Etapa eparhiala a Concursului National de Muzica Bisericeasca

                

                    

        Etapa eparhială a Concursului Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul” s-a desfășurat astăzi, 12 septembrie 2013, la Cluj-Napoca.
         Ediţia din acest an s-a adresat corurilor parohiale mixte. Astfel, în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului s-au înscris în concurs patru formații corale de la biserici din orașele Cluj-Napoca, Bistrița și Gherla.           Competiția a debutat la ora 10:00 în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai, strada E. de Martonne, nr. 1. Din cele patru coruri înscrise în competiție, doar trei au participat până la urmă, și anume: corul bisericii Protopopiatului din Bistrița, corul parohiei Înălțarea Domnului din Cluj-Napoca și corul parohiei Sfântul Nicolae din Gherla. ”Toate formațiile corale participante au interpretat trei piese: Troparul hramului bisericii în care cântă sau un alt tropar la alegere, un Axion duminical sau praznical și o priceasnă, toate într-un interval de 12 minute.
            Evaluarea și notația prestației fiecărei formații a fost făcută de un juriu format din decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, pr. Prof. Vasile Stanciu, prof. Ciprian Para de la Academia de muzică și Cornel Groza, dirijorul Corului Filarmonicii”, a precizat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov.
             În urma prestațiilor deosebite ale celor trei coruri, juriul, cu destulă greutate, a decis ca formația corală a parohiei Înălțarea Domnului din Cluj-Napoca să participe, din partea  Arhiepiscopiei nostre, la faza mitropolitană ce va avea loc în 26 septembrie 2013. Chiar dacă nu s-au calificat mai departe, coriștii gherleni ai parohiei Sfântul Nicolae au făcut o impresie bună aducând cinste parohiei și protopopiatului nostru printr-o prestație deosebită, dar mai ales prin starea duhovnicească pe care au transmis-o tuturor.

preot Isip Paul

Dancers in Red

ARHIVĂ STIRI
Septembrie 2013
L M M J V S D
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
<<AUGUST 2013   OCTOMBRIE 2013>>

SINAXAR

EVENIMENTE

Etapa eparhiala a Concursului National de Muzica Bisericeasca

Joi 12 Septembrie 2013

          Etapa eparhială a Concursului Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul” s-a desfășurat astăzi, 12 septembrie 2013, la Cluj-Napoca. Ediţia din acest an s-a adresat corurilor parohiale mixte. Astfel, în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului s-au înscris în concurs patru formații corale de la biserici din orașele Cluj-Napoca, Bistrița și Gherla. ....

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.