăbâca și Cubleșul Someșan.
În această atmosferă de rugăciune și aflați sub ocrotirea Maicii Domnului, încurajați de cuvintele pline de energie duhovnicească a părintelui invitat, preoții prezenți s-au întors în comunitățile lor pentru a-și continua misiunea lor cu o și mai mare forță și putere duhovnicească.

preot Ormenisan Marius

Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis
Alunis

ARHIVĂ STIRI
Aprilie 2013
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7          
<<MARTIE2013   MAI 2013>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Sedinta lunara a Preotilor din Protopopiatul Gherla

Luni,8 Aprilie 2013

La Sfânta Mănăstire Nicula a avut loc astăzi 8 aprilie ședința lunară a preoților din Prototopopiatul Gherla care s-au bucurat să-l aibă ca oaspete pe părintele profesor Constantin Necula de la Sibiu.....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.