Misiunea Social- Filantropică

 „Iubirea atinge înălţimile cele mai mari, atunci când se apleacă cu milostivire asupra necazurilor celor de jos. Şi cu cât cineva se apleacă cu bunăvoinţă asupra necazurilor altora, cu atât le câştigă pe cele înalte”. (Valer Bel, „Temeiurile teologice ale misiuni”, Theologia Ortodoxă)
Misiunea noastră este de a da speranţă familiilor aflate în impas, persoanelor vârstnice care nu au sprijin la bătrâneţe, copiilor orfani, abandonaţi – oferindu-le siguranţa unui trai decent.
Pe lângă ajutorul financiar, există generozitatea sufletului pe care o investim în munca cu aceste grupuri  vulnerabile.  Dragostea faţă de semenii noştri reprezintă esenţa unei activităţi de calitate în protecţia şi îngrijirea celor defavorizaţi.
Însă munca noastră nu ar fi posibilă fără sprijinul extraordinar al unor oameni cu suflet.  Le mulţumim tuturor celor care ne ajută să aducem o rază de lumină şi speranţă pentru  cei chinuiţi de lipsuri şi neajunsuri.
Toţi cei care vor să ni se alăture, pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în impas, se pot adresa Biroului de Asistenţă Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla, str. Bobâlna, nr. 53B.
Cont în lei, Protopopiatul Ortodox Gherla: RO54BTRL05201205HOO683XX Banca Transilvania

Prezentăm mai jos câteva dintre cazurile care se află în evidenţa Biroului de Asistenţă Socială al Protopopiatului nostru:

 

 1. Man Anisoara-Gherla

Familia Man este formată din 10 membrii: doi bunici, doi părinți și șase nepoți. Veniturile familiei sunt mici, 1000 de lei reprezentând pensia de boală a bunicilor și alocația celor șase copii. Părinții copiilor nu lucrează momentan.
Familia se descurcă greu având nevoie  de ajutor pentru cumpărarea de alimente.

.

 

 2. Bechi Ana-Gherla

Familia Bechi este formată din cinci membrii: mama (Ana), tata și trei copii;Samuel(7 ani), Rebeca (3 ani) și  Carina (5 luni). Mama este casnică, tata lucrează ca și muncitor necalificat la RADP Gherla, având un salariu de 600 lei.
Familia trăiește în condiții grele având improvizată locuința într-un garaj. Nu au energie electrică, gaz metan și nu sunt racordați la rețeaua de alimentare cu apă.
Familia are nevoie de ajutor pentru cumpărarea de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii.

 

 3. Mureșan Loredana-Nicula

Familia Mureșan locuiește în satul Nicula. Loredana este o mamă care își crește  cei doi copii, o fată de trei ani și un băiețel de un an și jumătate, fără sprijinul tatălui.
Situația financiară a familiei este destul de grea, ei trăind doar din 240 RON lunar, reprezentând alocația copiilor.
Loredana este nevoită să apeleze uneori la mila vecinilor deoarece se confruntă cu lipsuri atât în ceea ce privește alimentația cât și îmbrăcămintea și încălțămintea pentru copii.

4. Pop Ioan-Nicula

   Familia Pop locuiește în satul Nicula și este formată din cinci membrii: Ioan (tata), Ramona(mama) și cei trei copii: Iulian, Ioan și Cristian. Veniturile pe care le au: salariul tatălui de 700 RON și alocația copiilor 126 RON se duc în mare parte pe mâncare.
Toți cei cinci membrii locuiesc într-o singură cameră. Casa în care stau este foarte veche, având nevoie de reparații, pe care familia nu și le permite.

5. Mureșan Vasile-Nicula

   Familia Mureșan este formată din patru membrii: Vasile (tata), Nicoleta (mama) și cei doi copii Georgiana de doi ani și Dalia de două luni.  Casa în care stau are nevoie de multe reparații. Condițiile igienice în care aceștia locuiesc sunt de neimaginat. Pentru moment ei traiesc doar din alocația copiilor.
Familia are nevoie de ajutor pentru cumpărarea de alimente, produse igienice pentru bebeluș, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru întreaga familie.

6. Tămaș Monica-Bont

  Familia Tămaș este formată din șase membrii: Monica(mama), Ștefan(tata) și patru copii minori. Ei locuiesc în localitatea Bonț.  Familia se descurcă foarte greu. Tata lucrează la un atelier de sticlărie, având un salariu foarte mic, 320 RON lunar. Mama nu este angajată.
Casa în care locuiesc este veche. Cea mai mare greutate a familiei este lipsa spatiului. Toți cei șase membrii locuiesc în două camere mici.
Lipsa îmbrăcămintei, încălțămintei și uneori chiar și a alimentelor, este o altă problemă a familiei.

7.Păcurariu Lucreţia – Gherla

  Doamna Lucreţia a împlinit recent vârsta de 90 de ani. De 25 de ani este văduvă, locuind singură într-o garsonieră proprietate personală. Beneficiază de o pensie lunară de 350 lei. Pensia fiind foarte mică, în urma achitării facturilor îi mai rămân foarte puţini bani pentru mâncare. Doamna nu beneficiază de ajutor din partea familiei deoarece una dintre fiice este decedată, iar cealaltă are grave probleme de sănătate. Din fondurile provenite de la Biroul de Asistenţă Socială al Protopopiatului, doamna Lucreţia a beneficiat de un pachet cu alimente în valoare de 100 de lei.

8.Familia Băgăcian Traian – Nicula

 Domnul Traian locuieşte împreună cu cei patru copii ai săi: Sorina(15 ani); Adelina( 7 ani); Sorin (6 ani) şi Niculina (4 ani) , într-o casă proprietate personală. Mama copiilor a murit pe data de 8 iunie 2012 după o lungă perioadă de suferinţă, având cancer de col uterin. Toată familia, în special copii sunt foarte afectaţi în urma decesului mamei. Familia are nevoie de ajutor să se racordeze la reţeaua de alimentare cu apă potabilă şi la reţeaua de energie electrică. De asemenea au nevoie de ajutor pentru achiziţionarea de alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte . Biroul de Asistenţă Socială al Protopopiatului a ajutat familia cu un pachet de alimente în valoare de 100 de lei

9.Familia Roman Petru – Gherla

Familia Roman este formată din trei membrii: Roman Petru, Roman Angela şi Roman Petruţa. Domnul Roman beneficiază de o pensie lunară de boală de 267 lei. Soţia Angela are o pensie lunară de handicap de 234 lei. Petruţa este elevă în clasa a- IV-a la Liceul ”Ana Ipătescu”din Gherla. Locuinţa familiei nu corespunde normelor igienice, este slab mobilată.. Familia are nevoie de ajutor financiar în vederea achiziţionării de materiale de construcţii, necesare pentru renovarea casei. Biroul de Asistenţă Socială al Protopopiatului, din fonduri proprii a ajutat familia cu suma de 100 de lei. Familia a mai primit din partea Centrului Social al Arhiepiscopiei Cluj suma de 100 de lei.

10.Butuza Virginia – Nicula

  Doamna Virginia locuieşte singură în localitatea Nicula într-o casă sărăcăcioasă, proprietate personală. În 19 septembrie doamna a împlinit vârsta de 78 de ani. Nu a fost căsătorită şi nici nu are copii care să-i fie sprijin la bătrâneţe. Beneficiază de o pensie lunară de 350 lei. Banii fiind foarte puţini ,doamna se descurcă destul de greu. Din fondurile provenite de la Biroul de Asistenţă Socială al Protopopiatului doamna Virginia va beneficia de un pachet cu alimente în valoare de 100 de lei.

11.Costea Gabriela – Nicula

 Familia Costea este formată din cinci membri: mama, Costea Gabriela în vârstă de 23 de ani şi cele patru fetiţe: Paula (5 ani), Iustina(4 ani), Crina(2ani) şi Gabriela (4 luni). Doamna Gabriela nu este căsătorită, nu are un loc de muncă, familia trăind doar din alocaţia copiilor. Casa în care locuiesc se află într-o stare avansată de degradare, este slab mobilată, ambele camere au pe jos pământ, soba cu care se încălzesc se află într-o stare critică….. Gabriela împreună cu cele patru fetiţe locuiesc în nişte condiţii greu de imaginat. Biroul de Asistenţă Socială al Protopopiatului va ajuta familia cu suma de 100 de lei, constând în alimente.
      12.Budean Adriana- Corina – Iclod
 Familia Budean este formată din 12 membrii: Mircea –tata, Adriana-mama, Carolina- bunica(86 ani) şi nouă copii: Andrei(21 ani), Andreea (20 ani), Antonia (13 ani), Adrian (12ani), Adelin (10 ani), Adelina (9 ani), Fabiana (8 ani), Ariana (6 ani), Arian (2 ani). Tata este singurul care lucrează, în construcţii, având un salariu de 700de lei lunar. Familia fiind foarte numeroasă, se descurcă destul de greu. Ei au nevoie în special de alimente , hăinuţe şi rechizite pentru copii.
      13.Neamţ Tiberia – Mintiu Gherlii
Familia Neamţ locuieşte în Mintiu Gherlii şi este formată din 6 membrii: Dorina- mama şi cinci copii: Alin (24 ani), Andrei (19 ani), Tiberia (18 ani), Daniel (15 ani), Codruţ (11 ani). Tatăl copiilor este mort de cinci ani; iar mama nu lucrează. Singurele venituri ale familiei sunt pensia de urmaş 350 lei şi alocaţia, de care beneficiază trei dintre copii. Familia are nevoie în special de alimente şi rechizite şcolare .

 

Toţi cei care vor să ajute, pe cei aflaţi în impas, se pot adresa Biroului de Asistenţă Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla, str. Bobâlna, nr. 53.

Cont în lei, Protopopiatul Ortodox Gherla : RO54BTRL05201205HOO683XX , Banca Transilvania.

 

Pagina principala Sitemap Contact Termeni si conditii ©2012 Protopopiatul Ortodox Gherla.Toate drepturile rezervate.