Conferinta -Gherla pe harta Gulagului romanesc

  18 Februarie 2017

  Anul 2017 a fost consacrat, de Patriarhia Română, omagierii apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. În acest context Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului, de la Nicula și Protopopiatul Ortodox Gherla, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla organizează, sâmbătă 18 februarie, de la ora 16, la Casa Municipală de Cultură o conferința cu tema: Vindecarea prin memorie. Închisoarea din Gherla pe harta Gulagului românesc. Conferința va fi susținută de conf. univ. dr. Radu Preda, directorul Institului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și va fi deschisă de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.
....mai departe  

Particica din Moastele Sfantului Ierarh Nectarie la hramurile Parohiilor Petresti si Baita

  8 Noiembrie 2016

  Marți, 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.
   Cu această ocazie multe Biserici din Protopopiatul Ortodox Gherla își vor prăznui ocrotitorii.
    Între locașurile de închinare ce sunt ocrotite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil se numără și cele din Băița și Petrești, ambele localități în apropierea Municipiului Gherla.
  Pentru a marca acest eveniment, în comunitățile pomenite, vor fi organizate ceremonii deosebite la care vor participa numeroși preoți și credincioși.
   Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului la ceremoniile ce vor avea loc și în Băița, și în Petrești credincioșii se vor putea închina la o părticică din Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aduse de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj. .
....mai departe  

Slujire arhiereasca in Parohia Cutca

   30 Octombrie 2016

La data de 30 octombrie 2016, în Dumnica a XXII-a după Rusalii, Parohia Ortodoxă Cutca, din Protopopiatul Gherla, va primi vizita Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Evenimentul este prilejuit de binecuvantarea noii case parohiale, care a fost ridicată în ultimii ani prin contribuția exclusivă a credincioșilor. Sărbătoarea va înce la ora 9:30 cu primirea Ierarhului, după care Părintele Mitropolit, înconjurat de un sobor de preoți, va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei cu hramul „Sf. Mc. Gheroghe” .
....mai departe  

Conferinta preoteasca de toamna in Protopopiatul Gherla

   10 Octombrie 2016

Cu ocazia Conferinţei Preoţeşti de toamnă, în dimineaţa zilei de 10 octombrie 2016, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Gherla, l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpresfiţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care a venit însoțit de PC Părinte Consilier Bogdan Ivanov și Pr. Lect. Cosmin Cosmuța Evenimentul a debutat cu oficierea Te Deum-ului de mulţumire în biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” a parohiei Gherla III, iar ulterior participanții s-au deplasat la noului sediu protopopesc unde s-au desfășurat lucrările întâlnirii. . .
....mai departe  

Sfintirea si inaugurarea noului sediu al Protopopiatului Ortodox Gherla

   24 Septembrie 2016

Noul sediu al protopopiatului Gherla a fost sfințit și inaugurat sâmbătă, 24 septembrie 2016, în ziua de pomenire a Sfântului Siluan Athonitul. Binecuvântarea noului imobil, situat pe strada 1 Decembrie 1918, a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Andrei, de la ora 11:30, în prezența credincioșilor și preoților din oraș, dar și a oficialităților centrale și locale. . .
....mai departe  

Sfintirea bisericii filiei Ghiolt

   18 Septembrie 2016

În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, în filia Ghiolţ, parohia Ţaga, din Protopopiatul Ortodox Gherla, va avea loc sfinţirea noii bisericii cu hramul „Sf. Mc. Gheorghe”. Construirea acesteia a început în luna mai a anului 2005, iar în data de 25 august 2012 s-a săvârșit, de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, slujba de binecuvântare și intrare în noul lăcaș de cult. În perioada ultimilor ani, biserica a fost pictată de către pictorul Damian Tuluc cu echipa sa, iar catapeteasma a fost realizată de către frații Vasile și Nistor Rad. . .
....mai departe  

Procesiune Nicula 2016

   August 2016

Cu multă bucurie și credință tare zeci de mii de pelerini își vor îndrepta pașii spre Mănăstirea Nicula la marele praznic al Adormirii Maicii Domnului. Ca în fiecare an, părinții Mânăstirii Nicula au pregătit un program religios bogat împodobit prin prezența a numeroși diaconi și preoti la care se adaugă câțiva arhierei, membri ai Sfântului Sinod, în frunte cu Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț. .
....mai departe  

Slujire arhiereasca in parohia Santejude

    Iunie 2016

 Sâmbătă, 4 iunie 2016, credincioșii parohiei Sântejude din Protopopiatul Gherla, vor primi vizita Înaltpeasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Cu acest prilej Ierarhul va binecuvânta amplele lucrări efectate în ultimii ani la biserica din sat, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” și a casei parohiale, lucrări realizate prin implicarea morală și materială a credincioșilor comunității. La eveniment vor participa de asemenea numeroși preoți și credincioși din zonă, precum și oficialități locale.
....mai departe  

Sprijin pentru 12 copii nevoiaşi care vor să înveţe

    Mai 2016

 Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” filiala Gherla, împreună cu profesori şi tineri voluntari din municipiu, vin în sprijinul a 12 copii care provin din familii defavorizate. În cadrul Centrului Sfântul Stelian din Gherla, 12 copii din clasele I-IV beneficiază, de luni până vineri, între orele 12-16, de suport educaţional, o masă caldă şi de diferite activităţi recreative şi de socializare. . . .
....mai departe  

Sedinta preoteasca luna aprilie

    11 Aprilie 2016

 Biserica parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, din Gherla, a găzduit în data de 11 aprilie 2016 întrunirea în ședință lunară a preoților din Protopopiat. Evenimentul la avut invitat pe Ierom. Benedict Vesa, secretar eparhial, care împreună cu preoții gherleni a slujit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, în fața a numerori credincioși. La finalul sfintei slujbe, părintele secretar, a rostit un cuvânt de învățătură despre înțelegerea corectă a Tainei Sfintei Cruci ca mister al credinței noastre. . . .
....mai departe  

Spectacol cultural religios la Taga

    13 Martie 2016

 Cu prilejul întrunirii lunare a preLa inițiativa Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși filiala Țaga și cu sprijinul Primăriei din aceeași localitate, Căminul Cultural din localitatea Țaga a găzduit, în data de 13 martie 2016, spectacolul intitulat ”Dragoste pe portativ”. În cadrul evenimentului au au fost prezentate următoarele momente artistice: recitaluri de muzică ușoară și populară susținute de Corala ”Sfânta Ecaterina” a Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla, suite de jocuri populare susținute de ansamblul Cununița Țaga, precum și recitaluri de muzică populară a interpreților din zonă. . .
....mai departe  

Spectacol de muzica si dans la Taga

    Martie 2016

  Asociațiile Tinerilor Creștin Ortodocși Gherla și Țaga în colaborare cu Primăria Comunei Țaga invită publicul iubitor de muzică și dans la spectacolul Dragoste pe portativ... , ce va avea loc duminică, 13 martie 2016, la Căminul Cultural Țaga, de la ora 16:00. În cadrul evenimentului vor urca pe scenă: Corala Sfânta Ecaterina a Asociației Tinerilor Creștin Ortodocși Gherla cu două recitaluri, unul de muzică ușoară și celălat de muzică populară, . .
....mai departe  

Evenimente cultural religioase la Iclod

    Martie 2016

  Parohia Ortodoxă Iclod va fi, duminică 06.03.2016, gazda unor evenimente cultural religioase dedicate femeii și mamei creștine. Astfel, de la ora 10, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți avându-l în frunte pe Pr. Iulian Paul Isip, protopopul de Gherla iar răspunsurile vor fi date de Corala „Sfânta Ecaterina” a Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla. . .
....mai departe  

SRATEGIILE MODERNE DE COMUNICARE, ÎN ATENŢIA PREOŢILOR DIN PROTOPOPIATUL GHERLA

 11  Martie 2016

  Cu prilejul întrunirii lunare a preoţilor din Protopopiatul Gherla, din 11 martie 2016, care l-a avut ivitat pe dl. Paul Siladi, directorul Radio Renaşterea Cluj, preoţii gherleni au avut ocazia să cunoscă modurile eficiente de prezentare şi transmitere a unei ştiri sau eveniment. Întâlnirea a avut drept scop informarea şi documentarea clerului în ceea ce priveşte mediatizarea şi promovarea acţiunilor bisericeşti, în încercarea de a fi prezenţi în spaţiul virtual, unde se duce o viaţă atât de intensă. . . .
....mai departe  

Concert caritabil la Gherla

 14  Februarie 2016

   Duminică, 14 februarie 2016, Cinematograful „Pacea” din municipiul Gherla, a găzduit desfășurarea unui concert caritabil organizat de Protopopiatul Ortodox Gherla. Evenimentul a debutat la ora 16:00, în fața sălii arhipline, programul fiind compus din recitalul de muzică ușoară și populară susținut de Corala „Sfânta Ecaterina” a Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din Gherla, suite de jocuri susținute de Ansamblul Valea Someșului și recitalul de muzica populară a interpretei Diana Roman acompaniată de Formația Popas. . . .
....mai departe  

ȘEDINȚĂ LUNARĂ ÎN PROPOPOPIATUL ORTODOX GHERLA

 8  Februarie 2016

   Luni, 8 februarie 2016, în biserica parohiei Gherla I cu hramul ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, preoții Protopopiatului Ortodox Gherla s-au întrunit în ședință lunară. Cu acest prilej, în deschiderea evenimentului preoții prezenți au oficiat Acatistul Sfântului Mare Mucenic Haralambie, iar în continuare PC Părinte Protopop Iulian Paul Isip a rostit un cuvânt de învățătură prin care a încercat să sublinieze faptul că responsabilitățile preoților față de credincioși și față de Dumnezeu nu pot fi împlinite și încununate de un real . . .
....mai departe  

Prima sedinta preoteasca in Protopopiatul Ortodox Gherla

  11  Ianuarie 2016

    Luni, 11 ianuarie 2016, în biserica parohiei Gherla I cu hramul ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, preoții Protopopiatului Ortodox Gherla s-au întrunit în prima ședință lunară din acest an calendaristic. Cu această ocazie în deschiderea evenimentului a fost oficiat, de către un sobor de preoții, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, însoțit de rugăciunile de intrare în noul an.. . . .
....mai departe  

Mesaj de sărbători din partea Protopopiatului Gherla,

    Decembrie 2015

     Cu ocazia Praznicului Nașterii Domnului Iisus Hristos și în prag de An Nou, Protopopiatul Gherla urează tuturor credincioșilor sărbători cu pace și liniște sufletească. Să petreceți aceste mărite sărbători alături de cei dragi și întru plinătatea ființei voastre, iar anul care vine să ne aducă tuturor sănătate, belșug și binecuvântare de la Milostivul Dumnezeu. Frumos glăsuia Mitropolitul Bartolomeu Anania legat de frumoasa atmosferă a acestei perioade ... . . .
....mai departe  

Conferință și Concert de Crăciun în Parohia Geaca

   13 Decembrie 2015

      Duminică, 13 decembrie 2015, Parohia Ortodoxă Geaca a găzduit conferința „Între Dumnezeu și neamul meu” susținută de Arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. După conferință, creștinii parohiei au fost colindați de către: Corala „Sf. Ecaterina” a Asociației Tinerilor Creștin Ortodocși din Gherla, Corul Parohiei Geaca, Ansamblul Folcloric Geaca, Copii de la Școala Generală Geaca, Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, aducând cu toții, în sufletele celor prezenți, bucuria Nașterii Mântuitorului Hristos., ... . . .
....mai departe  

Şedinţă preoţească lunară în Protopopiatul Ortodox Gherla

   10 Decembrie 2015

        Joi, 10 decembrie 2015, în biserica  parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea în Biserică  a Maicii Domnului”, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au întrunit în şedinţă lunară.
        De această dată, la eveniment  au fost prezenţi profesorii  de religie din  municipiul Gherla, şi din  şcolile  de pe  raza Protopopiatului., ... . . .
....mai departe  

Sarbatoarea hramului bisericii din Baita

   8 Noiembrie 2015

    Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil a fost marcat în mod deosebit duminică, 8 noiembrie 2015, în parohia clujeană Băița, unde Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului.
     La sărbătoareaa hramului bisericii, ierarhul le-a vorbit localnicilor din Băița despre rolul îngerilor în iconomia mântuirii:„Noi apelăm la protecția, la ajutorul, la mijlocirea Sfinților Îngeri, la îngerul nostru păzitor, la Arhanghelii care păzesc biserica și satul, Mihail și Gavriil, ... . . .
....mai departe  

Sărbătoare de hram la Băița cu participarea IPS ANDREI ANDREICUȚ

   8 Noiembrie 2015

    La sfârșitul săptămânii acesteia, în data de 8 noiembrie, Parohia Ortodoxă Băița își serbează ocrotitorii, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu această ocazie Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți și diaconi avându-l în frunte pe IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Comunitatea ortodoxă de la Băița se află sub ocrotirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil încă de pe la sfârșitul sec. al XVI - lea și începutul sec. al XVII -lea, când domnitorii moldoveni au ridicat, pe lângă biserica de la Vad și pe cea de piatră de la Băița. ... . . .
....mai departe  

PREOŢII GHERLENI ÎNTRUNIŢI ÎN ŞEDINŢĂ LUNARĂ

   10 Septembrie 2015

    Joi, 10 septembrie 2015, preoţii din jurisdicţia Protopopiatului Ortodox Gherla s-au întrunit în şedinţă lunară , în incinta bisericii parohiei Gherla IV cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”.
        Cu această ocazie în deschiderea întâlnirii un sobor de preoţi a oficiat Acatistul Maicii Domnului... . . .
....mai departe  

Participare din Gherla la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, Cluj-Napoca 4-7 septembrie 2015

   4-7 Septembrie 2015

   Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat, la Cluj, de Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, eveniment unic în spațiul ortodox European și nu numai.
    Au participat la lucrările acestei întâlniri 6110 tineri, reprezentanți ai Episcopiilor Ortodoxe din țară, ai Eparhiilor Ortodoxe din străinătate și ai Patriarhiilor Ortodoxe din Asia și Africa.. . . .
....mai departe  

Peste 100 de tineri din Protopopiatul Gherla vor participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa

   4-7 Septembrie 2015

  110 tineri din Gherla și împrejurimi vor participa ca reprezentanți ai Protopopiatului Ortodox Gherla și ai Asociației Tinerilor Ortodocși Gherla la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa ce va avea loc la Cluj-Napoca în intervalul 4-7 septembrie 2015.
     În pregătirea acestei participări onorante am organizat, în data de 1 septembrie, o întâlnire informativă ce a avut loc în Biserica Vovidenia din Gherla, de la ora 13:00. . . .
....mai departe  

A IV-a ediţie a procesiunii „La Nicula colo-n deal..” din Gherla la Mânăstirea Nicula

   August 2015

  „La Nicula colo-n deal…” este denumirea unei pricesne şi titlul sugestiv al procesiunii, pe jos, din Gherla la Mânăstirea Nicula. Procesiunea va avea loc în data de 14 august 2015 şi va începe la Biserica Sfântul Nicolae (din parc), situată în centrul Municipiului Gherla, unde la ora 11:30 Î.P.S. Andrei Andreicuţ şi ceilalţi ierarhi invitaţi la hramul Mânăstirii Nicula vor fi întâmpinaţi. După un scurt moment de rugăciune în Biserică, de la ora 12:00 se va porni în procesiune: ierarhi, preoţi şi credincioşi, în sunet de toacă şi în cântări duhovniceşti în cinstea Maicii Domnului. La acest eveniment deosebit sunt invitaţi să participe cu toţii, tineri şi vârstnici, bogaţi şi săraci, răi şi buni, să jertfim puţin cum ar zice poetul Mihai Eminescu „De dragul Mariei”. i.. .
....mai departe  

A IV-a ediţie a procesiunii „La Nicula colo-n deal..” din Gherla la Mânăstirea Nicula

   August 2015

  „La Nicula colo-n deal…” este denumirea unei pricesne şi titlul sugestiv al procesiunii, pe jos, din Gherla la Mânăstirea Nicula. Procesiunea va avea loc în data de 14 august 2015 şi va începe la Biserica Sfântul Nicolae (din parc), situată în centrul Municipiului Gherla, unde la ora 11:30 Î.P.S. Andrei Andreicuţ şi ceilalţi ierarhi invitaţi la hramul Mânăstirii Nicula vor fi întâmpinaţi. După un scurt moment de rugăciune în Biserică, de la ora 12:00 se va porni în procesiune: ierarhi, preoţi şi credincioşi, în sunet de toacă şi în cântări duhovniceşti în cinstea Maicii Domnului. La acest eveniment deosebit sunt invitaţi să participe cu toţii, tineri şi vârstnici, bogaţi şi săraci, răi şi buni, să jertfim puţin cum ar zice poetul Mihai Eminescu „De dragul Mariei”. i.. .
....mai departe  

Cerc preotesc in parohia Geaca

   August 2015

  Duminică, 16 august 2015, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Geaca, Protopopiatul Gherla, Paroh, Pr. Horea-Niculae Baciu, a avut loc întâlnirea Cercului preoțesc de pe raza comunelor Buza, Cătina, Geaca și Țaga. Întâlnirea a debutat cu oficierea Tainei Sf. Maslu, după care Părintele Grigore Bolbos din Parohia Năsal a adresat credincioșilor și preoților prezenți un cuvânt de învățătură, referindu-se la iertare și milostenie.. .
....mai departe  

A IV-a ediţie a procesiunii „La Nicula colo-n deal..” din Gherla la Mânăstirea Nicula

   August 2015

  „La Nicula colo-n deal…” este denumirea unei pricesne şi titlul sugestiv al procesiunii, pe jos, din Gherla la Mânăstirea Nicula. Procesiunea va avea loc în data de 14 august 2015 şi va începe la Biserica Sfântul Nicolae (din parc), situată în centrul Municipiului Gherla, unde la ora 11:30 Î.P.S. Andrei Andreicuţ şi ceilalţi ierarhi invitaţi la hramul Mânăstirii Nicula vor fi întâmpinaţi. După un scurt moment de rugăciune în Biserică, de la ora 12:00 se va porni în procesiune: ierarhi, preoţi şi credincioşi, în sunet de toacă şi în cântări duhovniceşti în cinstea Maicii Domnului. La acest eveniment deosebit sunt invitaţi să participe cu toţii, tineri şi vârstnici, bogaţi şi săraci, răi şi buni, să jertfim puţin cum ar zice poetul Mihai Eminescu „De dragul Mariei”. i.. .
....mai departe  

Seara duhovnicească „De dragul Mariei”

   31 iulie 2015

  Începând de vineri 31 iulie 2015 Biserica noastră va intra în Postul Adormirii Maicii Domnului. În fiecare seară, în cele două săptămâni de post, în toate Bisericile se va oficia Paraclisul Maicii Domnului.La nivelul Municipiului Gherla, intrarea în Postul Maicii Domnului va fi marcată, în mod deosebit, la Biserica cu hramul Sfântul Nicolae, din parcul orașului în data de 01 august 2015 unde, începând cu orele 18:00, se va oficia, în sobor de preoți, slujba Paraclisului urmată la orele 19:00 de un recital de muzică bisericească susținut de interpreta Otilia Simeria, din Iași.. .
....mai departe  

Sedinta lunara in Protopopiatul Ortodox Gherla

   8 Iunie 2015

  Luni 8 iunie 2015, în biserica cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Gherla, a avut loc şedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul Ortodox Gherla. Invitaţii evenimentului au fost pr. Dorel Gălan, dl. Cons. Liciniu Câmpean şi d-na Adela Timar, care au promovat un model de economie socială în cadrul Proiectului O şansă, o reuşită în viitor pentru grupuri vulnerabile!, proiect cofinanţat prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În cea de a doua parte P.C. Pr. Protopop Iulian Paul Isip, a relatat preoţilor prezenţi o seamă de probleme de ordin administrativ. .
....mai departe  

Cerc pastoral-misionar in parohia Nicula

   7 Iunie 2015

   În Dumnica Tuturor Sfinţilor, la data de 7 iunie 2015, în biserica cu hramul “Sf Cuv. Parascheva” din localitatea Nicula, s-au întrunit preoţii cercului preoţesc din comunele Fizeşu Gherlii, Sânmartin şi Sic. Cu această ocazie a fost oficiată Taina Sfântului Maslu. Întrunirea l-a avut invitat special pe Părintele Profesor Vasile Gordon, care la finalul slujbei a împărtăşit un frumos cuvânt de învăţătură, preoţilor şi credincioşilor prezenţi, despre rugăciunea unora pentru alţii. .
....mai departe  

Preotii din protopopiatele Gherla si Dej, indemnati sa fie buni misionari

   18 Mai 2015

   Clericii din protopopiatele Gherla și Dej au fost îndemnați la o dinamizare a misiunii, în cadrul conferinței preoțești de primavară la care au participat luni, 18 mai 2015, toți preoții din aceste protopopiate, alături de părinții protopopi, Paul Isip și Ioan Buftea .
....mai departe  

Înalță-te și te sfințește

   17 Mai 2015

   Sărbătoarea Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos este prăznuită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a de după Paști. Este cunoscută în popor și sub denumirea de Ispas. În această zi creștinii mai evlavioși se salută cu "Hristos S-a înălțat!" și "Adevarat S-a înălțat!". La Biserica din Aluniș a fost sărbătoare mare. Credincioșii împreună cu preoții au sărbătorit Duminică 17 mai hramul bisericii lor, participând într-un număr frumos la slujbele oficiate cu acest prilej. . .
....mai departe  

"Cum să ne scriem pagina personală a vieţii"

   7 Aprilie 2015

   Aceasta a fost tema prelegerii susţinute de Ieromonahul Benedict Vesa, secretar mitropolitan, în cadrul întâlnirii cu elevii de la Liceul "Ana Ipătescu" ce a avut loc marţi, 7 aprilie, în cadrul săptămânii "Şcola Altfel" Activitatea se înscrie în proiectul "Implicarea preotului în viaţa liceenilor", proiect realizat de liceul "Ana Ipătescu", reprezentat de domnul director Radu Ielcean, . .
....mai departe  

Seara duhovniceasca

    Aprilie 2015

     Protopopiatul Ortodox Român Gherla, Parohia Ortodoxă Vovidenia Gherla I, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla vă invită la seara duhovnicească intitulată sugestiv: Lină lumină din lumină lină. Evenimentul duhovnicesc va avea loc Duminică, 5 aprilie 2015, de la ora 17:00 și se va desfășura în Catedrala Ortodoxă cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, a Parohiei Gherla I. Programul manifestărilor este următorul:. . .
....mai departe  

Şedinţă lunară în Protopopiatul Ortodox Gherla

   2 Aprilie 2015

   Joi, 2 aprilie 2015, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au întrunit în şedinţă lunară de lucru în biserica parohiei Gherla I, cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”.. . .
....mai departe  

Înclină-te și te căiește, ridică-te și te sfințește

    Martie 2015

În Duminica a cincea din Sfântul și Marele Post, credincioșii din Parohia Aluniș prezenți la Sfânta Liturghie s-au spovedit și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului spre iertarea păcatelor și spre viața de veci. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preotul Boroș Teodor. După încheierea Sfintei Liturghii cei prezenți au participat apoi la Taina Sfântului Maslu oficiată de preoții din satele învecinate. . .
....mai departe  

Pelerinaj pe jos la Manastirea Nicula

    Martie 2015

Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși din Gherla vă invită Sâmbătă, 28 martie 2015, pe toți cei ce aveți sufletul tânăr, să participați la ediția a V-a, a Pelerinajului pe jos la Mânăstirea Nicula, organizat de Arhiepiscopia Vadulului, Feleacului și Clujului în colaborare cu Asociațiile de tineret din Eparhie. Pelerinajul pe jos își propune să refacă drumul Icoanei făcătoare de minuni, din Iclod, de la preotul Luca, cel care a izvodit-o, spre Mânăstirea Nicula, locul de pelerinaj al acesteia.. . .
....mai departe  

Slujba Sfantului Maslu la Cutca

15 Martie 2015

În Duminica Sfintei Cruci, preoţii de pe raza comunelor Fizeşu Gherlii, Sic şi Sânmărtin s-au întrunit în biserica parohiei Cutca, cu hramul „Sf. Mc. Gheorghe”, pentru a oficia Taina Sfântului Maslu. La finalul întâlnirii, părintele Marcel Gheberta de la parohia Nicula a rostit credincioşilor prezenţi un cuvânt de învăţătură despre folosul postului ca mijloc de desăvârşire duhovnicească. . .
....mai departe  

Cerc preotesc la Diviciorii Mici

13 Martie 2015

În dimineaţa zilei de 13 martie 2015, biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din loc. Diviciorii Mici, Protopopiatul Gherla, a găzduit întrunirea preoţilor din comunele Fizeşu Gherlii, Sânboieni, Sic şi Sânmartin. Întâlnirea a debutat cu oficierea Liturghiei darurilor mai înainte sfinţite, iar la final părintele Anchidin Fetinca din parohia Sic, a adresat creştinilor prezenţi un cuvânt de învăţătură despre cea mai importantă Taină a Bisericii, Sfânta Euhatistie. .
....mai departe  

Preotul Ioan Rognean evocat în ședința preoțească lunară din Protopopiatul Gherla

9 Martie 2015

Luni, 9 martie 2015, preoții, din cuprinsul Protopopiatului Gherla, s-au reunit la Biserica Vovidenia din Gherla, în ședință lunară de lucru. Cu această ocazie s-a săvârșit, de la primele ore ale dimineții, în sobor de 11 preoți, Dumnezeiasca Liturghie a darurilor mai înainte sfințite. Răspunsurile la strană au fost date de corala preoțească a protopopiatului iar, la finalul slujbei, Pr. Protopop Paul Isip a adresat, numeroșilor credincioși prezenți, o scurtă meditație despre martiriul celor patruzeci de mucenici din Sevastia Armeniei, care au fost pomeniți în această zi.
....mai departe  

O nouă activitate în cadrul proiectului filantropic ”De vrei raiul să dobândești, învață-te să dăruiești” al tinerilor din Parohia Băița

6 Martie 2015

În cadrul proiectului filantropic De vrei raiul să dobândești, învață-te să dăruiești, demarat de un grup de tineri din Parohia Băița, s-a mai desfășurat o activitate la sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, după ce în două duminici consecutive, tinerii au confecționat și vândut mărțișoare la Mânăstirea Nicula și în Parohia Băița, în data de 06.03.2015, au făcut 30
....mai departe  

Campanie filantropica la Nicula

6 Martie 2015

Cu ocazia venirii primăverii, copiii grupului parohial „Sf. Nicolae” din Nicula au demarat o acţiune filantropică. Astfel, la începutul lunii martie au confecţionat un număr însemnat de marţişoare, pe care ulterior le-au vandut credincioşilor adunaţi la biserica din sat. Ulterior cu banii adunaţi au cumpărat produse alimentare pe care le-au dăruit unor persoane vârsnice cu venituri reduse din parohie. . ... .
....mai departe  

Cerc preotesc in localitatea Sanmartin

6 Martie 2015

Preoţii cercului preoţesc ce cuprinde comunele Fizeşu Gherlii, Sânmărtin, Sic şi Sâmboeni, din Protopopiatul Ortodox Gherla, s-au întrunit vineri 6 martie 2015 în biserica cu hramul „Sf. Ap. Petru şi Pavel” din loc. Sânmărtin. Cu această ocazie a fost oficiată Sfânta Liturghie a Darurilor Mai Înainte Sfinţite. ... .
....mai departe  

Campanie de igienizare in satul Nicula

6 Martie 2015

Copiii din parohia „Sf. Cuv. Parascheva” din satul Nicula, în după-amiaza zilei de 6 martie 2015, au iniţiat o campanie de igienizare a localitaţii. Cei peste 20 de copii ai grupului parohial au curăţat de gunoaele cumulate peste iarnă drumul ce leagă satul de Mânăstirea Nicula... .
....mai departe  

Proiectul filantropic al tinerilor Parohiei Băița, Protopopiatul Gherla

22 Februarie 2015

 În 22.02.2015, în Duminica Izgonirii lui Adam din rai, o parte din tinerii ce alcătuiesc grupul de cateheză Sfântul Cuvios Pahomie de la Gledin, a Parohiei Băița, din Protopopiatul Gherla, au început activitățile proiectului filantropic De vrei raiul să dobândești, învață-te să dăruiești. Astfel, după ce săptămânile trecute au confecționat câteva sute de mărțișoare, cu binecuvântarea Preacuviosului Pr. Nicolae Moldovan, starețul Mânăstirii Nicula au participat ... .
....mai departe  

Zi de mare sarbatoare in Parohia Ortodoxa Dabaca inchinata Sfantului Ierarh Nectarie

17 Februarie 2015

 În data de 17 februarie, în Parohia Ortodoxa Dăbâca, din Protopopiatul Gherla, a avut loc un eveniment deosebit închinat Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina. Este al doilea an consecutiv în care marele sfânt și vindecător a prilejuit manifestări deosebite în această străveche comunitate românească.. ... .
....mai departe  

Sedinta lunara in Protopopiatul Ortodox Gherla

Februarie 2015

  Astăzi, 09. 02.2015, preoții din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au reunit în sedință lunară în Biserica Vovidenia , a Parohiei Gherla I. Întâlnirea a debutat cu slujba Acatistului și s-a continuat cu o slujbă de pomenire pentru P.C. Pr. Teofil Herineanu, fost Protopop al Protopopiatului Ortodox Dej, dar multă vreme și al preoților din Protopopiatul Gherla, trecut de curând la cele veșnice. . ... .
....mai departe  

Mitropolitul Bartolomeu comemorat in Parohia Baita

2 Februarie 2015

  În data de 2 februarie, de praznicul Întâmpinării Domnului și la împlinirea a patru ani de la strămutarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu la cele vesnice, Parohia Ortodoxa "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Băița a organizat un moment comemorativ menit să evoce personalitatea acestuia. . . ... .
....mai departe  

Sedinta lunara in Protopopiatul Ortodox Gherla

Ianuarie 2014

  Luni, 12 ianuarie 2015, în biserica parohiei Gherla I, cu hramul ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică, a avut loc prima şedinţă din acest an a preoţilor din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla. Cu această ocazie a fost oficiat Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos însoţit de rugăciunea de mulţumire şi rugăciunea de intrare în noul an.. . ... .
....mai departe  

Sedinta lunara in Protopopiatul Ortodox Gherla

Decembrie 2014

  Luni, 8 decembrie 2014, în biserica cu hramul ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Gherla, preoţii din jurisdicţia Protopopiatului Ortodox Gherla s-au întrunit în şedinţă. Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, iar în cadrul şedinţei PC Părinte Protopop Iulian Paul Isip, a rostit o prelegere despre sarcinile preoţiei, subliniind faptul că păstorului de suflete i se cere să fie un om al vremii sale, ancorat problemele bisericii şi integrat în viaţa spirituală a credincioşilor. . ... .
....mai departe  

A doua ediție a proiectului filantropic ” Sărbători binecuvântate pentru 90 de copii și persoane vârstnice”, la Gherla

Septembrie 2014

 Prin proiectul filantropic ”Sărbători binecuvântate pentru 90 de copii și persoane vârstnice”, care se află la cea de-a doua ediție, Protopopiatului Ortodox Gherla dorește, ca împreună cu dumneavoastră, să fie mai aproape de copii care-și trăiesc viața în sărăcie, de cei pentru care singurătatea și lipsurile sunt cel mai greu de suportat în perioada sărbătorilor. Proiectul a izvorât din dorința de a face ca bucuria să apară pe fețele brăzdate de lacrimi a oamenilor fără nici o speranță, pentru a fi alături de cei abandonați, pentru a întinde o mână de ajutor copiilor care muncesc cot la cot cu părinții lor, neputând să se bucure de copilărie.. ... .
....mai departe  

ȘEDINȚA LUNARĂ A PREOȚILOR DIN PROTOPOPIATUL GHERLA

      Noiembrie 2014

  Miercuri, 12 noiembrie 2014, când facem pomenirea Sfinților Martiri și Mărturisitori Năsăudeni, în biserica parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului”, a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Gherla. Cu această ocazie întâlnirea a debutat cu oficierea Acatistului Sfinților Martiri din Țara Năsăudului. . . . ... .
....mai departe  

SEVENIMENTE RELIGIOS-CULTURALE ÎN PROTOPOPIATUL GHERLA

      Noiembrie 2014

  Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla, vă invită să participați la manifestările cultural-religioase sub genericul: Jertfă, Cuget și Simțire Românească. Evenimentul va avea loc în data de 15 noiembrie 2014, iar manifestările vor avea următorul program: . . . ... .
....mai departe  

SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL, PRĂZNUIȚI ÎN MOD SPECIAL ÎN PROTOPOPIATUL ORTODOX GHERLA

      Noiembrie 2014

  Cu ocazia prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, 34 de biserici din cele 75 din Protopopiatul Gherla își vor serba hramul. Cu acest prilej, în parohia Băița și parohia Petrești-Salatiu va fi adusă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Ilișua, care actualmente este expusă în muzeul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. . . . ... .
....mai departe  

Conferinta preoteasca de toamna in Protopopiatul Gherla

9 Octombrie 2014

  Joi, 9 octombrie 2014, în biserica cu hramul ,,Sfânta Treime,, din municipiul Gherla, a avut loc conferinţa de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Ortodox Gherla. Evenimentele au debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi condus de Părintele Protopop Iulian Paul Isip. . . . ... .
....mai departe  

SFINTIREA BISERICII PAROHIEI GHERLA III

Octombrie 2014

  La data de 5 octombrie 2014, în Dumnica a XIX-a după Rusalii, credincioșii parohiei gherlene „Sfânta Treime” din Protopopiatul Gherla, vor primi vizita Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Cu acest prilej, Ierarhul va oficia slujba de sfințire a bisericii, ridicată prin osteneala credincioșilor parohiei, păstoriți de părintele Ioan Moraru. . . ... .
....mai departe  

Ghiozdane cu rechizite pentru 65 de copii săraci

Septembrie 2014

 Protopopiatul Ortodox Gherla, împreună cu mai mulți oameni generoși, a venit în sprijinul a 65 de copii care provin din familii cu o situație financiară grea. În urma campaniei filantropice lansate în preajma noului început de an școlar, au fost colectate și distribuite 65 de ghiozdane complet echipate. Toți copiii merită șansa de a deveni adulți educați și membrii activi ai societății, indiferent de mediul în care s-au născut. De aceea ne-am propus să achiziționăm ghiozdane cu rechizite pentru 65 de vlăstare tinere , obiectiv pe care l-am dus la bun sfârșit cu ajutorul oamenilor de bine din Gherla, Cluj Napoca, Sibiu și București . . ... .
....mai departe  

Reuniunea tinerilor ortodocsi

Septembrie 2014

 În intervalul 3-6 septembrie 2014, municipiul Baia Mare a devenit capitala tinerilor, organizând prima Reuniune Naţională a Tinerilor Ortodocşi, proiect iniţiat de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului, cu sprijinul Mitropoliei Clujului. Aproximativ 3500 de tineri ortodocşi din România, alături de alţi tineri din 11 ţări ortodoxe, având vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, . . ... .
....mai departe  

DONEAZĂ UN GHIOZDAN CU RECHIZITE PENTRU UN COPIL SĂRAC!

   August 2014

 În preajma noului început de an școlar, Protopopiatul Ortodox Gherla lansează o campanie filantropică, ce are drept scop ajutorarea copiilor ce provin din familii sărace, prin colectarea și distribuirea de ghiozdane și rechizite școlare . . ... .
....mai departe  

Colecta in Protopopiatul Ortodox Gherla pentru sinistratii din sud vestul tarii

   August 2014

 Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în parohiile și mânăstirile din eparhia Vadului, Feleacului și Clujului, s-a desfășurat în preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, o colecta pentru sinistrații din sud vestul țării. În urma acțiunilor desfășurate în parohiile din raza Protopopiatului Ortodox Gherla, credincioșii împreună cu preoții au răspuns pozitiv la apelul de rugăciune și solidaritate adunând suma de 17 628 RON. . ... .
....mai departe  

A III-a ediţie a procesiunii „La Nicula colo-n deal...” din Gherla la Mânăstirea Nicula

   August 2014

 „La Nicula colo-n deal...” este denumirea unei pricesne şi titlul sugestiv al procesiunii, pe jos, din Gherla la Mânăstirea Nicula. Procesiunea va avea loc în data de 14 august 2014 şi va începe la Biserica Sfântul Nicolae (din parc), situată în centrul Municipiului Gherla, unde la ora 12:30 îi vom întâmpina pe Î.P.S. Andrei Andreicuţ şi pe ceilalţi ierarhi invitaţi la hramul Mânăstirii Nicula. După un scurt moment de rugăciune în Biserică, de la ora 13:00 vom porni în procesiune: ierarhi, preoţi şi credincioşi, în sunet de toacă şi în cântări duhovniceşti în cinstea Maicii Domnului.. ... .
....mai departe  

Parohiile din cuprinsul Protopopiatului Gherla solidare cu sinistrații din Serbia

   Iunie 2014

 Protopopiatul Ortodox Gherla s-a alăturat campaniei de ajutorare a creștinilor sinistrați din Serbia. Astfel, prin contribuția majorității parohiilor, din cuprinsul protopopiatului, s-au adunat aproximativ 6000 de lei, bani cu care s-au cumpărat alimente de strictă necesitate: 135 l ulei; 100 kg zahăr; 100 kg făină; 100 kg orez, 150 pungi paste și fidea, 360 conserve pate de porc, 130 conserve fasole cu costiță; 60 conserve compot de piersici; 180 l apă minerală; 100 conserve sos tomat; 200 conserve mazăre verde; 110 conserve carne presată; 100 conserve pește. ... .
....mai departe  

Inspectii in parohiile din Protopopiatul Gherla

 Miercuri 25 Iunie 2014

  Miercuri, 25 iunie 2014, parohiile Luna de Jos, Dăbâca, Pâglișa, Dârja și Culbleșul Someșan din Protopopiatul Ortodox Gherla au primit vizita administradivă a PC Protopop Iulian Paul Isip care oficiază în acestă perioadă inspecțiile semestriale. Cu această ocazie a fost verificată activitatea preoților din punct de vedere social, administrativ, cultural și economic, urmărindu-se îndeplinirea sarcinilor trasate anterior. ”. ... .
....mai departe  

Elevi merituoși, premiați de Protopopiatul Ortodox Gherla

 Vineri 20 Iunie 2014

  Vineri, 20 iunie 2014, Protopopiatul Ortodox Gherla în colaborare cu parohiile din oraș, au premiat elevii care s-au evidențiat prin rezultate bune și foarte bune dobândite la concursurile religioase. Astfel cincisprezece tineri care provin de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Petru Maior” și Școala Gimnazială nr. 1 au primit în cadrul festivității de încheiere a anului școlar diplome de merit, premii bănești, precum și câte un DVD „Bartolomeu Anania - Omul fără vicleșug”. ... .
....mai departe  

Ședință lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Gherla

 11 Iunie 2014

  Miercuri 11 iunie 2014, în incinta bisericii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Gherla, a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Gherla, care debutat cu oficierea Acatistului Sfântului Duh. Întrucât în această zi Biserica face pomenirea Sf. Ap. Bartolomeu, Părintele Protopop Iulian Paul Isip a evocat personalitatea și opera Mitropolitului Bartolomeu Anania, citind celor prezenți câteva relatări din Junalul ierarhului. ... .
....mai departe  

A doua ediție a proiectului „Ospățul credinței din belșugul bunătății”, la Gherla

 9 Iunie 2014

   Luni 9 iunie 2014, în a doua zi de Rusalii, Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla a desfășurat cea de a doua ediție a proiectului „Ospățul credinței din belșugul bunătății, în incinta restaurantului „Fiesta” din Gherla. Acțiunea demarată s-a adresat în mod special copiilor proveniți din familii cu venituri modeste, precum și bătrînilor singuri. ... .
....mai departe  

Ediția a II a Spectacolului-concurs „Bucuria de a fi creștin”

 1 Iunie 2014

   Duminică, 1 iunie 2014, în incinta Casei Municipale de Cultură din localitatea Gherla, s-a desfășurat a II-a ediție a spectacolului-concurs „Bucuria de a fi creștin”, la care au participat elevi ai școlilor gimnaziale și liceale, precum și tineri din grupele de cateheză a parohiilor din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla. ... .
....mai departe  

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN PAROHIA SIC

  25  Mai 2014

   În Duminica Orbului din naștere, în data de 25 mai 2014, parohia ortodoxă Sic, din protopopiatul Gherla, a primit vizita Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. ... .
....mai departe  

Conferinta preoteasca in Protopopiatul Ortodox Gherla

  20  Mai 2014

   Cu ocazia Conferinței preoțești de primăvară, preoții din Protopopiatul Ortodox Gherla s-au întrunit în data de 20 mai 2014, în Aula Centrului de Studii Patristice „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Mânăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Nicula. ... .
....mai departe  

„Ospățul credinței din belșugul bunătății” la Gherla

    Mai 2014

    Protopopiatul Ortodox Gherla intenționează ca împreună cu dumneavoastră să organizeze în data de 9 iunie 2014, a doua zi de Rusalii, o masă îmbelșugată, la ”Restaurant Fiesta” din municipiul Gherla, pentru 100 de persoane sărace. ... .
....mai departe  

ALEGERI PENTRU ADUNAREA EPARHIALĂ

   10 Mai 2014

    Joi 8 mai 2014, în incinta bisericii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Gherla, a avut loc adunarea preoților și delegaților mireni din Protopopiatul Ortodox Gherla, pentru desemnarea reprezentanților zonali în Adunarea Eparhială. ... .
....mai departe  

Arhimandritul Teofil Tia a conferenţiat la Gherla în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel”

   10 Aprilie 2014

    La iniţiativa Protopopiatului Ortodox Gherla, joi, 10 aprilie, a avut loc la Casa de Cultură a oraşului conferinţa „Tinerii şi întâlnirea cu Dumnezeu”, susţinută de către părintele arhimandrit Teofil Tia, duhovnicul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.. . ... .
....mai departe  

Ajutor pentru Cătălin, un tânăr bolnav de cancer

   13 Martie 2014

    Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla cu sprijinul preoților din oraș va organiza duminică 13 aprilie 2014, după Sfânta Liturghie, colectă în toate cele patru parohii din oraș precum și la Mănăstirea Nicula, pentru Cătălin, un tânăr în vârstă de 17 ani din Gherla care are nevoie urgent de transplant de ficat. Sperăm ca împreună să reușim să adunăm suma necesară intervenției și astfel speranța să reînvie acum în prag de Sărbători Pascale, și în sufletul acestui tânăr încercat mult prea devreme de suferință.. . ... .
....mai departe  

Post, rugăciune, vindecare și căință

    Martie 2014

    Ne aflăm în perioada Sfântului și Marelui Post, când mai mult ca niciodată suntem chemați să ne plecăm genunchii spre rugăciune, fruntea spre căință iar sufletul să-l înălțăm spre Dumnezeu. Trupul și sufletul se curăță de rănile păcatelor prin Taina Spovedaniei iar prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului ne unim cu Hristos cel înviat, sfințindu-ne viața. Creștinul își vindecă sufletul și trupul prin Taina Sfântului Maslu, fiind a șaptea Taină a Bisericii în care, prin rugăciunile preoților și ungerea cu untdelemn sfințit a părților însemnate ale trupului, credincioșii dobândesc vindecarea de bolile trupești și sufletești. . . ... .
....mai departe  

Sedinta preoteasca lunara in Protopopiatul Ortodox Gherla

      09 Aprilie 2014

    În data de 9 aprilie 2014, în incinta Catedralei ortodoxe din municipiu Gherla, preoții Protopopiatului Ortodox s-au reunit în ședință lunară, care a debutat cu oficierea Acatistului Maicii Domnului. Din inițiativa Părintelui Protopop Iulian Paul Isip, întrunirea l-a avut drept invitat special pe pr. prof. dr. Vasile Gordon de la catedra de Omiletică și Catehetică, din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București. . ... .
....mai departe  

Sfintirea bisericii din filia Santejude Vale

     Martie 2014

    În Duminica a IV-a din Postul Mare, la data de 30 martie 2014, credincioșii filiei Sântejude Vale, din protopopiatul Gherla, au primit vizita IPS Andrei Arheipiscopul și Mitropolitul Clujului Cu acest prilej, Ierarhul a oficiat slujba de sfințire a amplelor lucrărilor de restaurare a bisericii cu hramul „Sf. Mare Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, lucrări începute în anul 2012 și duse la bun sfârșit prin osteneala credincioșilor din această comunitate, în frunte cu preotul paroh Florin Paul Runcan . ... .
....mai departe  

Slujba arhiereasca in filia Santejude Vale

     Martie 2014

    Duminică, 30 martie 2014, ÎPS Andrei Arhipiscopul și Mitropolitul Clujului, va oficia Sfânta Liturghie în localitatea Sântejude Vale din Potopopiatul Gherla, înconjurat de un sobor de 30 de preoți.De asemenea, alături de credincioșii parohiei, vor fi pezenți numeroși creștini din localitațile apropiate, precum și oficialități județene și locale. .. . ... .
....mai departe  

Cerc preotesc Cutca

     Martie 2014

    Vineri 21 martie 2014, în cea de a treia săptămână a Postului Mare, la biserica cu hramul „Sfântul Mare Mc. Gheorghe” din Parohia Cutca, Protopopiatul Ortodox Gherla, a avut loc întâlnirea preoților din Cercul Preoțesc ce cuprinde comunele Fizeșu Gherlii, Sic și Sânmărtin. Cu această ocazie a fost oficiată Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite. .. . ... .
....mai departe  

Taina Sfantului Maslu la Alunis

     Martie 2014

    Cuvântul lui Dumnezeu este plin de nemărginite învățături. Evanghelia care se citește în Duminica a doua din Postul Mare ne vorbește despre puterea rugăciunii, făcută cu credință de mai mulți oameni, care au adus în fața Mântuitorului pe un slăbănog.  Căci, precum când se aprind mai multe lumânări într-o cameră întunecată, mai mare lumină se face și precum când se adună mai mulți cărbuni la un loc mai multă căldură dau, așa și credința mai multora, mai mare trecere are înaintea lui Dumnezeu.(Pr. Ilie Cleopa). .. . ... .
....mai departe  

Cursuri de duhovnicie la Manastirea Nicula

     Februarie 2014

    Și în acest an, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului organizează cursuri de duhovnicie pentru preoții din eparhia noastă. După ce săptămâna trecută, la Mănăstirea Rebra-Parva din țara Năsăudului, s-a desfășurat prima etapă a acestor cursuri, la care au participat preoți de pe raza protopopiatelor Bistrița, Beclean și Năsăud. .. . ... .
....mai departe  

Activitate cerc preotesc Geaca

  Ianuarie 2014

    Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a parohiei Geaca, a îmbrăcat ieri, 16 februarie 2014, haină de sărbătoare. Prilejul a fost oferit de întâlnirea cercului preoţesc din această zonă şi oficierea în sobor de nouă preoţi a Sfântului Maslu.. . ... .
....mai departe  

Şedinţa lunară a Preoţilor din Protopopiatul Gherla

  Ianuarie 2014

    Astăzi 10 februarie 2014, în incinta Catedralei Ortodoxe din Gherla, a avut loc şedinţa lunară a preoţilor de pe raza Protopopiatului Ortodox Gherla. După oficierea de către un sobor de preoţi a Acatistului Sf. Sfinţit Mc. Haralambie, a cărui pomenire o săvârşim astăzi, şedinţa de lucru a fost deschisă de către Pr. Protopop Iulian Paul Isip .... . ... .
....mai departe  

Bunătatea gherlenilor dovedită prin fapte!

  Ianuarie 2014

    În urma colectelor organizate în data de 26 ianuarie 2014, la cele patru parohii ortodoxe din Gherla, în parohiile Nicula și Băița, precum și la Mănăstirea Nicula, a fost adunată suma de 5000 lei. Cu această ocazie, Protopopiatul Ortodox Gherla mulțumește tuturor celor implicați și își exprimă recunoștința față de preoții și credincioșii care au participat la colectarea de fonduri pentru tânăra din Gherla încercată de o boală nemiloasă.... . ... .
....mai departe  

Tânără din Gherla bolnavă de cancer are nevoie de ajutorul nostru!

 Ianuarie 2014

    Sonia este studentă în anul III la Facultatea de Științe Economice din Cluj-Napoca. Visul acestei tinere este să termine facultatea, să se angajeze și să fie un real sprijin pentru bunica sa, care i-a fost alături în lipsa mamei. Anul trecut tânăra a fost dignosticată cu cancer de colon, fiind operată, costurile acestei intervenții ridicându-se la 6000 de euro. Pentru a face rost de bani, singurul său sprijin, bunica a făcut împrumut în bancă, girând pentru suma luată cu singura lor locuință. Cu toate că a fost împovărată de suferință, Sonia nu a lipsit de la facultate, reușind să obțină note mari la examene și astfel să primească bursă de merit.
....mai departe  

Crăciun binecuvântat pentru 80 de copii și persoane vârstnice

   Decembrie 2013

    Iarna a venit, iar Sărbătorile se apropie cu pași repezi. Am început să ne facem planuri de viitor și să ne gândim ce fel de cadouri să le pregătim celor dragi. Se pare că în luna decembrie omul își reamintește de adevărata lui vocație, aceea de ființă care dăruiește. Profitând de acest fapt, Protopopiatul Ortodox Gherla vă invită acum, în prag de sărbătoare, să readucem zâmbetul și bucuria în suflet pentru 80 de persoane sărace... . ... .
....mai departe  

Sărbători binecuvântate pentru 80 de copii și persoane vârstnice

   Decembrie 2013

     În prag de Sărbători, Protopopiatul Ortodox Gherla împreună cu o seamă de oameni generoși a oferit cadouri constând în alimente, îmbrăcăminte și jucării pentru 80 de copii și persoane vârstniceAstfel, toate persoanele aflate în evidența Protopopiatului s-au bucurat de daruri frumoase și îmbelșugate. Moș Crăciun nu i-a uitat poposind și în casele lor.. . ... .
....mai departe  

Hramul Bisericii din Iclod

   Decembrie 2013

   Localitatea Iclod se află pe malul stâng al Someşului Mic la o distanţă de 35 de km. de oraşul Cluj-Napoca şi la 9 km. de Gherla. Vechimea acestei localităţi se pierde în negura timpului,conform descoperirilor arheologice ce s-au făcut şi încă se mai fac la Iclod. Actuala biserică cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae s-a construit între anii 1958-1961, din contribuţia benevolă a credincioşilor şi diferite ajutoare primite de la unele episcopii din ţară. Biserica s-a ridicat în timpul preoţilor Cipăian Gheorghe şi Ernest Ionescu. . ... .
....mai departe  

Crăciun binecuvântat pentru 80 de copii și persoane vârstnice

    Decembrie 2013

   Iarna a venit, iar Sărbătorile se apropie cu pași repezi. Am început să ne facem planuri de viitor și să ne gândim ce fel de cadouri să le pregătim celor dragi. Se pare că în luna decembrie omul își reamintește de adevărata lui vocație, aceea de ființă care dăruiește. Profitând de acest fapt, Protopopiatul Ortodox Gherla vă invită acum, în prag de sărbătoare, să readucem zâmbetul și bucuria în suflet pentru 80 de persoane sărace. ... .
....mai departe  

Hramul Bisericii din Fundatura

    21 Noiembrie 2013

   Parohia Fundătura este aşezată la intrarea pe Valea Lujerdiului, la întâlnirea drumului ce vine dinspre Bobâlna cu şoseaua Dej - Cluj-Napoca. Biserica cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului, a fost construită din cărămidă cu acoperiş de tablă între anii 1931-1932 de Toth Albert, Sarosi Ştefan şi Sekeli Martin din Sic, după planul ing Teodor Silaşi şi a fost sfinţită în 17 august 1938 ... .
....mai departe  

Hramul Catedralei Ortodoxe din Gherla

   21 Noiembrie 2013

  Praznicul ”Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, serbat în Biserica Ortodoxă pe data de 21 noiembrie a fost celebrat în mod deosebit la Gherla, la Biserica din Parohia Gherla I, care și-a serbat hramul. Sărbătoarea hramului a fost marcată prin oficierea Sfintei Liturghii Arhierești de către ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. ... .
....mai departe  

Manifestari religioase și activitati cu tineretul in Protopopiatul Gherla

  7-12 Noiembrie 2013

  IÎn perioada 7- 12 Noiembrie în cuprinsul Protopopiatului Gherla se vor desfășura o serie de activități duhovnicești și pastoral – misionare. Aceste manifestări sunt generate de sărbătorirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, care ocrotesc nenumărate locașuri de cult din Protopopiatul Gherla și din întreaga Transilvanie. . ... .
....mai departe  

„Festivalul tinerilor” din Protopopiatul Ortodox Gherla şi-a desemnat câştigătorii

   12 Noiembrie 2013

  Iniţiată de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului sub genericul „Dacă tinereţea ar şti şi bătrâneţea ar putea”, manifestarea „Festivalul tinerilor” s-a desfăşurat şi în cadrul Protopopiatului Gherla în prima parte a lunii noiembrie, angrenând sute de elevi de la şcolile din raza acestuia, preoţi parohi, profesori de religie dar şi de alte specialităţi. ... .
....mai departe  

”Festivalul tinerilor” la Protopopiatul Gherla

   5 Noiembrie 2013

  Municipiul Gherla s-a bucurat azi, 05.11.2013, de o adevărată competiție sportivă la secțiunea sport a Festivalului tinerilor, faza pe protopopiat, festival organizat în parteneriat Biserică - Școală. ... .
....mai departe  

Conferinta preoteasca de toamna

22 Octombrie 2013

  Conferința preoțească de toamnă a preoților din protopopiatul Gherla s-a desfășurat marți, 22 octombrie 2013, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula și a debutat la ora 8 cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica mănăstirii. ... .
....mai departe  

Sarbatoare la Parohia Ortodoxa Nicula

14 Octombrie 2013

   Parohia Ortodoxă Nicula din Protopopiatul Gherla, în data de 14 octombrie s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, prăznuindu-și ocrotitoarea, Sfânta Cuvioasă Parascheva. Cu acest prilej un sobor de preoți a săvârșit Acatistul Cuvioasei, urmat de Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu, fiind prezenți: Starețul Mânăstirii Nicula - Protosinghelul Nicolae Moldovan, Pr. Protopop Paul Isip, Pr. Dacian Pop ... .
....mai departe  

Speranta si bucurie la inceput de an scolar

Septembrie 2013

   Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla, alături de câțiva oameni generoși, a venit în sprijinul mai multor copii care provin din familii cu o situație financiară precară. Astfel, au fost împărțite daruri constând în îmbrăcăminte și încălțăminte nouă, rechizite școlare și alimente la domiciliul fiecărui copil... .
....mai departe  

Etapa eparhiala a Concursului National de Muzica Bisericeasca

Joi 12 Septembrie 2013

    Etapa eparhială a Concursului Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul” s-a desfășurat astăzi, 12 septembrie 2013, la Cluj-Napoca. Ediţia din acest an s-a adresat corurilor parohiale mixte. Astfel, în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului s-au înscris în concurs patru formații corale de la biserici din orașele Cluj-Napoca, Bistrița și Gherla... .
....mai departe  

Sfanta Liturghie Arhiereasca in Parohia Sucutard

Duminica 1 Septembrie 2013

     Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, ÎPS Părinte Andrei a oficiat, duminică, 1 septembrie 2013, Sfânta Liturghie în parohia Sucutard din protopopiatul Gherla. Slujba a fost săvârșită de la ora 10, în biserica cu hramul “Sfântul Nicolae”, de un sobor de 20 de preoți și diaconi. .. .
....mai departe  

Participanti din Protopopiatul Gherla la Reuniunea Tinerilor ortodocsi din Baia Mare

22-24 August 2013

     La Baia Mare a avut loc, între 22-24 august, Reuniunea Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, un eveniment în premieră care a adunat peste 1200 de tineri şi care a reprezentat o adevărată sărbătoare a oraşului Baia Mare.. .
....mai departe  

Pelerinajul „La Nicula colo-n deal...”

Miercuri 14 August 2013

     În ajunul hramului mânăstirii Nicula, credincioși din eparhie și din toată țara au participat la perelinajul întitulat „La Nicula colo-n deal”, desfășurat între Gherla și Mănăstire. În sunet de toacă în fruntea grupului au mers tineri în costume populare ce purtau icoana Maicii Domnului, cruci și prapori, zeci de preoți din protopopiatul Gherla și din Cluj-Napoca în frunte cu ierarhii.. .
....mai departe  

Sedinta Lunara a Preotilor din Protopopiatul Gherla

Joi 8 August 2013

     Joi 08 August, la biserica parohiei Gherla I a avut loc şedinţa lunară a Preoţilor din Protopopiatul Gherla. Acesta a debutat prin săvârşirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului de către preoţii prezenţi, urmând ca în continuare să aibă loc lucrările şedinţei propriuzise. În cadrul acestei şedinţe principalul punct de discuţie a fost înfiinţarea Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Gherla, ce îi cuprinde pe preoţii protopopiatului şi pe profesorii de religie. .
....mai departe  

Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul in Gherla

Sambata-Duminica,6-7 Iulie 2013

      Cu prilejul sarbatorii "Sfintii Romani", credincioșii din Gherla au avut posibilitatea timp două zile - pentru prima dată în istoria orașului nostru - de a se închina Moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul aduse în Municipiu Gherla special cu aceasta ocazie prin ac'iunea demarată de Protopopiatul Ortodox Gherla în colaborarea cu Primăra Municipiului Gherla şi prin grija preotului paroh Petru Băgăcian de la Parohia ,,Sf.Parascheva Gherla IV.".
....mai departe  

Hramul Bisericii din Silivas

Sambata,29 Iunie 2013

      Biserica Ortodoxă din Silivaş are hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel fiind zidită între anii 1978-1980 de către cântăreţul Orza Nicolae şi Oltean Ioan-membru al Consiliului Parohial, îndrumaţi fiind de Preotul Paroh Boroş Teodor. Locaşul de cult a fost pictat între anii 1981 - 1982 de pictorul Mureşan Aurel şi a fost sfinţit în data de 3 octombrie de către Î.P.S. Herineanu Teofil.
....mai departe  

Vecernia Plecarii Genunchilor la Gherla

Duminica,23 Iunie 2013

      La Gherla a avut loc pentru prima dată o procesiune cu ocazia praznicului Rusalilor, care a pornit de la bisericile din oraș și sa finalizat în foișorul din parcul central al municipiului. Astfel că la orele 17.30 grupurile de credincioși în frunte cu preoții lor au pornit în procesiune, urmând ca de la ora 18.00 să se întâlnească toate grupurile parohiale și să se unească rugăciune. Credincioşii din cartierul Băiţa au mers în procesiune la vechea lor biserică, ridicata in sec. al XVI-lea şi au săvârşit slujba Vecerniei Rusaliilor. . ..
....mai departe  

Festivitate de premiere

Vineri,21 Iunie 2013

      Cu ocazia festivităţilor de încheiere a anului şcolar, cincisprezece elevi, ai celor patru instituţii de învăţământ din Gherla, au fost premiaţi de Protopopiatul Ortodox Român şi Parohiile Ortodoxe din oraş. Criteriile după care s-au selectat elevii au fost cele legate de participarea activă la viaţa liturgică a Bisericii, participarea la diferitele concursuri demarate de Patriarhia Ortodoxă Română şi participarea la Olimpiada de religie.. . ..
....mai departe  

Procesiune de Rusalii

Duminica,23 Iunie 2013

      Cu prilejul Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, Protopopiatul Ortodox Gherla și Parohiile Ortodoxe din Gherla organizează o procesiune de Rusalii. Credincioșii dornici să participe la procesiune se vor aduna la Bisericile Parohiilor Gherla I (catedrală), Gherla II (Biserica din parc) şi Gherla IV (Biserica de pe strada Plugarilor) și vor porni în procesiune la ore diferite, în funcție de distanța pe care trebuie să o parcurgă". . ..
....mai departe  

Hramul Bisericii din Alunis

Duminica,16 Iunie 2013

       Biserica Ortodoxă din Aluniş are hramul Înălţarea Domnului şi a fost zidită în anul 1948, fiind finalizată în 1961, când în 17 octombrie a fost sfinţită de P.S.S. Teofil Herineanu. Locaşul de cult a fost pictat între anii 1987 - 1988, de pictorul Bumbu Constantin din Căşei şi sfinţită de Ep. Vicar Justinian Chira Maramureşanul. Astăzi credincioşii au sărbătorit hramul Bisericii lor, participând într-un număr frumos la slujbele oficiate cu acest prilej de către un sobor de cinci preoţi. . ..
....mai departe  

Conferinta de primavara a preotilor din Protopopiatul Ortodox Gherla

Marti,11 Iunie 2013

       Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei a prezidat marti, 11 iunie 2013, conferinţa de primăvară a preoţilor din Protopopiatul Gherla. Şedinţa a debutat la ora 9:30 cu oficerea unei slujbe de Te Deum, în biserica parohiei Gherla I. A urmat conferinţa propriu-zisă, în cadrul căreia s-au susţinut lucrări pe tema "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena-promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai bisericii". . ..
....mai departe  

Sfintirea bisericii din localitatea Vale

Duminica,9 Iunie 2013

       Duminică 9 iunie a avut loc Sfinţirea bisericii din localitatea Vale, ce este aparţinătoare a parohiei Corneni. Această comunitate mică din punct de vedere numeric dar dinamică din punct de vedere religios este păstorită de către părintele Dobocan Petru Lucian. Atât credincioşii cât şi părintele paroh au avut bucuria de-al avea în mijlocul lor pe Preasfinţitul Vasile, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului care a săvârşit slujba de resfinţire a Sfântului Locaş şi Sfânta Liturghie . . ..
....mai departe  

1 IUNIE – " Dăruiește un zâmbet pentru copii de lângă tine"

Sambata,1 Iunie 2013

       Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Biroul de Asistenă Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla a oferit pachete cu dulciuri pentru 45 de copii ai căror familii au o situație financiară precară. Bucuria pe care am făcut-o acestor copii a fost posibilă datorită banilor rămași în urma colectei organizate pentru masa festivă de Paști. . ..
....mai departe  

Concursul "Bucuria de a fi crestin" etapa Eparhiala si Patriarhala

Luni,20 Mai 2013

      A devenit deja o tradiţie ca de sărbătoarea închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, la Patriarhia Română, să se desfăşoare premierea naţională a tinerilor care au participat la diferitele concursuri demarate de Biserică. Anul acesta, pe lângă concursurile deja tradiţionale Hristos Împărtăşit copiilor şi Alege Şcoala, a fost organizat în mai multe faze concursul-spectacol "Bucuria de a fi creştin". . ..
....mai departe  

Concursul "Bucuria de a fi creştin" La Gherla

Miercuri,15 Mai 2013

        La Casa de Cultură Municipiului Gherla avut loc astăzi 15 Mai etapa pe protopopiat a concursului "Bucuria de a fi creştin" demarat de Patriarhia Română . A cunoscut trei secţiuni: de interpretare a unui cântec religios sau patriotic, recitarea unei poezii şi interpretarea unui text literar în proză. . ..
....mai departe  

Sarbatoarea Izvorul Tamaduirii in Parohia Iclod

Vineri,10 Mai 2013

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii credincioșii ortodocși, ai Parohiei Iclod, s-au adunat, de dimineață, la Biserică, în număr mare să asiste la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de șase preoți în fruntea cărora s-a aflat protopopul de Gherla, Pr. Iulian Paul Isip. . ..
....mai departe  

Proiectul Ospatul credintei din belsugul bunatatii la Gherla

Marti,7 Mai 2013

Cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale, Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla a organizat , marți 7 mai 2013, o masă festivă la Restaurant Fiesta din Gherla pentru aproximativ 70 de persoane nevoiașe de pe raza localităților Gherla, Nicula, Mintiu Gherlii și Iclod. Pe lângă meniul bogat, familiile nevoiașe s-au bucurat și de primirea unor pachete cu cozonaci, prajituri și sucuri. ..
....mai departe  

Zi de sarbatoare pentru parohia Corneni 

Vineri,26 Aprilie 2013

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a fost cinstit în mod deosebit în două parohii din Protopopopiatul Gherla. Încă de dimineață în biserica filiei Ghiolț un sobor de 9 slujitori au oficiat Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul. Soborul a fost alcătuit din preoții cercului preoțesc al comunelor Țaga și Geaca, la care s-au adăugat Pr. Iulian Paul Isip, Protopopul de Gherla și Pr. Siluan Timbruș de la Mănăstirea Nicula care este și fiu al satului. ,.......
....mai departe  

Cinstirea Sfantului Gheorghe în Protopopiatul Gherla

Marti,23 Aprilie 2013

Cu toate că lumea de la sate este angajată în campania agricolă de primăvară, timpul fiind cum nu se poate mai prielnic pentru aceasta, credincioșii Parohiei Ortodoxe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Corneni, Protopopiatul Gherla, au renunțat la o zi de lucru în gospodăriile lor, transformând ziua de 26 aprilie în zi de sărbătoare,.......
....mai departe  

Conferinta parintelui arhimandrit Dumitru Cobzaru

Duminica,21 Aprilie 2013

"Sf. Ioan Evanghelistul sau Maria Egipteanca?" - sub acest titlu s-a desfăşurat duminică, 21 aprilie, la Casa de Cultură a municipiului Gherla, conferinţa religioasă a părintelui arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. Răspunzând invitaţiei Protopopiatului Ortodox Gherla, conferenţiarul a încercat să găsească răspunsurile pertinente, atât pentru sine, cât şi pentru cei prezenţi,.......
....mai departe  

Liturghie arhiereasca in biserica ortodoxa "Sf. Treime"

Vineri,19 Aprilie 2013

În după-amiaza zilei de vineri, 19 aprilie, credincioşii Parohiei Gherla III împreună cu păstorii lor sufleteşti au trăit momente deosebite de înălţare sufletească cu ocazia săvârşirii în biserica lor a Liturghiei Darurilor Mai Înainte Sfinţite de către Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului........
....mai departe  

Intalnire cerc preotesc in parohia Diviciorii Mari

Vineri,12 Aprilie 2013

În dimineața zilei de vineri 12 aprilie 2013, biserica cu hramul "Sf. Arh. Mihail și Gavriil" din localitatea Diviciorii Mari, Protopopiatul Ortodox Gherla, a găzduit cea de a doua întâlnire din acest an a Cercului preoțesc de pe raza comunelor Fizeșu Gherlii, Sânmartin și Sic........
....mai departe  

Sedinta lunara a Preotilor din Protopopiatul Gherla

Luni,8 Aprilie 2013

La Sfânta Mănăstire Nicula a avut loc astăzi 8 aprilie ședința lunară a preoților din Prototopopiatul Gherla care s-au bucurat să-l aibă ca oaspete pe părintele profesor Constantin Necula de la Sibiu........
....mai departe  

Intrunirea cercului preotesc în Parohia Fizesu Gherlii

Miercurii,27 Martie 2013

La biserica cu hramul "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Parohia Fizeșu Gherlii, Protopopiatul Ortodox Român Gherla, a avut loc miercuri 27 martie 2013 întâlnirea preoților din Cercul pastoral de pe raza comunelor Fizeșu Gherlii, Sic și Sânmărtin, gazdă a evenimentului fiind Pr. Paroh Dacian Pop........
....mai departe  

Intrunirea cercului preotesc Gherla în Parohia Bunesti

Luni,25 Martie 2013

De praznicul Bunei Vestiri credincioșii parohiei Bunești din protopopiatul Gherla au avut bucuria de a avea în mijlocul lor preoții ce întrunesc cercul pastoral misionar Gherla, care au sîvârșit Taina Sfântului Maslu........
....mai departe  

Sedinta lunara a preotilor din Protopopiatul Ortodox Gherla martie 2013

Luni,11 Martie 2013

Luni 11 martie 2013 a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Gherla, care a debutat de la ora 09.30 prin slujirea acatistului Bunei Vestiri în biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Gherlat.......
....mai departe  

Intrunirea cercului preotesc Gherla la Salatiu

Duminica,10 Martie 2013

Duminică 10 martie 2013 credincioșii filiei Saltiu, Protopopiatul Gherla s-au bucurat de un moment de rugăciune cu totul deosebit, deoarece un sobor de patru preoți ce l-au avut în frunte pe părintele Paul Iulian Isip au săvârșit Taina Sfântului Maslu......
....mai departe  

Reintalnirea credinciosilor din Alunis cu preotul Viorel Ferestean

Duminica,10 Martie 2013

În Aluniş părintele Fereştean a păstorit din 01.09.1976 până în 25.03.1991 rămânând în memoria credincioşilor ca un părinte drag şi iubitor faţă de turma ce i-a fost încredinţat.......
....mai departe  

Intrunire pentru sustinerea lucrarilor noului sediu al Protopopiatului Ortodox Gherla

Luni,25 Februarie 2013

La iniţiativa preotului Iulian Paul Isip, protopopul ortodox al Gherlei, luni 25 februarie, a avut loc o întâlnire de loby a reprezentanţilor Protopopiatului Ortodox Gherla şi a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului cu primarii şi viceprimarii comunelor din cuprinsul Protopopiatului Gherla.......
....mai departe  

Sprijin pentru familiile sarace

Februarie-Martie 2013

        În luna Februarie și Martie a anului 2013 , Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla a desfășurat mai multe acţiuni de ajutorare a persoanelor nevoiașe. Misiunea noastră nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor "oameni cu sufletul deschis" din municipiul Gherla. Datorită sprijinului domnului Alexandru Berengea și a doamnei Aurica Oltean mai multe familii din Gherla, Nicula și Bonț au primit alimente (ulei, orez, zahăr , fructe, legume,etc) și îmbrăcăminte. . ..
....mai departe  

Praznicul Intampinarii Domnului la Baita

Sambata,2 Februarie 2013

Praznicul împărătesc al Întâmpinării Domnului din ziua de sâmbătă, 2 februarie 2013, a fost o zi de mare bucurie pentru credincioşii din Parohia Ortodoxă Băiţa, aceştia având cinstea deosebită să-l primească în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanu.......
....mai departe  

Sfintii Trei Ierarhi praznuiti la parohia Sucutard

Miercuri ,30 Ianuarie 2013

Sfintii Trei Ierarhi au fost prăznuiţi, în mod deosebit, la parohia Sucutard din Protopopiatul Gherla. Prilejul acestei manifestări a fost oferit de adunarea cercului pastoral-misionar al comunelor Ţaga şi Geaca. Tot cu această ocazie s-a oficiat o slujbă de pomenire a Mitropolitului Bartolomeu Anania şi, nu în ultimul rând.......
....mai departe  

Programul de colinde al copiilor din Parohia Baita

Marti ,25 Decembrie 2012

Credincioşii din Parohia Băiţa au asistat în ziua de Crăciun, după Sf. Liturghie, la un emoţionant program de colinde oferit de cei mai mici membri ai comunităţii.......
....mai departe  

Spectacolul de Craciun al Protopopiatului Ortodox Gherla

Marti ,11 Decembrie 2012

In data de 11 decembrie, Protopopiatul Ortodox Gherla, a organizat la Casa Municipală de Cultură din oraş, spectacolul de Crăciun „Hristos se naşte, slăviţi-L...”......
....mai departe  

Ceremonie de Sfintire in Filia Cornesti

Duminica ,9 Decembrie 2012

Duminică, 09 decembrie 2012, credincioşii filiei Corneşti l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. ......
....mai departe  

Sfantul Ierarh Nicolae praznuit in parohia Gherla II

Joi ,6 Decembrie 2012

Într-o înălţătoare atmosferă duhovnicească, parohia Gherla II şi –a prăznuit ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Nicolae. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi, ......
....mai departe  

Sfinţirea unei icoane a Maicii Domnului în filia Sântejude-Vale

Duminica ,2 Decembrie 2012

Mânăstirea Nicula a fost şi va rămâne un loc de mângâiere sufletească a sufletelor necăjite ale tuturor românilor transilvăneni. ......
....mai departe  

Hramul Parohiei Fundătura

Duminica ,25 Noiembrie 2012

Parohia Ortodoxă Fundătura, din Protopopiatul Gherla, a îmbrăcat haină de sărbătoare în această duminică. ......
....mai departe  

"ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI!"

Vineri ,23 Noiembrie 2012

Astăzi, 23 noiembrie 2012, a fost cea din urmă zi din săptămâna “Luptăm împotriva violenţei”, proiect săptămânal organizat de învăţătorii claselor a II-a şi a III-a, de la Liceul Teoretic “Ana Ipătescu”, din Gherla. ......
....mai departe  

Festivalul concurs de colinde şi obiceiuri populare “Episcop Nicolae Ivan” la Gherla

Joi ,22 Noiembrie 2012

Cercul metodic al profesorilor de religie ortodoxă din zona Gherla a organizat joi, 22 noiembrie, la Liceul “Petru Maior”, etapa locală a Festivalului concurs de colinde şi obiceiuri populare “Episcop Nicolae Ivan”, aflat la cea de-a doua ediţie. ......
....mai departe  

Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului la catedrala ortodoxă din Gherla

Joi ,22 Noiembrie 2012

Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului a fost prăznuit, cu mare fast, în Catedrala ortodoxă a oraşului Gherla ......
....mai departe  

Intrunirea Cercului Pastoral Misionar al Preotilor de pe raza comunelor Ţaga şi Geaca

Duminica ,18 Noiembrie 2012

Duminică, 18 Noiembrie 2012, în Biserica parohiei Sântioana, Protopopiatul Gherla, s-a întrunit cercul pastoral-misionar de pe raza comunelor Ţaga şi Geaca . ......
....mai departe  

Ședința lunară a preoților din Protopopitul Gherla

Luni ,13 Noiembrie 2012

Luni 13 noiembrie a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Gherla, care s-a desfășurat în incinta bisericii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” . ......
....mai departe  

Hramul Bisericii din Baita

Joi ,8 Noiembrie 2012

Şi în acest an, în data de 8 noiembrie, Parohia ortodoxă din Băiţa şi-a sărbătorit cu mult fast patronii spirituali, Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil,. ......
....mai departe  

Sfințirea Bisericii din Salatiu

Sambata ,3 Noiembrie 2012

Sâmbătă 3 noiembrie a avut loc Sfințirea bisericii din localitatea Salatiu, filie a parohiei Petrești,. ......
....mai departe  

Hramul parohiei Sântejude

Duminica ,28 Octombrie 2012

Parohia Sântejude din protop. Gherla, com. Ţaga, jud. Cluj, şi-a sărbătorit hramul Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir la bisericile din Sat şi de pe Vale. Viaţa satului se leagă de viaţa religioasă, de bisericile aşezate pe deal pentru a privi în orice direcţie. Istoria satului se împleteşte organic cu viaţa Bisericii ......
....mai departe  
   

Intrunirea Cercului Pastoral Misionar al Preotilor din Gherla

Duminica ,21 Octombrie 2012

Cercul pastoral misionar al preoților din Gherla și satele învecinate acestui oraș s-au întrunit Duminică 21 octombrie în biserica parohiei ortodoxe Bunești unde este paroh părintele Justinian Săvărășan,. ......
....mai departe  

Conferinta preoteasca de toamna

Marti ,16 Octombrie 2012

Marți 16 octombrie în Protopopiatul Ortodox Gherla a avut loc Conferința preoțească de toamnă ce a avut ca temă Misiunea ortodoxă astăzi – mijloace pentru dinamizarea activității pastoral misionare. Tema conferinței a fost tratată în cele două referate susținute de către părintele Cornel Baciu de la parohia Lujerdiu și părintele Oprea Rus Alin de la parohia Dârja,. ......
....mai departe  

Colocviile de la Nicula- ediţia a III-a

Sambata ,13 Octombrie 2012

Sâmbătă, 13 octombrie, s-a desfăşurat la Mănăstirea Nicula, cea de a treia ediţie a simpozionului "Colocviile de la Nicula" dedicat scriitorilor Ion Apostol Popescu, Ioan Alexandru şi Vasile Avram, care sunt înmormântaţi în cimitirul mănăstirii. ......
....mai departe  

Sfântul Siluan cinstit în Protopopiatul Gherla

Duminica ,23 Septembrie 2012

În seara zilei de 23 septembrie în Protopopiatul Gherla au fost consemnate două evenimente importante pentru viața duhovnicească a credincioșilor din această zonă. Este vorba despre întrunirea cercului pastoral-misioanar Gherla ce cuprinde preoții din municipiul Gherla și satele învecinate în ajunul prăznuirii Sfântului Siluan ,. ......
....mai departe  

Punerea pietrei de temelie la noua biserică ortodoxă din Buza

Sambata ,15 Septembrie 2012

În data de 15 septembrie, credincioşii ortodocşi din Buza, Protopopiatul Gherla, în frunte cu preotul paroh Petru Pop, au început lucrările la o nouă biserică parohială, având hramul "Naşterea Maicii Domnului". Slujba punerii pietrei de temelie a bisericii şi înfigerea crucii, a fost săvârşită de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ, alături de protopopul de Gherla, Iulian Paul Isip şi un sobor de preoţi. ......
....mai departe  

Sfintirea Bisericii din Ghiolt

Sambata,25 August 2012

În data de 25 August 2012, într-o frumoasă zi de sâmbătă,  Î.P.S. Andrei a binecuvântat noua biserică a filiei Ghiolţ, din protopopiatul nostru. Construcţia acestei Biserici a fost, în urmă cu 7 ani, o necesitate, întrucât, vechea Biserică ajunsese într-o avansată stare de degradare.......
....mai departe  

Hramul Mănăstirii Nicula

Miercuri ,15 August 2012

Hramul Mânăstirii Nicula adună, an de an, zeci de mii de credincioşi, care vin aici pentru a se întâlni cu Maica Domnului. Atmosfera este una de autentică înălţare duhovnicească.  Atmosfera de rugăciune este dată de programul încărcat al slujbelor, de cuvintele de învăţătură bogate şi de pricesnele care răsună necontenit. Punctul culminant al sărbătorii îl constituie slujba privegherii din ajun, în cadrul căreia se cântă prohodul Maicii Domnului şi se înconjoară de trei ori Biserica, cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului......
....mai departe  

Tabără de vară la Mintiu Gherlii

Vineri,3 August 2012

Sub genericul" Să gustăm din nectarul credinţei ortodoxe", în perioada 30.07-3.08.2012, s-a  desfăşurat  la Mintiu Gherlii o deosebit de interesantă tabără de vară cu specific religios pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial, organizată de Şcoala cu clasele I-VIII din localitate în parteneriat cu Primăria Comunei Mintiu Gherlii, Protopopiatul Ortodox Gherla şi Parohiile Ortodoxe din  Mintiu şi Petreşti.....
....mai departe  

Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Protopopiatului Gherla

Marţi,29 Mai 2012

Părintele Paul Isip de la parohia Băiţa a fost hirotesit întru Protopop al Gherlei în data de marţi 29 mai 2012 de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înainte de începerea lucrărilor conferinţei preoţeşti de primăvara a preoţilor din Protopopiat. Conferinţa a fost precedată de un Te-Deum săvârşit în Biserica Sfânta Treime din Gherla, potrivit mitropolia-clujului.ro....
....mai departe  
ARHIVĂ STIRI
August 2015
L M M J V S D
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 20 30
31 2 3 4 5 6  
<<Iulie 2015   Septembrie 2015>>
SINAXAR
EVENIMENTE

Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Protopopiatului Gherla

Marţi,29 Mai 2012

Părintele Paul Isip de la parohia Băiţa a fost hirotesit întru Protopop al Gherlei în data de marţi 29 mai 2012 de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înainte de începerea lucrărilor conferinţei preoţeşti de primăvara a preoţilor din Protopopiat. ....

Tabără de vară la Mintiu Gherlii

Miercuri ,15 August 2012

Sub genericul" Să gustăm din nectarul credinţei ortodoxe", în perioada 30.07-3.08.2012, s-a desfăşurat la Mintiu Gherlii o deosebit de interesantă tabără de vară cu specific religios pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial, organizată de Şcoala cu clasele I-VIII din localitate .....

Hramul Mănăstirii Nicula

Miercuri ,15 August 2012

Hramul Mânăstirii Nicula adună, an de an, zeci de mii de credincioşi, care vin aici pentru a se întâlni cu Maica Domnului. Atmosfera este una de autentică înălţare duhovnicească. ......

Sfintirea Bisericii din Ghiolt

Sambata,25 August 2012

În data de 25 August 2012, într-o frumoasă zi de sâmbătă, Î.P.S. Andrei a binecuvântat noua biserică a filiei Ghiolţ, din protopopiatul nostru. . ....

Punerea pietrei de temelie la noua biserică ortodoxă din Buza

Sambata ,15 Septembrie 2012

În data de 15 septembrie, credincioşii ortodocşi din Buza, Protopopiatul Gherla, în frunte cu preotul paroh Petru Pop, au început lucrările la o nouă biserică parohială, având hramul "Naşterea Maicii Domnului"....

Sfântul Siluan cinstit în Protopopiatul Gherla

Duminica ,23 Septembrie 2012

În seara zilei de 23 septembrie în Protopopiatul Gherla au fost consemnate două evenimente importante pentru viața duhovnicească a credincioșilor din această zonăi"....

Sfințirea Bisericii din Salatiu

Sambata,3 Noiembrie 2012

Sâmbătă 3 noiembrie a avut loc Sfințirea bisericii din localitatea Salatiu, filie a parohiei Petrești . ....

Hramul Bisericii din Baita

Joi,8 Noiembrie 2012

Şi în acest an, în data de 8 noiembrie, Parohia ortodoxă din Băiţa şi-a sărbătorit cu mult fast patronii spirituali, Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. . ....

Ședința lunară a preoților din Protopopitul Gherla

Luni ,13 Noiembrie 2012

Luni 13 noiembrie a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Gherla, care s-a desfășurat în incinta bisericii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. . ....

Intrunirea Cercului Pastoral Misionar al Preotilor de pe raza comunelor Ţaga şi Geaca

Duminica ,18 Noiembrie 2012

Duminică, 18 Noiembrie 2012, în Biserica parohiei Sântioana, Protopopiatul Gherla, s-a întrunit cercul pastoral-misionar de pe raza comunelor Ţaga şi Geaca . ....

Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului la catedrala ortodoxă din Gherla

Joi ,22 Noiembrie 2012

Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului a fost prăznuit, cu mare fast, în Catedrala ortodoxă a oraşului Gherla . ....

Festivalul concurs de colinde şi obiceiuri populare “Episcop Nicolae Ivan” la Gherla

Joi ,22 Noiembrie 2012

Cercul metodic al profesorilor de religie ortodoxă din zona Gherla a organizat joi, 22 noiembrie, la Liceul “Petru Maior”, etapa locală a Festivalului concurs de colinde şi obiceiuri populare “Episcop Nicolae Ivan”, aflat la cea de-a doua ediţie ....

"ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI!"

Vineri ,23 Noiembrie 2012

Astăzi, 23 noiembrie 2012, a fost cea din urmă zi din săptămâna “Luptăm împotriva violenţei”, proiect săptămânal organizat de învăţătorii claselor a II-a şi a III-a, de la Liceul Teoretic “Ana Ipătescu”, din Gherla ....

Hramul Parohiei Fundătura

Joi ,22 Noiembrie 2012

Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului a fost prăznuit, cu mare fast, în Catedrala ortodoxă a oraşului Gherla . ....

Sfinţirea unei icoane a Maicii Domnului în filia Sântejude-Vale

Duminica ,2 Decembrie 2012

Mânăstirea Nicula a fost şi va rămâne un loc de mângâiere sufletească a sufletelor necăjite ale tuturor românilor transilvăneni . ....

Sfantul Ierarh Nicolae praznuit in parohia Gherla II

Joi ,6 Decembrie 2012

Intr-o înălţătoare atmosferă duhovnicească, parohia Gherla II şi –a prăznuit ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Nicolae. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi. ....

Ceremonie de Sfintire in Filia Cornesti

Duminica ,09 Decembrie 2012

Duminică, 09 decembrie 2012, credincioşii filiei Corneşti l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului...

Spectacolul de Craciun al Protopopiatului Ortodox Gherla

Marti ,11 Decembrie 2012

In data de 11 decembrie, Protopopiatul Ortodox Gherla, a organizat la Casa Municipală de Cultură din oraş, spectacolul de Crăciun „Hristos se naşte, slăviţi-L...”..

Programul de colinde al copiilor din Parohia Baita

Marti ,25 Decembrie 2012

Credincioşii din Parohia Băiţa au asistat în ziua de Crăciun, după Sf. Liturghie, la un emoţionant program de colinde oferit de cei mai mici membri ai comunităţii..

Sfintii Trei Ierarhi praznuiti la parohia Sucutard

Miercurii ,30 Ianuarie 2013

Sfintii Trei Ierarhi au fost prăznuiţi, în mod deosebit, la parohia Sucutard din Protopopiatul Gherla. Prilejul acestei manifestări a fost oferit de adunarea cercului pastoral-misionar al comunelor Ţaga şi Geaca. Tot cu această ocazie s-a oficiat o slujbă de pomenire a Mitropolitului Bartolomeu Anania şi, nu în ultimul rând..

Praznicul Intampinarii Domnului la Baita

Sambata,2 Februarie 2013

Praznicul împărătesc al Întâmpinării Domnului din ziua de sâmbătă, 2 februarie 2013, a fost o zi de mare bucurie pentru credincioşii din Parohia Ortodoxă Băiţa, aceştia având cinstea deosebită să-l primească în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanul,. . ....

Intrunire pentru sustinerea lucrarilor noului sediu al Protopopiatului Ortodox Gherla

Luni,25 Februarie 2013

La iniţiativa preotului Iulian Paul Isip, protopopul ortodox al Gherlei, luni 25 februarie, a avut loc o întâlnire de loby a reprezentanţilor Protopopiatului Ortodox Gherla şi a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului cu primarii şi viceprimarii comunelor din cuprinsul Protopopiatului Gherla ....

Sprijin pentru familiile sarace

 

    În luna Februarie și Martie a anului 2013 , Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla a desfășurat mai multe acţiuni de ajutorare a persoanelor nevoiașe. Misiunea noastră nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor "oameni cu sufletul deschis" din municipiul Gherla. Datorită sprijinului domnului Alexandru Berengea și a doamnei Aurica Oltean mai multe familii din Gherla, Nicula și Bonț au primit alimente (ulei, orez, zahăr , fructe, legume,etc) și îmbrăcăminte......

Reintalnirea credinciosilor din Alunis cu preotul Viorel Ferestean

Duminica,10 Martie 2013

În Aluniş părintele Fereştean a păstorit din 01.09.1976 până în 25.03.1991 rămânând în memoria credincioşilor ca un părinte drag şi iubitor faţă de turma ce i-a fost încredinţată ....

Intrunirea cercului preotesc Gherla la Salatiu

Duminica,10 Martie 2013

Duminică 10 martie 2013 credincioșii filiei Saltiu, Protopopiatul Gherla s-au bucurat de un moment de rugăciune cu totul deosebit, deoarece un sobor de patru preoți ce l-au avut în frunte pe părintele Paul Iulian Isip au săvârșit Taina Sfântului Maslu.....

Sedinta lunara a preotilor din Protopopiatul Ortodox Gherla martie 2013

Luni,11 Martie 2013

Luni 11 martie 2013 a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Gherla, care a debutat de la ora 09.30 prin slujirea acatistului Bunei Vestiri în biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Gherla....

Intrunirea cercului preotesc Gherla în Parohia Bunesti

Luni,25 Martie 2013

De praznicul Bunei Vestiri credincioșii parohiei Bunești din protopopiatul Gherla au avut bucuria de a avea în mijlocul lor preoții ce întrunesc cercul pastoral misionar Gherla, care au sîvârșit Taina Sfântului Maslu......

Intrunirea cercului preotesc în Parohia Fizesu Gherlii

Miercuri,27 Martie 2013

La biserica cu hramul "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Parohia Fizeșu Gherlii, Protopopiatul Ortodox Român Gherla, a avut loc miercuri 27 martie 2013 întâlnirea preoților din Cercul pastoral de pe raza comunelor Fizeșu Gherlii, Sic și Sânmărtin, gazdă a evenimentului fiind Pr. Paroh Dacian Pop......

Sedinta lunara a Preotilor din Protopopiatul Gherla

Miercuri,27 Martie 2013

La Sfânta Mănăstire Nicula a avut loc astăzi 8 aprilie ședința lunară a preoților din Prototopopiatul Gherla care s-au bucurat să-l aibă ca oaspete pe părintele profesor Constantin Necula de la Sibiu.....

Intalnire cerc preotesc in parohia Diviciorii Mari

Vineri, 12 Aprilie 2013

În dimineața zilei de vineri 12 aprilie 2013, biserica cu hramul "Sf. Arh. Mihail și Gavriil" din localitatea Diviciorii Mari, Protopopiatul Ortodox Gherla, a găzduit cea de a doua întâlnire din acest an a Cercului preoțesc de pe raza comunelor Fizeșu Gherlii, Sânmartin și Sic.....

SLiturghie arhiereasca in biserica ortodoxa "Sf. Treime"

Vineri,19 Aprilie 2013

În după-amiaza zilei de vineri, 19 aprilie, credincioşii Parohiei Gherla III împreună cu păstorii lor sufleteşti au trăit momente deosebite de înălţare sufletească cu ocazia săvârşirii în biserica lor a Liturghiei Darurilor Mai Înainte Sfinţite de către Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului......

Conferinta parintelui arhimandrit Dumitru Cobzaru

Duminica,21 Aprilie 2013

"Sf. Ioan Evanghelistul sau Maria Egipteanca?" - sub acest titlu s-a desfăşurat duminică, 21 aprilie, la Casa de Cultură a municipiului Gherla, conferinţa religioasă a părintelui arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.......

Zi de sarbatoare pentru parohia Corneni

Vineri,26 Aprilie 2013

Cu toate că lumea de la sate este angajată în campania agricolă de primăvară, timpul fiind cum nu se poate mai prielnic pentru aceasta, credincioșii Parohiei Ortodoxe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Corneni, Protopopiatul Gherla, au renunțat la o zi de lucru în gospodăriile lor, transformând ziua de 26 aprilie în zi de sărbătoare. ......

Cinstirea Sfantului Gheorghe în Protopopiatul Gherla

Marti,23 Aprilie 2013

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a fost cinstit în mod deosebit în două parohii din Protopopopiatul Gherla. Încă de dimineață în biserica filiei Ghiolț un sobor de 9 slujitori au oficiat Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul.. ......

Proiectul "Ospatul Credintei din Belsugul Bunatatii" la Gherla

Marti,7 Mai 2013

     Cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale, Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla a organizat , marți 7 mai 2013, o masă festivă la Restaurant Fiesta din Gherla pentru aproximativ 70 de persoane nevoiașe de pe raza localităților Gherla, Nicula, Mintiu Gherlii și Iclod. Pe lângă meniul bogat, familiile nevoiașe s-au bucurat și de primirea unor pachete cu cozonaci, prajituri și sucuri. i.....

Sarbatoarea Izvorul Tamaduirii in Parohia Iclod

Vineri,10 Mai 2013

     De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii credincioșii ortodocși, ai Parohiei Iclod, s-au adunat, de dimineață, la Biserică, în număr mare să asiste la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de șase preoți în fruntea cărora s-a aflat protopopul de Gherla, Pr. Iulian Paul Isip. Este o tradiție deja ca în Vinerea Luminată, de Izvorul Tămăduirii, să fie mare sărbătoare pentru credincioșii din Iclod, aceasta datorită evlaviei mari pe care aceștia o au față de Maica Domnuluii......

Concursul "Bucuria de a fi creştin" La Gherla

Miercuri,15 Mai 2013

    La Casa de Cultură Municipiului Gherla avut loc astăzi 15 Mai etapa pe protopopiat a concursului "Bucuria de a fi creştin" demarat de Patriarhia Română . A cunoscut trei secţiuni: de interpretare a unui cântec religios sau patriotic, recitarea unei poezii şi interpretarea unui text literar în proză....

Concursul "Bucuria de a fi crestin" etapa Eparhiala si Patriarhala

Luni,20 Mai 2013

    A devenit deja o tradiţie ca de sărbătoarea închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, la Patriarhia Română, să se desfăşoare premierea naţională a tinerilor care au participat la diferitele concursuri demarate de Biserică. Anul acesta, pe lângă concursurile deja tradiţionale Hristos Împărtăşit copiilor şi Alege Şcoala, a fost organizat în mai multe faze concursul-spectacol "Bucuria de a fi creştin"....

1 IUNIE – " Dăruiește un zâmbet pentru copii de lângă tine"

Sambata,1 Iunie 2013

    Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Biroul de Asistenă Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla a oferit pachete cu dulciuri pentru 45 de copii ai căror familii au o situație financiară precară. Bucuria pe care am făcut-o acestor copii a fost posibilă datorită banilor rămași în urma colectei organizate pentru masa festivă de Paști.....

Sfinţirea bisericii din localitatea Vale

Duminica,9 Iunie 2013

           Duminică 9 iunie a avut loc Sfinţirea bisericii din localitatea Vale, ce este aparţinătoare a parohiei Corneni. Această comunitate mică din punct de vedere numeric dar dinamică din punct de vedere religios este păstorită de către părintele Dobocan Petru Lucian. Atât credincioşii cât şi părintele paroh au avut bucuria de-al avea în mijlocul lor pe Preasfinţitul Vasile, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului care a săvârşit slujba de resfinţire a Sfântului Locaş şi Sfânta Liturghie ....

Conferinta de primavara a preotilor din Protopopiatul Ortodox Gherla

Marti,11 Iunie 2013

           Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei a prezidat marti, 11 iunie 2013, conferinţa de primăvară a preoţilor din Protopopiatul Gherla. Şedinţa a debutat la ora 9:30 cu oficerea unei slujbe de Te Deum, în biserica parohiei Gherla I. A urmat conferinţa propriu-zisă, în cadrul căreia s-au susţinut lucrări pe tema "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena-promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai bisericii". ....

Procesiune de Rusalii

Duminica,23 Iunie 2013

           Cu prilejul Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, Protopopiatul Ortodox Gherla și Parohiile Ortodoxe din Gherla organizează o procesiune de Rusalii. Credincioșii dornici să participe la procesiune se vor aduna la Bisericile Parohiilor Gherla I (catedrală), Gherla II (Biserica din parc) şi Gherla IV (Biserica de pe strada Plugarilor) și vor porni în procesiune la ore diferite, în funcție de distanța pe care trebuie să o parcurgă ....

Festivitate de premiere

Vineri,21 Iunie 2013

           Cu ocazia festivităţilor de încheiere a anului şcolar, cincisprezece elevi, ai celor patru instituţii de învăţământ din Gherla, au fost premiaţi de Protopopiatul Ortodox Român şi Parohiile Ortodoxe din oraş. Criteriile după care s-au selectat elevii au fost cele legate de participarea activă la viaţa liturgică a Bisericii, participarea la diferitele concursuri demarate de Patriarhia Ortodoxă Română şi participarea la Olimpiada de religie. ....

Vecernia Plecarii Genunchilor la Gherla

Duminica,23 Iunie 2013

          La Gherla a avut loc pentru prima dată o procesiune cu ocazia praznicului Rusalilor, care a pornit de la bisericile din oraș și sa finalizat în foișorul din parcul central al municipiului. Astfel că la orele 17.30 grupurile de credincioși în frunte cu preoții lor au pornit în procesiune, urmând ca de la ora 18.00 să se întâlnească toate grupurile parohiale și să se unească rugăciune ....

Hramul Bisericii din Alunis

Duminica,16 Iunie 2013

          Biserica Ortodoxă din Aluniş are hramul Înălţarea Domnului şi a fost zidită în anul 1948, fiind finalizată în 1961, când în 17 octombrie a fost sfinţită de P.S.S. Teofil Herineanu. Locaşul de cult a fost pictat între anii 1987 - 1988, de pictorul Bumbu Constantin din Căşei şi sfinţită de Ep. Vicar Justinian Chira Maramureşanul ....

Hramul Bisericii din Silivas

Sanbata,29 Iunie 2013

         Biserica Ortodoxă din Silivaş are hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel fiind zidită între anii 1978-1980 de către cântăreţul Orza Nicolae şi Oltean Ioan-membru al Consiliului Parohial, îndrumaţi fiind de Preotul Paroh Boroş Teodor. Locaşul de cult a fost pictat între anii 1981 - 1982 de pictorul Mureşan Aurel şi a fost sfinţit în data de 3 octombrie de către Î.P.S. Herineanu Teofil.....

Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul in Gherla

Sambata-Duminica,6-7 Iulie 2013

         Cu prilejul sarbatorii "Sfintii Romani", credincioșii din Gherla au avut posibilitatea timp două zile - pentru prima dată în istoria orașului nostru - de a se închina Moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul aduse în Municipiu Gherla special cu aceasta ocazie prin ac'iunea demarată de Protopopiatul Ortodox Gherla în colaborarea cu Primăra Municipiului Gherla şi prin grija preotului paroh Petru Băgăcian de la Parohia ,,Sf.Parascheva Gherla IV"....

Sedinta Lunara a Preotilor din Protopopiatul Gherla

Joi 8 August 2013

         Joi 08 August, la biserica parohiei Gherla I a avut loc şedinţa lunară a Preoţilor din Protopopiatul Gherla. Acesta a debutat prin săvârşirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului de către preoţii prezenţi, urmând ca în continuare să aibă loc lucrările şedinţei propriuzise. ....

Pelerinajul „La Nicula colo-n deal...”

Miercuri 14 August 2013

         ÎÎn ajunul hramului mânăstirii Nicula, credincioși din eparhie și din toată țara au participat la perelinajul întitulat „La Nicula colo-n deal”, desfășurat între Gherla și Mănăstire. În sunet de toacă în fruntea grupului au mers tineri în costume populare ce purtau icoana Maicii Domnului, cruci și prapori, zeci de preoți din protopopiatul Gherla și din Cluj-Napoca în frunte cu ierarhii. ....

Participanti din Protopopiatul Gherla la Reuniunea Tinerilor ortodocsi din Baia Mare

22-24 August 2013

         La Baia Mare a avut loc, între 22-24 august, Reuniunea Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, un eveniment în premieră care a adunat peste 1200 de tineri şi care a reprezentat o adevărată sărbătoare a oraşului Baia Mare ....

Sfanta Liturghie Arhiereasca in Parohia Sucutard

1 Septembrie 2013

         Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, ÎPS Părinte Andrei a oficiat, duminică, 1 septembrie 2013, Sfânta Liturghie în parohia Sucutard din protopopiatul Gherla. Slujba a fost săvârșită de la ora 10, în biserica cu hramul “Sfântul Nicolae”, de un sobor de 20 de preoți și diaconi. ....

Etapa eparhiala a Concursului National de Muzica Bisericeasca

Joi 12 Septembrie 2013

          Etapa eparhială a Concursului Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul” s-a desfășurat astăzi, 12 septembrie 2013, la Cluj-Napoca. Ediţia din acest an s-a adresat corurilor parohiale mixte. Astfel, în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului s-au înscris în concurs patru formații corale de la biserici din orașele Cluj-Napoca, Bistrița și Gherla. ....

Speranta si bucurie la inceput de an scolar

Septembrie 2013

          Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla, alături de câțiva oameni generoși, a venit în sprijinul mai multor copii care provin din familii cu o situație financiară precară. Astfel, au fost împărțite daruri constând în îmbrăcăminte și încălțăminte nouă, rechizite școlare și alimente la domiciliul fiecărui copil. ....

Sarbatoare la Parohia Ortodoxa Nicula

14 Octombrie 2013

          Parohia Ortodoxă Nicula din Protopopiatul Gherla, în data de 14 octombrie s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, prăznuindu-și ocrotitoarea, Sfânta Cuvioasă Parascheva. . ....

Conferinta preoteasca de toamna

22 Octombrie 2013

          Conferința preoțească de toamnă a preoților din protopopiatul Gherla s-a desfășurat marți, 22 octombrie 2013, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula și a debutat la ora 8 cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica mănăstirii. . ....

”Festivalul tinerilor” la Protopopiatul Gherla

5 Noiembrie 2013

          Municipiul Gherla s-a bucurat azi, 05.11.2013, de o adevărată competiție sportivă la secțiunea sport a Festivalului tinerilor, faza pe protopopiat, festival organizat în parteneriat Biserică - Școală. Pentru această etapă, s-au calificat patru echipe de fotbal, coordonate, fiecare, de profesorii de religie împreună cu cei de sport: Liceul Ana Ipătescu – clasa a IX-a, prof. de religie, Sixai Loredana, Liceul Petru Maior – clasa a X-a, prof.de religie, Moldovan Ioan, Liceul Tehnologic – clasa a X-a, prof.de religie Beleni Felicia . ....

„Festivalul tinerilor” din Protopopiatul Ortodox Gherla şi-a desemnat câştigătorii

12 Noiembrie 2013

          Iniţiată de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului sub genericul „Dacă tinereţea ar şti şi bătrâneţea ar putea”, manifestarea „Festivalul tinerilor” s-a desfăşurat şi în cadrul Protopopiatului Gherla în prima parte a lunii noiembrie, angrenând sute de elevi de la şcolile din raza acestuia, preoţi parohi, profesori de religie dar şi de alte specialităţi. ....

Manifestari religioase și activitati cu tineretul in Protopopiatul Gherla

7-10 Noiembrie 2013

         În perioada 7- 10 Noiembrie în cuprinsul Protopopiatului Gherla se vor desfășura o serie de activități duhovnicești și pastoral – misionare. Aceste manifestări sunt generate de sărbătorirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, care ocrotesc nenumărate locașuri de cult din Protopopiatul Gherla și din întreaga Transilvanie. . ....

Hramul Catedralei Ortodoxe din Gherla

21 Noiembrie 2013

         Praznicul ”Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, serbat în Biserica Ortodoxă pe data de 21 noiembrie a fost celebrat în mod deosebit la Gherla, la Biserica din Parohia Gherla I, care și-a serbat hramul. Sărbătoarea hramului a fost marcată prin oficierea Sfintei Liturghii Arhierești de către ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. ....
Hramul Bisericii din Fundatura

21 Noiembrie 2013

         Parohia Fundătura este aşezată la intrarea pe Valea Lujerdiului, la întâlnirea drumului ce vine dinspre Bobâlna cu şoseaua Dej - Cluj-Napoca. Biserica cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului, a fost construită din cărămidă cu acoperiş de tablă între anii 1931-1932 de Toth Albert, Sarosi Ştefan şi Sekeli Martin din Sic, după planul ing Teodor Silaşi şi a fost sfinţită în 17 august 1938 . . ....

Crăciun binecuvântat pentru 80 de copii și persoane vârstnice

Decembrie 2013

         Iarna a venit, iar Sărbătorile se apropie cu pași repezi. Am început să ne facem planuri de viitor și să ne gândim ce fel de cadouri să le pregătim celor dragi. . ....

Hramul Bisericii din Iclod

Decembrie 2013

         Localitatea Iclod se află pe malul stâng al Someşului Mic la o distanţă de 35 de km. de oraşul Cluj-Napoca şi la 9 km. de Gherla. Vechimea acestei localităţi se pierde în negura timpului,conform descoperirilor arheologice ce s-au făcut şi încă se mai fac la Iclod . ....

Sărbători binecuvântate pentru 80 de copii și persoane vârstnice

Decembrie 2013

         În prag de Sărbători, Protopopiatul Ortodox Gherla împreună cu o seamă de oameni generoși a oferit cadouri constând în alimente, îmbrăcăminte și jucării pentru 80 de copii și persoane vârstnice.i. . ....

Crăciun binecuvântat pentru 80 de copii și persoane vârstnice

Decembrie 2013

         Iarna a venit, iar Sărbătorile se apropie cu pași repezi. Am început să ne facem planuri de viitor și să ne gândim ce fel de cadouri să le pregătim celor dragi. . ....

Taina Sfantului Maslu la Alunis

Martie 2014

           Cuvântul lui Dumnezeu este plin de nemărginite învățături. Evanghelia care se citește în Duminica a doua din Postul Mare ne vorbește despre puterea rugăciunii, făcută cu credință de mai mulți oameni, care au adus în fața Mântuitorului pe un slăbănog ....

Cerc preotesc Cutca

Martie 2014

           Vineri 21 martie 2014, în cea de a treia săptămână a Postului Mare, la biserica cu hramul „Sfântul Mare Mc. Gheorghe” din Parohia Cutca, Protopopiatul Ortodox Gherla, a avut loc întâlnirea preoților din Cercul Preoțesc ce cuprinde comunele Fizeșu Gherlii, Sic și Sânmărtin.....

Slujba arhiereasca in filia Santejude Vale

Martie 2014

          Duminică, 30 martie 2014, ÎPS Andrei Arhipiscopul și Mitropolitul Clujului, va oficia Sfânta Liturghie în localitatea Sântejude Vale din Potopopiatul Gherla, înconjurat de un sobor de 30 de preoți......
Sfintirea bisericii din filia Santejude Vale

Martie 2014

          În Duminica a IV-a din Postul Mare, la data de 30 martie 2014, credincioșii filiei Sântejude Vale, din protopopiatul Gherla, au primit vizita IPS Andrei Arheipiscopul și Mitropolitul Clujului i......

Ședință preoțească lunară în Protopopiatul Ortodox Gherla

Miercuri,9 Aprilie 2014

   În data de 9 aprilie 2014, în incinta Catedralei ortodoxe din municipiu Gherla, preoții Protopopiatului Ortodox s-au reunit în ședință lunară, care a debutat cu oficierea Acatistului Maicii Domnului. Din inițiativa Părintelui Protopop Iulian Paul Isip, întrunirea l-a avut drept invitat special pe pr. prof. dr. Vasile Gordon....

Post, rugăciune, vindecare și căință

Martie 2014

   Ne aflăm în perioada Sfântului și Marelui Post, când mai mult ca niciodată suntem chemați să ne plecăm genunchii spre rugăciune, fruntea spre căință iar sufletul să-l înălțăm spre Dumnezeu. Trupul și sufletul se curăță de rănile păcatelor prin Taina Spovedaniei iar prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului ne unim cu Hristos cel înviat, sfințindu-ne viața. Creștinul își vindecă sufletul și trupul prin Taina Sfântului Maslu....

Ajutor pentru Cătălin, un tânăr bolnav de cancer

Dumuinica,13 Aprilie 2014

   Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla cu sprijinul preoților din oraș va organiza duminică 13 aprilie 2014, după Sfânta Liturghie, colectă în toate cele patru parohii din oraș precum și la Mănăstirea Nicula, pentru Cătălin, un tânăr în vârstă de 17 ani din Gherla care are nevoie urgent de transplant de ficat.....

Arhimandritul Teofil Tia a conferenţiat la Gherla în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel”

Joi,10 Aprilie 2014

   La iniţiativa Protopopiatului Ortodox Gherla, joi, 10 aprilie, a avut loc la Casa de Cultură a oraşului conferinţa „Tinerii şi întâlnirea cu Dumnezeu”, susţinută de către părintele arhimandrit Teofil Tia, duhovnicul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.....

Alegeri pentru Adunarea Eparhiala

Joi,8 Mai 2014

   Joi 8 mai 2014, în incinta bisericii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Gherla, a avut loc adunarea preoților și delegaților mireni din Protopopiatul Ortodox Gherla, pentru desemnarea reprezentanților zonali în Adunarea Eparhială......

„Ospățul credinței din belșugul bunătății” la Gherla

Mai 2014

   Protopopiatul Ortodox Gherla intenționează ca împreună cu dumneavoastră să organizeze în data de 9 iunie 2014, a doua zi de Rusalii, o masă îmbelșugată, la ”Restaurant Fiesta” din municipiul Gherla, pentru 100 de persoane sărace. Acțiunea pe care noi vrem să o desfășurăm va fi în special pentru acei copii care nu se pot bucura de sărbători din cauza lipsurilor, cât și pentru persoanele vârstnice singure. ......

Conferinta preoteasca in Protopopiatul Ortodox Gherla

Marti,20 Mai 2014

   Cu ocazia Conferinței preoțești de primăvară, preoții din Protopopiatul Ortodox Gherla s-au întrunit în data de 20 mai 2014, în Aula Centrului de Studii Patristice „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Mânăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Nicula......

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN PAROHIA SIC

25 Mai 2014

   În Duminica Orbului din naștere, în data de 25 mai 2014, parohia ortodoxă Sic, din protopopiatul Gherla, a primit vizita Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. ......

Ediția a II a Spectacolului-concurs „Bucuria de a fi creștin”

Duminica,1 Iunie 2014

   Duminică, 1 iunie 2014, în incinta Casei Municipale de Cultură din localitatea Gherla, s-a desfășurat a II-a ediție a spectacolului-concurs „Bucuria de a fi creștin”, la care au participat elevi ai școlilor gimnaziale și liceale, precum și tineri din grupele de cateheză a parohiilor din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla......

A doua ediție a proiectului „Ospățul credinței din belșugul bunătății”, la Gherla ”

Luni,9 Iunie 2014

  Luni 9 iunie 2014, în a doua zi de Rusalii, Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla a desfășurat cea de a doua ediție a proiectului „Ospățul credinței din belșugul bunătății, în incinta restaurantului „Fiesta” din Gherla. Acțiunea demarată s-a adresat în mod special copiilor proveniți din familii cu venituri modeste, precum și bătrînilor singur......

Ședință lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Gherla

Miercuri,11 Iunie 2014

  Miercuri 11 iunie 2014, în incinta bisericii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Gherla, a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Gherla, care debutat cu oficierea Acatistului Sfântului Duh. Întrucât în această zi Biserica face pomenirea Sf. Ap. Bartolomeu, Părintele Protopop Iulian Paul Isip a evocat personalitatea și opera Mitropolitului Bartolomeu Anania, citind celor prezenți câteva relatări din Junalul ierarhului.......

Elevi merituoși, premiați de Protopopiatul Ortodox Gherla

Vineri,20 Iunie 2014

  Vineri, 20 iunie 2014, Protopopiatul Ortodox Gherla în colaborare cu parohiile din oraș, au premiat elevii care s-au evidențiat prin rezultate bune și foarte bune dobândite la concursurile religioase. Astfel cincisprezece tineri care provin de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Petru Maior” și Școala Gimnazială nr. 1 au primit în cadrul festivității de încheiere a anului școlar diplome de merit, premii bănești, precum și câte un DVD „Bartolomeu Anania - Omul fără vicleșug”. ......

Inspectii in parohiile din Protopopiatul Gherla

Miercuri,25 Iunie 2014

 Miercuri, 25 iunie 2014, parohiile Luna de Jos, Dăbâca, Pâglișa, Dârja și Culbleșul Someșan din Protopopiatul Ortodox Gherla au primit vizita administradivă a PC Protopop Iulian Paul Isip care oficiază în acestă perioadă inspecțiile semestriale. Cu această ocazie a fost verificată activitatea preoților din punct de vedere social, administrativ, cultural și economic, urmărindu-se îndeplinirea sarcinilor trasate anterior. . ......

Parohiile din cuprinsul Protopopiatului Gherla solidare cu sinistrații din Serbia

Iunie 2014

  Protopopiatul Ortodox Gherla s-a alăturat campaniei de ajutorare a creștinilor sinistrați din Serbia. Astfel, prin contribuția majorității parohiilor, din cuprinsul protopopiatului, s-au adunat aproximativ 6000 de lei, bani cu care s-au cumpărat alimente de strictă necesitate: 135 l ulei; 100 kg zahăr; 100 kg făină; 100 kg orez, 150 pungi paste și fidea, 360 conserve pate de porc, 130 conserve fasole cu costiță; 60 conserve compot de piersici; 180 l apă minerală; 100 conserve sos tomat; 200 conserve mazăre verde; 110 conserve carne presată; 100 conserve pește.. ......

A III-a ediţie a procesiunii „La Nicula colo-n deal...” din Gherla la Mânăstirea Nicula

August 2014

     La Nicula colo-n deal...” este denumirea unei pricesne şi titlul sugestiv al procesiunii, pe jos, din Gherla la Mânăstirea Nicula. Procesiunea va avea loc în data de 14 august 2014 şi va începe la Biserica Sfântul Nicolae (din parc), situată în centrul Municipiului Gherla, unde la ora 12:30 îi vom întâmpina pe Î.P.S. Andrei Andreicuţ şi pe ceilalţi ierarhi invitaţi la hramul Mânăstirii Nicula. După un scurt moment de rugăciune în Biserică, de la ora 13:00 vom porni în procesiune: ierarhi, preoţi şi credincioşi, în sunet de toacă şi în cântări duhovniceşti în cinstea Maicii Domnului....

COLECTĂ ÎN PROTOPOPIATUL ORTODOX GHERLA PENTRU SINISTRAȚII DIN SUD VESTUL ȚĂRII

August 2014

     Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în parohiile și mânăstirile din eparhia Vadului, Feleacului și Clujului, s-a desfășurat în preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, o colecta pentru sinistrații din sud vestul țării. În urma acțiunilor desfășurate în parohiile din raza Protopopiatului Ortodox Gherla, credincioșii împreună cu preoții au răspuns pozitiv la apelul de rugăciune și solidaritate adunând suma de 17 628 RON....

DONEAZĂ UN GHIOZDAN CU RECHIZITE PENTRU UN COPIL SĂRAC!

August 2014

      În preajma noului început de an școlar, Protopopiatul Ortodox Gherla lansează o campanie filantropică, ce are drept scop ajutorarea copiilor ce provin din familii sărace, prin colectarea și distribuirea de ghiozdane și rechizite școlare . Biroul de Asistență Socială al Protopopiatul are în evidență 65 de copii săraci care au nevoie de ajutor. Ce putem face pentru ei? În cazul de față putem să donăm suma de 50 de lei sau un ghiozdan cu rechizite școlare, și astfel un copil se va bucura de ceva atât de elementar pentru el : acccesul la învățătură. ....

Reuniunea tinerilor ortodocsi

Septembrie 2014

   În intervalul 3-6 septembrie 2014, municipiul Baia Mare a devenit capitala tinerilor, organizând prima Reuniune Naţională a Tinerilor Ortodocşi, proiect iniţiat de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului, cu sprijinul Mitropoliei Clujului. Aproximativ 3500 de tineri ortodocşi din România, alături de alţi tineri din 11 ţări ortodoxe, având vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, s-au întâlnit la Baia Mare, unde, pe parcursul acestor zile, au luat parte la diferite activităţi culturale şi programe religioase, cu scopul de a contribui la menţinerea unităţii şi identităţii poporului român.....

Ghiozdane cu rechizite pentru 65 de copii săraci

Septembrie 2014

   Protopopiatul Ortodox Gherla, împreună cu mai mulți oameni generoși, a venit în sprijinul a 65 de copii care provin din familii cu o situație financiară grea. În urma campaniei filantropice lansate în preajma noului început de an școlar, au fost colectate și distribuite 65 de ghiozdane complet echipate. Toți copiii merită șansa de a deveni adulți educați și membrii activi ai societății, indiferent de mediul în care s-au născut. De aceea ne-am propus să achiziționăm ghiozdane cu rechizite pentru 65 de vlăstare tinere , obiectiv pe care l-am dus la bun sfârșit cu ajutorul oamenilor de bine din Gherla, Cluj Napoca, Sibiu și București .....

SFINTIREA BISERICII PAROHIEI GHERLA III

Octombrie 2014

           La data de 5 octombrie 2014, în Dumnica a XIX-a după Rusalii, credincioșii parohiei gherlene „Sfânta Treime” din Protopopiatul Gherla, vor primi vizita Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Cu acest prilej, Ierarhul va oficia slujba de sfințire a bisericii, ridicată prin osteneala credincioșilor parohiei, păstoriți de părintele Ioan Moraru. .....

Cea de a V-A editie a colocviilor de la Nicula

Octombrie 2014

           Sâmbătă 4 octombrie 2014, în incinta Centrului de studii Patristice de la Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Nicula, Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român ASTRA – Despărțământul „Ioan Alexandru” din Gherla, organirează cea de a V-a ediție a Colocviilor de la Nicula......

SFConferinta preoteasca de toamna in Protopopiatul Gherla

9 Octombrie 2014

         Joi, 9 octombrie 2014, în biserica cu hramul ,,Sfânta Treime,, din municipiul Gherla, a avut loc conferinţa de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Ortodox Gherla. Evenimentele au debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi condus de Părintele Protopop Iulian Paul Isip . .....

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril praznuiti in Protopopiatul Ortodox Gherla

Noiembrie 2014

         Cu ocazia prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, 34 de biserici din cele 75 din Protopopiatul Gherla își vor serba hramul. Cu acest prilej, în parohia Băița și parohia Petrești-Salatiu va fi adusă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Ilișua, care actualmente este expusă în muzeul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. . .....

Evenimente religios-culturale in Protopopiatul Gherla

Noiembrie 2014

         Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla, vă invită să participați la manifestările cultural-religioase sub genericul: Jertfă, Cuget și Simțire Românească. Evenimentul va avea loc în data de 15 noiembrie 2014, iar manifestările vor avea următorul program: - Ora 16:00 IPS Andrei Mitopolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului va sfinți Monumentul de pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Gherla, ridicat în cinstea Tuturor Martirilor Neamului Româneasc . . .....

Sedinta lunara a preotilor din Protopopiatul Gherla

Noiembrie 2014

       Miercuri, 12 noiembrie 2014, când facem pomenirea Sfinților Martiri și Mărturisitori Năsăudeni, în biserica parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului”, a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Gherla. . .....

A doua ediție a proiectului filantropic ” Sărbători binecuvântate pentru 90 de copii și persoane vârstnice”, la Gherla

Noiembrie 2014

         Prin proiectul filantropic ”Sărbători binecuvântate pentru 90 de copii și persoane vârstnice”, care se află la cea de-a doua ediție, Protopopiatului Ortodox Gherla dorește, ca împreună cu dumneavoastră, să fie mai aproape de copii care-și trăiesc viața în sărăcie, de cei pentru care singurătatea și lipsurile sunt cel mai greu de suportat în perioada sărbătorilor. Proiectul a izvorât din dorința de .

Sedinta lunara a preotilor din Protopopiatul Gherla

Decembrie 2014

      Luni, 8 decembrie 2014, în biserica cu hramul ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Gherla, preoţii din jurisdicţia Protopopiatului Ortodox Gherla s-au întrunit în şedinţă. . . .....

Sedinta lunara in Protopopiatul Ortodox Gherla

Ianuarie 2015

           Luni, 12 ianuarie 2015, în biserica parohiei Gherla I, cu hramul ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică, a avut loc prima şedinţă din acest an a preoţilor din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla....

Mitropolitul Bartolomeu comemorat in Parohia Baita

Februarie 2015

           În data de 2 februarie, de praznicul Întâmpinării Domnului și la împlinirea a patru ani de la strămutarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu la cele vesnice, Parohia Ortodoxa "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Băița ....

Sedinta lunara in Protopopiatul Gherla

2 Februarie 2015

           Astăzi, 09. 02.2015, preoții din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au reunit în sedință lunară în Biserica Vovidenia , a Parohiei Gherla I. Întâlnirea a debutat cu slujba Acatistului și s-a continuat cu o slujbă de pomenire pentru P.C. Pr. Teofil Herineanu, fost Protopop al Protopopiatului Ortodox ....

Zi de mare sarbatoare in Parohia Ortodoxa Dabaca inchinata Sfantului Ierarh Nectarie

17 Februarie 2015

           În data de 17 februarie, în Parohia Ortodoxa Dăbâca, din Protopopiatul Gherla, a avut loc un eveniment deosebit închinat Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina. Este al doilea an consecutiv în care marele sfânt și vindecător a prilejuit manifestări deosebite în această străveche comunitate românească. ....

Proiectul filantropic al tinerilor Parohiei Băița, Protopopiatul Gherla

22 Februarie 2015

            În 22.02.2015, în Duminica Izgonirii lui Adam din rai, o parte din tinerii ce alcătuiesc grupul de cateheză Sfântul Cuvios Pahomie de la Gledin, a Parohiei Băița, din Protopopiatul Gherla, au început activitățile proiectului filantropic De vrei raiul să dobândești, învață-te să dăruiești. Astfel, după ce săptămânile trecute au confecționat câteva sute de mărțișoare, cu binecuvântarea Preacuviosului Pr. Nicolae Moldovan, starețul Mânăstirii Nicula ....

Campanie de igienizare in satul Nicula

6 Martie 2015

            Copiii din parohia „Sf. Cuv. Parascheva” din satul Nicula, în după-amiaza zilei de 6 martie 2015, au iniţiat o campanie de igienizare a localitaţii. Cei peste 20 de copii ai grupului parohial au curăţat de gunoaele cumulate peste iarnă drumul ce leagă satul de Mânăstirea Nicula ....

Cerc preotesc in localitatea Sanmartin

6 Martie 2015

            Preoţii cercului preoţesc ce cuprinde comunele Fizeşu Gherlii, Sânmărtin, Sic şi Sâmboeni, din Protopopiatul Ortodox Gherla, s-au întrunit vineri 6 martie 2015 în biserica cu hramul „Sf. Ap. Petru şi Pavel” din loc. Sânmărtin. Cu această ocazie a fost oficiată Sfânta Liturghie a Darurilor Mai Înainte Sfinţite. ....

Campanie filantropica la Nicula

6 Martie 2015

           Cu ocazia venirii primăverii, copiii grupului parohial „Sf. Nicolae” din Nicula au demarat o acţiune filantropică. Astfel, la începutul lunii martie au confecţionat un număr însemnat de marţişoare, pe care ulterior le-au vandut credincioşilor adunaţi la biserica din sat.e. ....

O nouă activitate în cadrul proiectului filantropic ”De vrei raiul să dobândești, învață-te să dăruiești” al tinerilor din Parohia Băița

6 Martie 2015

            Preoţii cercului preoţesc ce cuprinde comunele Fizeşu Gherlii, Sânmărtin, Sic şi Sâmboeni, din Protopopiatul Ortodox Gherla, s-au întrunit vineri 6 martie 2015 în biserica cu hramul „Sf. Ap. Petru şi Pavel” din loc. Sânmărtin. Cu această ocazie a fost oficiată Sfânta Liturghie a Darurilor Mai Înainte Sfinţite. ....

Preotul Ioan Rognean evocat în ședința preoțească lunară din Protopopiatul Gherla

9 Martie 2015

            Luni, 9 martie 2015, preoții, din cuprinsul Protopopiatului Gherla, s-au reunit la Biserica Vovidenia din Gherla, în ședință lunară de lucru. Cu această ocazie s-a săvârșit, de la primele ore ale dimineții, în sobor de 11 preoți, Dumnezeiasca Liturghie a darurilor mai înainte sfințite.. ....

Cerc preotesc la Diviciorii Mici

13 Martie 2015

            În dimineaţa zilei de 13 martie 2015, biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din loc. Diviciorii Mici, Protopopiatul Gherla, a găzduit întrunirea preoţilor din comunele Fizeşu Gherlii, Sânboieni, Sic şi Sânmartin.....

Cerc preotesc la Diviciorii Mici

15 Martie 2015

            În Duminica Sfintei Cruci, preoţii de pe raza comunelor Fizeşu Gherlii, Sic şi Sânmărtin s-au întrunit în biserica parohiei Cutca, cu hramul „Sf. Mc. Gheorghe”, pentru a oficia Taina Sfântului Maslu....

Pelerinaj pe jos la Manastirea Nicula

Martie 2015

          Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși din Gherla vă invită Sâmbătă, 28 martie 2015, pe toți cei ce aveți sufletul tânăr, să participați la ediția a V-a, a Pelerinajului pe jos la Mânăstirea Nicula, organizat de Arhiepiscopia Vadulului, Feleacului și Clujului în colaborare cu Asociațiile de tineret din Eparhie. Pelerinajul pe jos își propune să refacă drumul Icoanei făcătoare de minuni, din Iclod, de la preotul Luca, cel care a izvodit-o, spre Mânăstirea Nicula, locul de pelerinaj al acesteia.. ....

Înclină-te și te căiește, ridică-te și te sfințește

Martie 2015

           In Duminica a cincea din Sfântul și Marele Post, credincioșii din Parohia Aluniș prezenți la Sfânta Liturghie s-au spovedit și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului spre iertarea păcatelor și spre viața de veci. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preotul Boroș Teodor.....

Şedinţă lunară în Protopopiatul Ortodox Gherla

2 Aprilie 2015

         Joi, 2 aprilie 2015, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au întrunit în şedinţă lunară de lucru în biserica parohiei Gherla I, cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. După săvârşirea Actistului Buneivestiri, invitatul evenimentului, PC Pr. Inspector Liviu Vidican-Manci I ....

Seara duhovniceasca

Aprilie 2015

         Protopopiatul Ortodox Român Gherla, Parohia Ortodoxă Vovidenia Gherla I, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla vă invită la seara duhovnicească intitulată sugestiv: Lină lumină din lumină lină. Evenimentul duhovnicesc va avea loc Duminică, 5 aprilie 2015, de la ora 17:00 și se va desfășura în Catedrala Ortodoxă cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, a Parohiei Gherla I ....

"Cum să ne scriem pagina personală a vieţii"

7 Aprilie 2015

        Aceasta a fost tema prelegerii susţinute de Ieromonahul Benedict Vesa, secretar mitropolitan, în cadrul întâlnirii cu elevii de la Liceul "Ana Ipătescu" ce a avut loc marţi, 7 aprilie, în cadrul săptămânii "Şcola Altfel" Activitatea se înscrie în proiectul "Implicarea preotului în viaţa liceenilor", proiect realizat de liceul "Ana Ipătescu", reprezentat de domnul director Radu Ielcean, ....

Înalță-te și te sfințește

17 Mai 2015

        Sărbătoarea Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos este prăznuită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a de după Paști. Este cunoscută în popor și sub denumirea de Ispas. În această zi creștinii mai evlavioși se salută cu "Hristos S-a înălțat!" și "Adevarat S-a înălțat!".....

Preotii din protopopiatele Gherla si Dej, indemnati sa fie buni misionari

18 Mai 2015

        Clericii din protopopiatele Gherla și Dej au fost îndemnați la o dinamizare a misiunii, în cadrul conferinței preoțești de primavară la care au participat luni, 18 mai 2015, toți preoții din aceste protopopiate, alături de părinții protopopi, Paul Isip și Ioan Buftea.....

Cerc pastoral-misionar in parohia Nicula

7 Iunie 2015

        În Dumnica Tuturor Sfinţilor, la data de 7 iunie 2015, în biserica cu hramul “Sf Cuv. Parascheva” din localitatea Nicula, s-au întrunit preoţii cercului preoţesc din comunele Fizeşu Gherlii, Sânmartin şi Sic. Cu această ocazie a fost oficiată Taina Sfântului Maslu. Întrunirea l-a avut invitat special pe Părintele Profesor Vasile Gordon, care la finalul slujbei a împărtăşit un frumos cuvânt de învăţătură, preoţilor şi credincioşilor prezenţi, despre rugăciunea unora pentru alţii......

Sedinta lunara in Protopopiatul Ortodox Gherla

8 Iunie 2015

        Luni 8 iunie 2015, în biserica cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Gherla, a avut loc şedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul Ortodox Gherla. Invitaţii evenimentului au fost pr. Dorel Gălan, dl. Cons. Liciniu Câmpean şi d-na Adela Timar, care au promovat un model de economie socială în cadrul Proiectului O şansă, o reuşită în viitor pentru grupuri vulnerabile!, proiect cofinanţat prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În cea de a doua parte P.C. Pr. Protopop Iulian Paul Isip, a relatat preoţilor prezenţi o seamă de probleme de ordin administrativ. .....
Seara duhovnicească „De dragul Mariei”

31 Iulie 2015

      Începând de vineri 31 iulie 2015 Biserica noastră va intra în Postul Adormirii Maicii Domnului. În fiecare seară, în cele două săptămâni de post, în toate Bisericile se va oficia Paraclisul Maicii Domnului. La nivelul Municipiului Gherla, intrarea în Postul Maicii Domnului va fi marcată, în mod deosebit, la Biserica cu hramul Sfântul Nicolae, din parcul orașului în data de 01 august 2015 unde, începând cu orele 18:00, se va oficia, în sobor de preoți, slujba Paraclisului urmată la orele 19:00 de un recital de muzică bisericească susținut de interpreta Otilia Simeria, din Iași.......

A IV-a ediţie a procesiunii „La Nicula colo-n deal...” din Gherla la Mânăstirea Nicula

August 2015

    „La Nicula colo-n deal…” este denumirea unei pricesne şi titlul sugestiv al procesiunii, pe jos, din Gherla la Mânăstirea Nicula. Procesiunea va avea loc în data de 14 august 2015 şi va începe la Biserica Sfântul Nicolae (din parc), situată în centrul Municipiului Gherla, unde la ora 11:30 Î.P.S. Andrei Andreicuţ şi ceilalţi ierarhi invitaţi la hramul Mânăstirii Nicula vor fi întâmpinaţi. După un scurt moment de rugăciune în Biserică, de la ora 12:00 se va porni în procesiune: ierarhi, preoţi şi credincioşi, în sunet de toacă şi în cântări duhovniceşti în cinstea Maicii Domnului. La acest eveniment deosebit sunt invitaţi să participe cu toţii, tineri şi vârstnici, bogaţi şi săraci, răi şi buni, să jertfim puţin cum ar zice poetul Mihai Eminescu „De dragul Mariei”. ...

Cerc preotesc in parohia Geaca

August 2015

     Duminică, 16 august 2015, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Geaca, Protopopiatul Gherla, Paroh, Pr. Horea-Niculae Baciu, a avut loc întâlnirea Cercului preoțesc de pe raza comunelor Buza, Cătina, Geaca și Țaga.
        Întâlnirea a debutat cu oficierea Tainei Sf. Maslu, după care Părintele Grigore Bolbos din Parohia Năsal a adresat credincioșilor și preoților prezenți un cuvânt de învățătură, referindu-se la iertare și milostenie....

Peste 100 de tineri din Protopopiatul Gherla vor participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa

4-7 Septembrie 2015

        110 tineri din Gherla și împrejurimi vor participa ca reprezentanți ai Protopopiatului Ortodox Gherla și ai Asociației Tinerilor Ortodocși Gherla la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa ce va avea loc la Cluj-Napoca în intervalul 4-7 septembrie 2015.
     În pregătirea acestei participări onorante am organizat, în data de 1 septembrie, o întâlnire informativă ce a avut loc în Biserica Vovidenia din Gherla, de la ora 13:00. .....

Participare din Gherla la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, Cluj-Napoca 4-7 septembrie 2015

4-7 Septembrie 2015

          Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat, la Cluj, de Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, eveniment unic în spațiul ortodox European și nu numai.
    Au participat la lucrările acestei întâlniri 6110 tineri, reprezentanți ai Episcopiilor Ortodoxe din țară, ai Eparhiilor Ortodoxe din străinătate și ai Patriarhiilor Ortodoxe din Asia și Africa.. .....

PREOŢII GHERLENI ÎNTRUNIŢI ÎN ŞEDINŢĂ LUNARĂ

10 Septembrie 2015

         Joi, 10 septembrie 2015, preoţii din jurisdicţia Protopopiatului Ortodox Gherla s-au întrunit în şedinţă lunară , în incinta bisericii parohiei Gherla IV cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Cu această ocazie în deschiderea întâlnirii un sobor de preoţi a oficiat Acatistul Maicii Domnului. .....

Sărbătoare de hram la Băița cu participarea IPS ANDREI ANDREICUȚ

8 Noiembrie 2015

         La sfârșitul săptămânii acesteia, în data de 8 noiembrie, Parohia Ortodoxă Băița își serbează ocrotitorii, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu această ocazie Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți și diaconi avându-l în frunte pe IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului .....

Sarbatoarea hramului bisericii din Baita

8 Noiembrie 2015

           Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil a fost marcat în mod deosebit duminică, 8 noiembrie 2015, în parohia clujeană Băița, unde Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului. La sărbătoareaa hramului bisericii, ierarhul le-a vorbit localnicilor din Băița despre rolul îngerilor în iconomia mântuirii ....

Şedinţă preoţească lunară în Protopopiatul Ortodox Gherla

10 Decembrie 2015

          Joi, 10 decembrie 2015, în biserica  parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea în Biserică  a Maicii Domnului”, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au întrunit în şedinţă lunară.
        De această dată, la eveniment  au fost prezenţi profesorii  de religie din  municipiul Gherla, şi din  şcolile  de pe  raza Protopopiatului.. .....

Conferință și Concert de Crăciun în Parohia Geaca

13 Decembrie 2015

            Duminică, 13 decembrie 2015, Parohia Ortodoxă Geaca a găzduit conferința „Între Dumnezeu și neamul meu” susținută de Arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. După conferință, creștinii parohiei au fost colindați de către: Corala „Sf. Ecaterina” a Asociației Tinerilor Creștin Ortodocși din Gherla, Corul Parohiei Geaca, Ansamblul Folcloric Geaca, Copii de la Școala Generală Geaca, Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, aducând cu toții, în sufletele celor prezenți, bucuria Nașterii Mântuitorului Hristos. .....

Mesaj de sărbători din partea Protopopiatului Gherla,

Decembrie 2015

            Cu ocazia Praznicului Nașterii Domnului Iisus Hristos și în prag de An Nou, Protopopiatul Gherla urează tuturor credincioșilor sărbători cu pace și liniște sufletească.
      Să petreceți aceste mărite sărbători alături de cei dragi și întru plinătatea ființei voastre, iar anul care vine să ne aducă tuturor sănătate, belșug și binecuvântare de la Milostivul Dumnezeu.. .....

Prima sedinta preoteasca in Protopopiatul Ortodox Gherla

11 Ianuarie 2016

            Luni, 11 ianuarie 2016, în biserica parohiei Gherla I cu hramul ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, preoții Protopopiatului Ortodox Gherla s-au întrunit în prima ședință lunară din acest an calendaristic. Cu această ocazie în deschiderea evenimentului a fost oficiat, de către un sobor de preoții, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, însoțit de rugăciunile de intrare în noul an.. .....

ȘEDINȚĂ LUNARĂ ÎN PROPOPOPIATUL ORTODOX GHERLA

8 Februarie 2016

            Luni, 8 februarie 2016, în biserica parohiei Gherla I cu hramul ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, preoții Protopopiatului Ortodox Gherla s-au întrunit în ședință lunară. Cu acest prilej, în deschiderea evenimentului preoții prezenți au oficiat Acatistul Sfântului Mare Mucenic Haralambie, iar în continuare PC Părinte Protopop Iulian Paul Isip a rostit un cuvânt de învățătură prin care a încercat să sublinieze faptul că responsabilitățile preoților față de credincioși și față de Dumnezeu nu pot fi împlinite și încununate de un real .. .....

Concert caritabil la Gherla

14 Februarie 2016

           Duminică, 14 februarie 2016, Cinematograful „Pacea” din municipiul Gherla, a găzduit desfășurarea unui concert caritabil organizat de Protopopiatul Ortodox Gherla. Evenimentul a debutat la ora 16:00, în fața sălii arhipline, programul fiind compus din recitalul de muzică ușoară și populară susținut de Corala „Sfânta Ecaterina” a Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din Gherla, suite de jocuri susținute de Ansamblul Valea Someșului și recitalul de muzica populară a interpretei Diana Roman acompaniată de Formația Popas .. .....

Strategiile moderne de comunicare

11 Martie 2016

          Cu prilejul întrunirii lunare a preoţilor din Protopopiatul Gherla, din 11 martie 2016, care l-a avut ivitat pe dl. Paul Siladi, directorul Radio Renaşterea Cluj, preoţii gherleni au avut ocazia să cunoscă modurile eficiente de prezentare şi transmitere a unei ştiri sau eveniment. Întâlnirea a avut drept scop informarea şi documentarea clerului în ceea ce priveşte mediatizarea şi promovarea acţiunilor bisericeşti, în încercarea de a fi prezenţi în spaţiul virtual, unde se duce o viaţă atât de intensă. ..

Evenimente cultural religioase la Iclod

6 Martie 2016

          Parohia Ortodoxă Iclod va fi, duminică 06.03.2016, gazda unor evenimente cultural religioase dedicate femeii și mamei creștine. Astfel, de la ora 10, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți avându-l în frunte pe Pr. Iulian Paul Isip, protopopul de Gherla iar răspunsurile vor fi date de Corala „Sfânta Ecaterina” a Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla.. ..

Spectacol de muzica si dans la Taga

13 Martie 2016

          Asociațiile Tinerilor Creștin Ortodocși Gherla și Țaga în colaborare cu Primăria Comunei Țaga invită publicul iubitor de muzică și dans la spectacolul Dragoste pe portativ... , ce va avea loc duminică, 13 martie 2016, la Căminul Cultural Țaga, de la ora 16:00. În cadrul evenimentului vor urca pe scenă: Corala Sfânta Ecaterina a Asociației Tinerilor Creștin Ortodocși Gherla cu două recitaluri, unul de muzică ușoară și celălat de muzică populară,. ..

Spectacol cultural religios la Taga

13 Martie 2016

          Cu prilejul întrunirii lunare a preLa inițiativa Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși filiala Țaga și cu sprijinul Primăriei din aceeași localitate, Căminul Cultural din localitatea Țaga a găzduit, în data de 13 martie 2016, spectacolul intitulat ”Dragoste pe portativ”. În cadrul evenimentului au au fost prezentate următoarele momente artistice: recitaluri de muzică ușoară și populară susținute de Corala ”Sfânta Ecaterina” a Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla, suite de jocuri populare susținute de ansamblul Cununița Țaga, precum și recitaluri de muzică populară a interpreților din zonă. ..

ȘEDINȚĂ PREOȚEASCĂ LUNARĂ ÎN PROTOPOPIATUL GHERLA

11 Aprilie 2016

       Biserica parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, din Gherla, a găzduit în data de 11 aprilie 2016 întrunirea în ședință lunară a preoților din Protopopiat. Evenimentul la avut invitat pe Ierom. Benedict Vesa, secretar eparhial, care împreună cu preoții gherleni a slujit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, în fața a numerori credincioși. La finalul sfintei slujbe, părintele secretar, a rostit un cuvânt de învățătură despre înțelegerea corectă a Tainei Sfintei Cruci ca mister al credinței noastre. . ..

Sprijin pentru 12 copii nevoiaşi care vor să înveţe

Mai 2016

       Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” filiala Gherla, împreună cu profesori şi tineri voluntari din municipiu, vin în sprijinul a 12 copii care provin din familii defavorizate. În cadrul Centrului Sfântul Stelian din Gherla, 12 copii din clasele I-IV beneficiază, de luni până vineri, între orele 12-16, de suport educaţional, o masă caldă şi de diferite activităţi recreative şi de socializare. . ..

Slujire arhiereasca in parohia Santejude

4 Iunie2016

      Sâmbătă, 4 iunie 2016, credincioșii parohiei Sântejude din Protopopiatul Gherla, vor primi vizita Înaltpeasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Cu acest prilej Ierarhul va binecuvânta amplele lucrări efectate în ultimii ani la biserica din sat, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” și a casei parohiale, lucrări realizate prin implicarea morală și materială a credincioșilor comunității.. ..

Procesiune Nicula 2016

August 2016

      Cu multă bucurie și credință tare zeci de mii de pelerini își vor îndrepta pașii spre Mănăstirea Nicula la marele praznic al Adormirii Maicii Domnului. Ca în fiecare an, părinții Mânăstirii Nicula au pregătit un program religios bogat împodobit prin prezența a numeroși diaconi și preoti la care se adaugă câțiva arhierei, membri ai Sfântului Sinod, în frunte cu Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț. .. ..

Sfintirea bisericii filiei Ghiolt

18 Septembrie 2016

     In Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, în filia Ghiolţ, parohia Ţaga, din Protopopiatul Ortodox Gherla, va avea loc sfinţirea noii bisericii cu hramul „Sf. Mc. Gheorghe”. Construirea acesteia a început în luna mai a anului 2005, iar în data de 25 august 2012 s-a săvârșit, de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, slujba de binecuvântare și intrare în noul lăcaș de cult. În perioada ultimilor ani, biserica a fost pictată de către pictorul Damian Tuluc cu echipa sa, iar catapeteasma a fost realizată de către frații Vasile și Nistor Rad. .. ..

Sfintirea si inaugurarea noului sediu al Protopopiatului Ortodox Gherla

24 Septembrie 2016

     Noul sediu al protopopiatului Gherla a fost sfințit și inaugurat sâmbătă, 24 septembrie 2016, în ziua de pomenire a Sfântului Siluan Athonitul. Binecuvântarea noului imobil, situat pe strada 1 Decembrie 1918, a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Andrei, de la ora 11:30, în prezența credincioșilor și preoților din oraș, dar și a oficialităților centrale și locale. Momentul inaugural s-a terminat cu un microrecital, susținut de tinerii Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din Gherla. Înainte de sfințirea sediului, ÎPS Părinte Andrei, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie, în biserica „Sfânta Treime” a parohiai ortodoxe Gherla III. În cadrul slujbei, la care au asistat peste 800 de credincioși din Gherla, pr. protopop Paul Isip a fost instalat ca preot paroh al acestei biserici, în urma ieșirii la pensie a părintelui Ioan Moraru. .. ..
Conferinta preoteasca de toamna in Protopopiatul Gherla

10 Octombrie 2016

          Cu ocazia Conferinţei Preoţeşti de toamnă, în dimineaţa zilei de 10 octombrie 2016, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Gherla, l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpresfiţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care a venit însoțit de PC Părinte Consilier Bogdan Ivanov și Pr. Lect. Cosmin Cosmuța Evenimentul a debutat cu oficierea Te Deum-ului de mulţumire în biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” a parohiei Gherla III, iar ulterior participanții s-au deplasat la noului sedoiu protopopesc unde s-au desfășurat lucrările întâlnirii. ..
Slujire arhiereasca in Parohia Cutca

30 Octombrie 2016

          La data de 30 octombrie 2016, în Dumnica a XXII-a după Rusalii, Parohia Ortodoxă Cutca, din Protopopiatul Gherla, va primi vizita Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Evenimentul este prilejuit de binecuvantarea noii case parohiale, care a fost ridicată în ultimii ani prin contribuția exclusivă a credincioșilor. Sărbătoarea va înce la ora 9:30 cu primirea Ierarhului, după care Părintele Mitropolit, înconjurat de un sobor de preoți, va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei cu hramul „Sf. Mc. Gheroghe”. ..
Particica din Moastele Sfantului Ierarh Nectarie la hramurile Parohiilor Petresti si Baita

8 Noiembrie 2016

        Marți, 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu această ocazie multe Biserici din Protopopiatul Ortodox Gherla își vor prăznui ocrotitorii. Între locașurile de închinare ce sunt ocrotite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil se numără și cele din Băița și Petrești, ambele localități în apropierea Municipiului Gherla. Pentru a marca acest eveniment, în comunitățile pomenite, vor fi organizate ceremonii deosebite la care vor participa numeroși preoți și credincioși. ..

Conferinta -Gherla pe harta Gulagului romanesc

18 Februarie 2017

    Anul 2017 a fost consacrat, de Patriarhia Română, omagierii apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. În acest context Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului, de la Nicula și Protopopiatul Ortodox Gherla, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla organizează, sâmbătă 18 februarie, de la ora 16, la Casa Municipală de Cultură o conferința cu tema: Vindecarea prin memorie. Închisoarea din Gherla pe harta Gulagului românesc.. .. ..

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.