Sărbători binecuvântate pentru 230 de persoane nevoiaşe

            

          În pragul Sărbătorilor de Iarnă, Protopopiatul Ortodox Gherla, împreună cu o seamă de oameni generoşi, a reuşit să readucă zâmbetul şi bucuria în suflet pentru 230 de persoane nevoiaşe.
       În urma proiectului filantropic „Sărbători binecuvântate pentru 90 de copii şi persoane vârstnice”, care a fost lansat la începutul Postului Crăciunului, foarte mulţi oameni cu sufletul mare de pe raza Protopopiatului Gherla şi nu numai, au răspuns apelului nostru de a-i ajuta pe cei săraci.
         În perioada 15 noiembrie-15 decembrie au fost colectate la sediul Protopopiatului Gherla daruri constând în produse alimentare, produse agricole, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării etc.
       Credincioşi din toate parohiile aparţinătoare de Protopopiatul Gherla au răspuns apelului nostru şi astfel am reuşit să adunăm în jur de 2 ooo de kg de produse agricole, 1800 kg de produse alimentare, 100 de kg produse de igienă, jucării, îmbrăcăminte, încălţaminte şi electrocasnice.
        Din fondurile adunate am ajutat mai multe familii să-şi achiziţioneze lemne pentru foc. De asemenea, am primit zece pachete cu daruri din partea domnului doctor Rareş Stoicescu din Odorheiul Secuiesc.
        Darurile au fost împărţite în perioada 10-24 decembrie, de către asistentul social al Protopopiatului împreună cu voluntari ai „Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi Gherla”, la domiciliul fiecărei familii. O parte din produsele agricole şi alimentare, 700 de kg, au fost distribuite Cantinei Sociale „Sfânta Muceniţă Filofteia” din Bistriţa Năsăud, care asigură hrana zilnică pentru 60 de persoane sărace. S-au bucurat de daruri frumoase şi 25 de copii, beneficiari ai Centrului de zi „Micul Prinţ”, Gherla.
          Aflând de proiectul nostru, o echipă de voluntari formată din studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din Cluj Napoca s-au arătat dornici de a-şi pune timpul şi aptitudinile în folosul celor săraci. Ei au reuşit să ajute 15 familii aflate în evidenţa Biroului de Asistenţă Socială al Protopopiatului, oferindu-le cadouri constând în alimente, haine, jucării, şi produse de igienă dentară. Aceştia conduşi de coordonatoarea de proiect, Larisa Deac, au fost ghidaţi de convingerea că doar dăruind poţi dobândi.
             Ne bucurăm că am reuşit să facem un Crăciun mai frumos celor care uitaseră ce înseamnă Crăciunul. Le mulţumim tuturor celor care şi-au deschis sufletele şi au devenit izvoare de bucurie pentru aproapele. Bunul Dumnezeu să primească dragostea şi jertfa tuturor celor care ne-au fost alături.
        Sărbători Fericite şi un An Nou binecuvântat!

 

asistent social Elena Gheberta

ARHIVĂ STIRI
Ianuarie 2015
L M M J V S D
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7  
<<Decembrie 2014   Februarie 2015>>
SINAXAR
EVENIMENTE

Sarbatori binecuvantate pentru 230 de persoane nevoiase

Decembrie 2014

        În pragul Sărbătorilor de Iarnă, Protopopiatul Ortodox Gherla, împreună cu o seamă de oameni generoşi, a reuşit să readucă zâmbetul şi bucuria în suflet pentru 230 de persoane nevoiaşe. În urma proiectului filantropic „Sărbători binecuvântate pentru 90 de copii şi persoane vârstnice”, care a fost lansat la începutul Postului Crăciunului, foarte mulţi oameni cu sufletul mare de pe raza Protopopiatului Gherla şi nu numai, au răspuns apelului nostru de a-i ajuta pe cei săraci. .

 

Site realizat de Misca Stefan


Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.