Pelerinajul „La Nicula colo-n deal...”

                   În ajunul hramului mânăstirii Nicula, credincioși din eparhie și din toată țara au participat la perelinajul întitulat „La Nicula colo-n deal”, desfășurat între Gherla și Mănăstire.
           În drum spre icoana Maicii Domnului, credincioșii în frunte cu IPS Andrei Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, PS Timotei Episcopul Spaniei și Portugaliei și PS Ignatie Mureșanul Arhiereu Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, însoțiți de un impresionant sobor de preoți, au cântat pricesne și imne de laudă închinate Preacuratei Fecioare.
              La intrarea în satul Nicula, ierarhii au sfințit o frumoasă troiță ridicată de credincioșii din parohia ortodoxă „Sf. Cuv. Parascheva” din localitate.
           Pelerinajul creștin la prima vedere presupune în primul rând un efort fizic, însă mai mult decât atât acesta este un important act spiritual al Bisericii luptătoare, prin care aceasta își exprimă mulțumirea și recunoștință față de Dumnezeu și sfinții Lui pentru binefacerile primite. Efectele pelerinajului sunt benefice și de un real folos duhovnicesc, atât pentru cei care participă în mod activ la ele, cât și pentru cei care se implică în sprijinirea și îmbărbătarea celor care își îmbogățesc în acest mod viața spirituală.

preot Marcel Gheberta

Dancers in Red

ARHIVĂ STIRI
August 2013
L M M J V S D
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7  
<<IULIE 2013   SEPTEMBRIE 2013>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Pelerinajul „La Nicula colo-n deal...”

Miercuri 14 August 2013

         În ajunul hramului mânăstirii Nicula, credincioși din eparhie și din toată țara au participat la perelinajul întitulat „La Nicula colo-n deal”, desfășurat între Gherla și Mănăstire. În sunet de toacă în fruntea grupului au mers tineri în costume populare ce purtau icoana Maicii Domnului, cruci și prapori, zeci de preoți din protopopiatul Gherla și din Cluj-Napoca în frunte cu ierarhii. ....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.